Безкоштовна доставка в точки видачі!

Як вибрати мочалку для душу і чи потрібна вона тобі?

Як вибрати мочалку для душу і чи потрібна вона тобі?
Завантаження... 779 переглядів 3 хвилин читання
Як вибрати мочалку для душу і чи потрібна вона тобі?

Ідеальне очищення шкіри починається з вибору мочалки, яка принесе користь, а не шкоду. Здавалося б, що може бути простішим? Але на полицях магазинів ти побачиш просто величезний асортимент мочалок. Вони мають найрізноманітніші форми, виготовлені з натурального або синтетичного матеріалу. 

Поговоримо про особливості вибору мочалок для тіла, які забезпечать ретельне очищення.

 

Чому потрібно використовувати мочалку?

Мочалка є обов'язковим гігієнічним аксесуаром у твоїй ванні, адже виконує відразу кілька важливих функцій, наприклад, ексфоліація та покращення кровообігу. Розглянемо детальніше.

Ексфоліація шкіри

Мочалка допомагає відлущувати відмерлі клітини шкіри, покращує текстуру та вигляд. Регулярне використання мочалки допомагає зберегти м'якість шкіри. 

Покращення кровообігу

Легкий масаж шкіри мочалкою стимулює покращення кровообігу, покращує тонус та загальний вигляд шкіри.

Допомога в очищенні пор

Наші пори можуть забиватись та провокувати запальний процес не тільки на обличчі. Мочалка разом з допоміжними доглядовими засобами допомагає видаляти забруднення та зайвий себум з пор на тілі. Така проста рутина запобігає появі прищів та запаленню шкіри. 

Стимуляція лімфатичної системи

Легкий масаж мочалкою покращує роботу лімфатичної системи, що важливо для виведення токсинів з організму.

Забезпечення гігієни тіла

Найголовніше – мочалка допомагає ефективно видаляти забруднення та бактерії на шкірі, дарує відчуття чистоти та свіжості. 

 

На що варто звернути увагу під час вибору мочалки для душу?

В догляді за своїм тілом важливо враховувати не лише вибір косметичних засобів, але й дбайливий підхід до аксесуарів для душу. Ми підготували для тебе рекомендації, які допоможуть вибрати мочалку, яка підходитиме саме для твоєї шкіри.

Тип матеріалу

Насамперед зверни увагу на матеріал з якого виготовлений аксесуар. Вибір матеріалу залежить від твоїх власних вподобань та особливостей шкіри. В тебе завжди є можливість вибрати аксесуар з натуральних або синтетичних матеріалів.

З натуральних волокон найбільш популярними є бавовна, бамбук та льон. 

Бавовна м'яка та добре вбирає вологу, але може довго сохнути. 

Бамбук є екологічно чистим матеріалом, має антибактеріальні властивості та відрізняється гіпоалергенністю.

Льон забезпечує хорошу ексфоліацію, але може бути грубшим на дотик.

Серед синтетичних матеріалів найчастіше використовують поліестер, нейлон та поліуретан.

Поліестер швидко висихає та добре тримає форму, але може бути менш приємним на дотик.

Нейлон дуже міцний та ефективний для ексфоліації, але може бути не дуже приємним на дотик.

Поліуретан легкий, міцний та швидко висихає, є  ефективним для ексфоліації шкіри, але не завжди підходить для чутливої шкіри.

Також останнім часом на полицях магазинів з'являються мочалки із м'якого силікону. Він гіпоалергенний, легко миється та швидко висихає, але не забезпечує такий ефект ексфоліації, як тканинні мочалки.

Розмір та форма

Вибирай мочалку, яка тобі зручна за розміром та формою. Деякі віддають перевагу круглій мочалці, інші — овальній чи прямокутній. Що стосується розміру, то тут теж вибір робиться індивідуально. Занадто велика мочалка може бути незручною, а занадто мала — неефективною.

Текстура поверхні

Вибирай мочалку з тим рівнем жорсткості, який тобі до вподоби. Деякі люди віддають перевагу м'яким мочалкам для ніжного масажу, тоді як інші вибирають більш жорсткі для ефективного відлущування відмерлих клітин шкіри. Також зверни увагу на чутливість шкіри до занадто жорсткого тертя. Якщо з'являється почервоніння та неприємні відчуття, то краще зупинися на більш м’яких текстурах. 

Антимікробні властивості

Мочалка легко може стати середовищем для розвитку шкідливих бактерій, тому радимо зупинити свій вибір на аксесуарах, які мають антимікробну основу. Вони легкі в догляді. Важливо також дотримуватись рекомендованого виробниками терміну експлуатації.

Легкість в догляді

Будь-яка мочалка має бути простою у використанні та легкою у догляді, тобто її легко очищати після миття та просушувати.

Сушіння, до речі, є одним з найважливіших етапів догляду за мочалкою, адже саме вологе середовище є сприятливим для розвитку бактерій.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована