Безкоштовна доставка в точки видачі!

У чому користь: журавлина

У чому користь: журавлина
Завантаження... 442 перегляди 3 хвилин читання
У чому користь: журавлина

Журавлина відома своїми численними корисними властивостями. У її складі міститься велика кількість вітамінів, мінералів та антиоксидантів.

Якщо раніше журавлину більше використовували в кулінарії та нетрадиційній медицині, то зараз активно використовують у косметичних засобах та медичних препаратах.

То яку ж користь журавлина може принести нашому організму та шкірі?

 

У чому користь журавлини

Складно навіть уявити, але ця маленька червона ягода містить в собі кальцій, магній, натрій, калій, фосфор, залізо, вітаміни PP, В1, В2, В6, В9, С, Е. 

ЇЇ здавна використовують як жарознижувальний засіб. Вона має потужну антибактеріальну дію, а ще підсилює дію антибіотиків.

Високий вміст кислоти дозволяє зберегти практично всі корисні властивості ягоди після заморожування або висушування.

Антиоксидантна дія

Журавлина – справжня скарбниця антиоксидантів. Її регулярне споживання допомагає нейтралізувати вільні радикали в організмі, що зменшує ризик захворювань, сприяє загальному зміцненню імунітету та покращує стан шкіри, нігтів та волосся.

Захист серця та судин

Журавлина сприяє зниженню рівня холестерину та покращенню кровообігу, забезпечуючи ефективний захист серця та судин від різних захворювань.

Сприяє зниженню кров'яного тиску

Дослідження показують, що споживання журавлини регулює кров'яний тиску, що важливо для здоров'я серця і загального стану людини.

Зміцнення імунітету

Високий вміст вітамінів C та A сприяють підтримці імунітету. Загальна кількість вітаміну С у журавлині не менша, ніж у лимоні. Споживання журавлини в осінньо-зимовий період допоможе зміцнити імунітет та захиститись від вірусів.

Антизапальний ефект

Журавлина володіє природними антизапальними властивостями, які можуть полегшити стан при запальних захворюваннях та зменшити саме запалення.

Антибактеріальна дія

Журавлина також ефективна при захворюваннях сечовивідних шляхів. У її складі містяться проантоціанідіни, які не дають закріпитись шкідливим бактеріям на стінках сечового міхура.

 

Застосування журавлини в косметології

Журавлина також є корисним інгредієнтом в складі багатьох косметичних засобів. Наприклад, лосьйонів, масок чи кремів. В косметологічних цілях використовується екстракт або олія журавлини.

Ягода буквально переповнена вітамінами С та Е, які відомі своїм антиоксидантним впливом. Ці вітаміни допомагають боротися із вільними радикалами, попереджають передчасне старіння, сприяють збереженню захисного бар'єра та покращують вигляд шкіри.

Олія журавлини, окрім своїх антиоксидантних властивостей,  є природним інтенсивним зволожувачем. Вона проникає глибоко в дерму, насичує її вологою та забезпечує відновлення. Це справжня знахідка для сухої та зневодненої шкіри.

Завдяки вмісту омега-3 жирних кислот, журавлина допомагає зменшити запалення та подразнення на шкірі, сприяючи заспокоєнню чутливої шкіри.

Олія журавлини легка, швидко поглинається та не залишає жирного шару після нанесення на шкіру. Це робить її ідеальним засобом для всіх типів шкіри, зокрема для тих, хто шукає невагому, але ефективну доглядову косметику.

Вітамін Е в поєднанні з іншими інгредієнтами сприяє розгладженню зморшок та виробленню власного колагену.

Для людей схильних до висипань, вугрів, засоби з журавлиною допоможуть зняти запалення, свербіж та зменшити прояв висипань.

Завдяки своїм властивостям, журавлина діє на шкіру комплексно. Після використання таких засобів ти помітиш здоровий блиск та шовковистість шкіри.

 

Протипоказання

Журавлина має надзвичайну користь, але є й певні протипоказання, на які варто звернути увагу.

Якщо у тебе є алергія на фрукти чи ягоди, тоді краще утриматися від регулярного споживання журавлини, адже вона, хоч і дуже рідко, але може викликати алергію.

Також слід обмежити вживання журавлини людям, котрі мають проблеми з нирками, оскільки вона містить речовини, які можуть впливати на ниркову функцію.

Обережним потрібно бути також тим, хто страждає на загострення виразки, має запалення шлунково-кишкового тракту та гастрит.

Що стосується косметичних засобів, то вони підходять для всіх типів шкіри, але іноді трапляється індивідуальна чутливість до цього компоненту. Ну і звичайно, обережними потрібно бути власникам дуже чутливої шкіри. 

Не рекомендується також використовувати косметичні засоби з журавлиною на шкірі з відкритими ранами чи пошкодженнями, оскільки це може призвести до подразнення та запалення.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована