Безкоштовна доставка в точки видачі!

Дрібний шрифт: тонік для обличчя

Дрібний шрифт: тонік для обличчя
Завантаження... 23 перегляди 3 хвилин читання
Дрібний шрифт: тонік для обличчя

Існує думка, що тонік для обличчя не обов’язковий у догляді за шкірою, а тому етап тонізації можна пропустити. Ми готові довести протилежне, розклавши засіб на компоненти та розповівши про їхню користь.

 

Для чого потрібен тонік?

  1. Завершує процес очищення шкіри. Доказом цього є те, що навіть після використання лосьйону для очищення або молочка і пінки для вмивання, на ватному диску з тоніком все одно залишаться сліди макіяжу.
  2. Відновлює рН-баланс. Жорстка водопровідна вода сильно впливає на нашу шкіру, порушуючи її кислотно-лужний баланс. Це послаблює її захисні функції і знижує здатність протидіяти зовнішнім факторам. Тонік приводить рівень рН в норму.
  3. Готує шкіру до нанесення сироватки та крему. Тонік слугує у якості своєрідного провідника, який дозволяє корисним інгредієнтам в сироватці і кремі ефективніше діяти на шкіру.
  4. Освіжає шкіру. Звичайно, тонік не може вирішити глобальні проблеми на кшталт тьмяного кольору обличчя, сухих ділянок шкіри, розширених пор або запалень. Але може мінімізувати їхній прояв.

 

Щоб переконатись у користі тоніка, можеш провести експеримент. Користуйся ним протягом двох тижнів і подивись, як це вплине на твою шкіру. Вона повинна стати свіжішою та чистішою, а колір обличчя більш рівним.

 

Що всередині тоніка для обличчя?

Універсальної формули немає. Тому склад може змінюватись залежно від призначення і завдань, які необхідно вирішити. Нижче розповідаємо про основні компоненти, які найчастіше можна зустріти на етикетці.

 

Термальна вода. Це джерело корисних мінералів та мікроелементів. Особливий склад нормалізує водний баланс шкіри, підвищує її захисні властивості, має заспокійливий вплив, а також нейтралізує негативний вплив вільних радикалів.

 

Гліцерин. Найвідоміший і найпоширеніший зволожуючий компонент. Він сприяє проникненню вологи в глибокі шари шкіри і допомагає утримувати її там. Відбувається це завдяки гігроскопічності гліцерину – здатності притягувати молекули води з довкілля і, внаслідок цього, збільшуватись у розмірах.

 

Спирт. Зазвичай присутній у невеликій концентрації і слугує для стабілізації формули. Також забезпечує антибактеріальний ефект і краще проникнення активних компонентів.

 

Алантоїн. Ледь не найбільш універсальний косметичний компонент. Вміє майже все. Його можна отримати як з натуральної сировини, так і синтетично. У тоніку використовується другий варіант, оскільки він не викликає алергії. Ефективно заживляє та регенерує шкіру. Також знімає запалення, подразнення, звужує пори та пом’якшує шкіру.

 

Гіалуронова кислота. Надзвичайно потужний зволожуючий компонент. Він перешкоджає випаровуванню вологи та розгладжує шкіру. Насправді, ця кислота є в кожному живому організмі. Але з часом вона все менше виробляється.

 

Гліколева кислота. Вважається королевою кислот, оскільки вона за лічені дні здатна оновити шкіру. Очищає, відлущує, пом’якшує та освітлює. Допомагає зменшити глибину зморшок.

 

Саліцилова кислота. Кращий засіб для пілінгу. Ліквідує ороговілі клітини та регулює роботу сальних залоз.

 

Алое. Це майже універсальний компонент. Він заспокоює, пом’якшує, зволожує і відновлює шкіру обличчя.

 

Цинк. Просто знахідка для жирної і проблемної шкіри. Він знімає запалення, контролює жирний блиск, зменшує чорні цятки.

 

Екстракт календули. Знімає подразнення, заспокоює, має бактерицидні та протизапальні властивості.

 

Екстракт троянди. Омолоджує, зволожує, пом’якшує, бореться з небезпечними бактеріями і звужує пори.

 

Екстракт ромашки. Заспокоює чутливу і подразнену шкіру, забезпечує захист і протизапальний ефект.

 

Ефірні олії. Забезпечують належне живлення шкіри і її зволоження.

 

Чи можна замінити тонік термальною водою?

Термальна вода – не альтернатива тоніку. Оскільки тонік, спеціально розроблений для твого типу шкіри, допоможе мінімізувати, наприклад, надлишкову жирність або тримати під контролем акне.

Але якщо питання стоїть між тим, щоб нічого не робити або ж скористатись термальною водою, то краще обрати друге.

 

Як часто необхідно наносити тонік?

Це необхідно робити після кожного вмивання водопровідною водою. Наприклад, якщо ти зробила маску для обличчя, то після того, як ти її змиєш, теж скористайся тоніком.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована