Безкоштовна доставка в точки видачі!

9 способів помити вікна без розводів

9 способів помити вікна без розводів
Завантаження... 17197 переглядів 4 хвилин читання
9 способів помити вікна без розводів

Хай там як, а миття вікон навесні — незмінна традиція, яку, мабуть, ніщо не здатне порушити :)

Але якісно помити вікна, особливо, коли мешкаєш у багатоповерхівці — завдання не з простих. Через це багато хто миє вікна максимум двічі на рік, а то й один раз.

 

Тому й не дивно, чому завдання стає непростим! Адже та кількість пилюки, що осідає на склі та розводи від різноманітних опадів, стають непростим суперником, з яким ще треба вміти поборотись.

 

Саме з цього приводу ми створили путівник у світ миття вікон. Хочеш дізнатись чим і як помити вікна, щоб результат був довготривалим, а на розводи не було й натяку? Читай далі!

 

Почнемо з декількох простих правил:

 

Який час для миття вікон є ідеальним?

Найкраще мити вікна у теплу безвітряну й похмуру погоду. Річ у тім, що у сильну жару мийний засіб буде сохнути надто швидко і ти банально не будеш встигати витирати його так, щоб не залишалось розводів.

 

Як краще мити вікна?

Звучатиме дивно, але миття вікон краще починати не з вікон :)

Насамперед потрібно прибрати все з підвіконня, потім зняти штори та тюлі, жалюзі та москітні сітки — все, що може завадити якісному миттю вікон.

Наступний крок у цій непростій справі — миття віконних рам та підвіконня. Для цих цілей краще не використовувати соду та інші абразивні речовини, що здатні пошкодити як пластик, так і дерево. У цьому випадку чудово підійде розчин на основі прального порошку, засобу для миття посуду чи господарського мила. До речі, за допомогою цього ж розчину можна позбутись від пилу та бруду на самих вікнах, а вже після цього використовувати основний мийний засіб.

 

Який засіб вибрати: саморобний чи з магазину?

Якщо з магазинними засобами все зрозуміло — потрібно лише обрати серед десятків варіантів, то з саморобними трохи складніше. Насамперед тому, що тобі може так здаватись :)


Насправді ж все не так, бо у більшості випадків рецепти домашніх засобів полягають лиш у змішуванні декількох компонентів. І якщо серед плюсів магазинних засобів — готовність та простота у використанні, то переваги саморобних — відсутність токсичних складників, що здатні викликати алергію та хороша економія грошей, бо всі складники можна знайти вдома. Звучить привабливо, чи не так?

 

9 простих способів, що допоможуть тобі помити вікна без розводів у домашніх умовах:

 

  • Оцет

Щоб приготувати мийний розчин з оцту, потрібно змішати склянку теплої води та 50 мл оцту. Такий засіб буде мультифункціональним, бо врятує від розводів та відлякає комах, які несуть великий вклад у забруднення вікон. Даний мийний засіб найзручніше наносити за допомогою розпилювача, а витирати вікно насухо м’якою ганчіркою чи серветкою.

 

  • Лимон або лимонна кислота

Якщо ти не фанат запаху оцту, можна замінити його лимоном або лимонною кислотою. Для отримання по-справжньому лимонного мийного засобу — розчини 50 мл лимонного соку у склянці води, після чого нанеси розчин на скло за допомогою пульверизатора та протри м’якою сухою ганчіркою. Як бонус — по всьому дому буде приємно пахнути цитрусами.

 

  • Крохмаль

Дивовижно, але факт — крохмаль допомагає впоратись з неймовірно забрудненими пилюкою вікнами та уникнути розводів. Для приготування розчину використай 1 столову ложку крохмалю та 1 літру води. Нанеси суміш на вікна, протри губкою та залиш до повного висихання. Після цього протри сухою ганчіркою, щоб позбутись залишків крохмалю.

 

  • Газетний папір

Цей спосіб є одним з найстаріших. Він полягає у тому, щоб після протирання основних забруднень мильним розчином (про який ми розповіли на початку у пункті “Як краще мити вікна?”), використати зім’ятий газетний папір для бездоганного блиску вікон. Річ у тім, що такий папір чудово вбирає вологу, що позбавляє розводи будь-яких шансів на існування.

 

  • Сіль

Звичайна сіль здатна чудово впоратись з незначними забрудненнями та надати склу неймовірний блиск. Щоб приготувати сольовий розчин, розчини 2 столові ложки солі у склянці води. Помий скло отриманим розчином використовуючи ганчірку з мікрофібри.

 

  • Мийний засіб + оцет

Змішай 0,5 л води, 70 мл оцту та чайну ложку засобу для миття посуду. Отриманим розчином старанно помий вікна, відтираючи усі забруднення. Після цього сполосни поверхню водою та витри насухо.

 

  • Чай

Чайний настій також має хороші властивості для боротьби з брудом. Для розчину необхідно підготувати чашку міцного чайного настою і додати до нього 3 столові ложки оцту. Цю суміш потрібно нанести на скло за допомогою розпилювача, протерти скло ганчіркою та промити чистою водою. Далі можна натерти вікна до блиску за допомогою газетного паперу.

 

  • Перманганат калію — марганцівка

Розчини у воді кілька ложок марганцівки, щоб утворився розчин світло-рожевого кольору. Уважно прослідкуй, щоб усі кристали розчинились у воді та ні в якому разі не потрапили на скло.

 

Все це чудово, але як помити вікна ззовні?

Все просто: потрібно використати один з вище описаних способів та скористатись телескопічним очисником скла. Пам’ятай — головне, щоб було безпечно!

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована
Dima
Завантаження...
Можете конечно меня оспорить, но я лично в этом году сделал жене подарок полный клининг квартиры с мойкой окон. Квартира большая и убирать сложно а окна огромные до самого пола поэтому вообще not real. По совету друга заказал услугу на сайте https://uborka.com.ua/moyka_okon Вообще пока жена была на работе приехали ребята с кучей примочек. Разгребли все за несколько часов. Жена от восторга аж икать начала))) Ну не судите строго, конечно кроме этого был еще вкусный ужин тут я уже сам справился))
Мария
Завантаження...
Жене? Подарок? Извините а вам самому чистая квартира не нужна? Почему у вас жена обязана и работать и убирать?
Диана Романова
Завантаження...
Оооо, феминистки и обиженые женщины подъехали? а он типа не работает и вы прям знаете ,что не убирает и не готовит? Может у них пополам всё
Анна
Завантаження...
Я сталкнулась с тем что отмыть мои окна не то что сложно , а практически невозможнно .У меня стоят пластиковые окна но накладные панели на них из дерева .Вообщем со временем они стали тускнеть и грязь вьелась в дерево .Я вызывала две компании .Одна сделала так себе вторая использовала какое-то средство и краска поплыла .Грязь осталась .После подруга посоветовала одних ребят .Я уже думала нужно будет менять окна , приехали посмотреть . Вообщем за два дня не только вымыли но и реставрировали их .А оплата была как за помывку .Плюс стекла сделали с голубоватым оттенком .Смотрятся просто Бомба .Молодцы ребята .Спасибо отдельное Александру это руководитель фирмы который был у нас и мастеру Игорю . Ребята творят просто чудеса . Если у кого-то сложный вариант или нужно классно сделать вот их контакт https://luxcleaning.com.ua/
Лариса
Завантаження...
Моя мрія,щоб хтось зробив в домі генеральне прибирання, в той час коли я відпочиваю на природі, чоловік просто суперовий сюрприз зробив.
Ольга
Завантаження...
Здравствуйте. Когда я опрыскиваю цветы, стоящие на подоконнике из пульверизатора,то капли, попавшие на стекло, высыхая образуют водный камень, который не возможно было отмыть. Воспользовавшись вашим рецептом, в которой входит: вода, уксус и средство для мытья посуды,я не только быстро,но и качественно отмыла стесла, избавившись от водного камня!!! Спасибо за рецепт!!!???