Безкоштовна доставка в точки видачі!

Чекліст: вибираємо засоби з SPF на щодень

Чекліст: вибираємо засоби з SPF на щодень
Завантаження... 198 переглядів 3 хвилин читання
Чекліст: вибираємо засоби з SPF на щодень

Захист від сонця є одним із найважливіших етапів догляду за шкірою, адже сонячні промені є досить агресивними. SPF відіграє основну роль у захисті шкіри від шкідливих ультрафіолетових променів, які можуть призвести до сонячних опіків, збільшення кількості вільних радикалів, пігментації, раннього старіння та раку шкіри.

Косметологи та дерматологи рекомендують використовувати засоби з SPF постійно, щоб максимально захистити дерму від сонячних променів. 

Поговоримо про засоби з SPF, як їх вибирати та які знадобляться для щоденного використання.

 

Що таке SPF і навіщо він потрібен?

SPF або Sun Protection Factor – це фактор захисту від сонця, який вказує на здатність засобу захищати від ультрафіолетових променів.  

Індекс SPF вказує на ефективність засобу, тобто він означає дозу В-променів,  які при використанні засобу будуть безпечними. Наприклад, якщо твоя шкіра зазвичай згорає за 10 хвилин на сонці без захисту, то засіб з SPF 30 затримає цей процес у 30 разів, тобто ти зможеш перебувати на сонці приблизно 300 хвилин, не отримуючи опіку.

Важливо пам'ятати, що жоден сонцезахисний засіб не захищає шкіру на всі 100%, але його все-таки необхідно наносити та регулярно поновлювати.

 

Які засоби з SPF тобі знадобляться

Якщо раніше про засіб з SPF думали здебільшого як про крем, який потрібно брати на пляж, то в сучасній б’юті-індустрії це вже зовсім інша історія.

Найпопулярнішим залишається доглядовий крем з SPF. Багато виробників виготовляють креми із захистом від UVA- та UVB-променів. Такі засоби можуть позначатись на етикетці абревіатурою РА+++, а кількість плюсів означає якість захисту. Їх може бути від одного до чотирьох.

Вони мають легку текстуру, а в складі містять зволожувальні, живильні чи антиоксидантні інгредієнти. Рекомендуємо наносити крем з SPF за 15-30 хвилин до виходу на сонце. Також потрібно повторно наносити засіб через кожні 2-3 години або після контакту з водою.

Поширеними також є лосьйони та спреї з SPF. Ці засоби призначені для захисту всієї поверхні шкіри тіла. Зазвичай наносять на відкриті ділянки тіла за 15-30 хвилин до виходу на сонце.

Останнім часом на полицях магазинів з'являється також декоративна косметика з SPF. Це дуже зручно, адже не потрібно витрачати час на нанесення додаткових засобів.

Спробуй бальзам для губ з SPF або помаду. Захист цієї зони обличчя від сонця є дуже важливим, особливо влітку та під час вітряної погоди. Нанось бальзам чи помаду з високим рівнем SPF. Це захистить тендітну шкіру від пошкоджень УФ та забезпечить додаткове зволоження.

Тональні креми та пудри з SPF – це справжній мастхев. Вони ідеально вирівнюють тон, приховують недоліки та захищають від шкідливих сонячних променів.

Рум'яна з SPF дозволяють створити природний вигляд рум'янцю на обличчі та забезпечити захист від УФ.

Для ніжної шкіри повік спробуй тіні з SPF. Вони допоможуть доповнити макіяж та захистять ніжну шкіру повік від сонця.

 

На що звернути увагу під час вибору засобу з SPF

Серед асортименту магазинів ти знайдеш безліч засобів з SPF. Але на що звернути увагу, щоб вибрати той засіб, який тобі необхідний?

Найголовніше – це рівень SPF. Числовий індекс має бути не менше 30, щоб забезпечити ефективний захист, а для теплого періоду краще вибирати SPF 50.

Також дуже важливо, щоб засіб захищав від ультрафіолетових променів типу А і В (UVA та UVB). 

UVA-промені є найбільш шкідливими, мають здатність проникати глибоко в шкіру та накопичуватись. Саме вони є причиною передчасного старіння шкіри та розвитку раку шкіри.

UVB-промені є менш агресивними, а найбільша їхня інтенсивність спостерігається влітку в період найбільшої сонячної активності, тобто з 10 до 16 години. 

Під час вибору засобів для обличчя зверни увагу на некомедогенні засоби. Вони забезпечують надійний захист, але при цьому не закупорюють пори.

Водостійкість – ще один важливий момент. Якщо ти плануєш засмагати та купатися, то водостійкість засобу обов'язкова. Інакше він просто змиється. Більшість виробників вказують для якого типу шкіри призначений той чи інший засіб. Візьми це до уваги та вибирай засіб, який найбільше підходить твоїй шкірі.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована