Безкоштовна доставка в точки видачі!

Шкідливо чи корисно: маски для обличчя щодня

Шкідливо чи корисно: маски для обличчя щодня
Завантаження... 532 перегляди 3 хвилин читання
Шкідливо чи корисно: маски для обличчя щодня

Якщо ти б’юті-фанатка і користуєшся масками для обличчя щодня — у нас для тебе погані новини.

Щоденне використання масок лише спустошить твій гаманець та може навіть зашкодити обличчю. Розказуємо чому так.

 

Спершу розберемося, чим корисні маски для обличчя.

По-перше, це швидкий спосіб досягти бажаного результату (зволожити, підживити чи підтягнути шкіру).

По-друге, це чудова бюджетна альтернатива салонному догляду. Вони сприяють:

  • зменшенню запальних процесів на шкірі;
  • швидкій регенерації пошкодженого епідермісу;
  • природному синтезу колагену та еластину, що відповідають за тургор (пружність та еластичність) шкіри;
  • сповільненню процесів старіння;
  • здоровому та яскравому кольору шкіри;
  • відбілюванню та освітленню найбільш пігментованих ділянок;
  • очищенню шкіри від ороговілих клітин, бруду та шкірного сала;
  • зменшенню подразнення після очищувальних процедур, в тому числі кислотних пілінгів.

Головне, обираючи маску, пам’ятай про свій тип шкіри! Продукт, що підходить для жирного епідермісу, протипоказаний для людей з сухою чи чутливою шкірою.

 

Які бувають види масок?

Маски для обличчя, що продаються у магазинах, можуть мати кремову, гелеву, парафінову, порошкову, колагенову або силіконову текстуру. Деякі з них можна використовувати одразу, інші ж потрібно розбавляти водою, доводячи до необхідної консистенції.

Найбільш популярними масками є такі:

 

Гелеві. Схожі на легкий гель, легко наносяться та змиваються. Делікатно доглядають за шкірою обличчя, тонізуючи та освіжаючи його. Сприяють утримуванню вологи у глибоких шарах дерми.

 

Кремові. Мають текстуру живильного крему. Легко наносяться та добре вбираються шкірою. Містять компоненти, що живлять та зволожують обличчя, запобігаючи руйнуванню його гідроліпідної мантії. Як правило, змивати їх не потрібно.

 

Глиняні. Виготовлені на основі червоно, білої або іншої глини. Окрім цього до неї можуть додаватися натуральні компоненти. Допомагають позбавитися запальних процесів, підсушують прищі, роблять менш помітними сліди від акне та постакне.

 

Альгінатні. Виготовляються з альгінатної глини, до якої додаються корисні екстракти, амінокислоти та живильні нутрієнти. Таку маску наносять на все обличчя. Навіть на губи та очі. Вона розгладжує шкіру та дарує їй сяючий молодий вигляд.

 

Тканинні. Виглядають як «обличчя» з тканини, мають прорізи для очей, носу та губ. Така маска просочена рідиною, що забезпечує освітлення, укріплення, зволоження, матування шкіри тощо.

 

Колагенові. Ідеально підходять для зволоження, живлення та відновлення губ та очей. Вони мають гелеву текстуру та охолоджують чутливий епідерміс, сприяючи його регенерації та тонізації.

 

Втім, попри всю користь масок для обличчя, робити їх щоденно не рекомендовано. У такому випадку інгредієнти, що містяться у їхньому складі просто не встигатимуть спрацювати повною мірою. Живильним компонентам необхідно 1-2 дні, аби повністю розкрити свою дію на шкірі. Тому, важливо, аби не виникало перенасичення. Адже воно може негативно позначитися на шкірі.

 

Все тому, що склад кожної маски індивідуальний, а змішування інгредієнтів між собою може призвести до негативних наслідків. Наприклад, якщо компоненти масок не встигли увібратися шкірою, то ці елементи можуть вступити у реакцію.

 

Кожна маска має свій ефект (омолодження, зволоження, надання свіжості обличчю). При частому використанні результат від того чи іншого продукту може бути не таким помітним та оцінка дій кожного окремо може стати достатньо нелегкою справою.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована