Безкоштовна доставка в точки видачі!

Питання дня: чи працює сироватка без крему?

Питання дня: чи працює сироватка без крему?
Завантаження... 1503 перегляди 3 хвилин читання
Питання дня: чи працює сироватка без крему?

Нас постійно повчають, що сироватку необхідно закривати кремом. Та іноді ти дивишся на шкіру після нанесення сироватки й не розумієш, навіщо? Вона зволожена, здорова та сяюча. Нащо туди ще й крем?

Розповідаємо, для чого використовувати крем після сироватки.

Сироватка й справді виглядає як абсолютно самостійний продукт. Вона має концентрований склад та потужну формулу. Основні її характеристики такі:

  • містить активні компоненти в максимальній концентрації (досягають 70%). А склад залежить від призначення засобу (зволоження, живлення, ліфтинг, освітлення);
  • відрізняються від інших засобів властивістю максимально глибокого проникнення. За це відповідають технології інкапсулювання, що допомагають активним компонентам подолати бар’єр рогового шару;
  • володіють легкою текстурою та майже одразу після нанесення не відчуваються на шкірі.

 

Частково, саме через останню з перелічених властивостей, ми й маємо “закривати” сироватку кремом. Адже без захисної плівки у вигляді крему, вона просто випарується зі шкіри, не встигнувши подіяти.

 

Також є завдання, які сироватка не спроможна вирішити. Наприклад, укріпити гідроліпідний бар’єр (адже засіб залишається на шкірі мінімальний проміжок часу) та захистити шкіру від ультрафіолетового випромінювання.

 

Все тому, що сироватка — засіб для “швидкої допомоги” зсередини. Вона розроблена спеціально для боротьби з однією конкретною проблемою. А нашій шкірі також потрібна допомога ззовні.

 

Креми ж призначені для зволоження шкіри та посилення її природного захисного бар'єру.

 

Уяви, що твоя шкіра має захисний щит, що зберігає вологу всередині, а мікроби ззовні. Але холодна вода, ультрафіолетові промені та агресивні косметичні продукти можуть пошкодити цей щит. Тоді твоя шкіра висихає, лущиться та подразнюється.

 

І тут приходить твій зволожувальний крем. Він поновлює захисний бар’єр шкіри, отже волога залишається всередині, а мікроби ззовні — так, як воно і має бути.

 

Сироватка так не може. Часто вона не містить цераміди, жирні кислоти та інші компоненти, що зволожують шкіру та поновлюють захисний бар’єр шкіри. Так, деякі сироватки дійсно можуть мати зволожувальні властивості. Але, частіше за все, вони лише “проводять” вологу всередину шкіри, але не мають її в собі. Для цього потрібен крем. Особливо, якщо твоя шкіра суха або чутлива.

 

А чи може бути так, що шкіра й сама достатньо сильна, аби утримати захисний бар’єр? Може, якщо в тебе нормальна чи жирна шкіра. В такому випадку шанс пошкодження твого “щита” невеликий і вода утримується на місці самостійно.

 

Тоді чи потрібно використовувати зволожувальний крем може підказати лише твоя шкіра. Прислухайся до своїх відчуттів після нанесення сироватки. Чи відчуваєш дискомфорт на обличчі чи на його певних ділянках? Можливо, у тебе комбінована шкіра, де Т-зона жирна, а щоки сухі та подразнені. Тоді використовуй зволожувальний крем лише на тих ділянках, що потребують додаткового догляду.
 

Попри те, вирішиш ти використовувати крем після сироватки чи ні, хочемо поділитися з тобою лайфхаками, які допоможуть отримати максимум ефекту від серуму.

  1. Добре очищуй шкіру. Активні інгредієнти сироватки не зможуть проникнути в шкіру, якщо пори будуть забиті брудом та косметикою.
  2. Нанось сироватку на вологу шкіру. Кажуть, що волога шкіра в 10 разів краще пропускає активні компоненти, ніж суха. Тож нанось сироватку одразу після вмивання, або після зволоження обличчя тоніком, що не містить спирту.
  3. Менше — краще. Сироватки дуже концентровані. Тож для помітного ефекту тобі знадобиться всього декілька крапель засобу. Більше — лише зайві витрати твого гаманця.
  4. Не “ведися” на приємні аромати та кольори. Часто найкращі сироватки тьмяні та пахнуть не трояндами. Ароматизатори та барвники можуть лише зашкодити сироватці робити свою справу.
Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована