Безкоштовна доставка в точки видачі!

Догляд за пензликами та спонжами для макіяжу

Догляд за пензликами та спонжами для макіяжу
Завантаження... 1291 перегляд 3 хвилин читання
Догляд за пензликами та спонжами для макіяжу

Часті запалення, закупорені пори та інші недоліки шкіри можуть виникати не лише через неправильно підібрану косметику та харчування. Це також може бути наслідками недосконалої чистки пензликів та спонжів для макіяжу.

Сьогодні в блозі розбираємо, як правильно доглядати за своїми б’юті-інструментами.

Залишки тональної основи та інші рідкі та кремові косметичні продукти створюють сприятливе середовище для розмноження бактерій. Отже, їх треба постійно очищувати. В ідеалі — після кожного використання такого продукту.

Попри те, що сухі текстури не такі небезпечні, вони можуть залишати свій пігмент у ворсі. Через це, виконаний ними макіяж може вийти змазаним та брудним. Тому такі пензлики потрібно очищувати раз на день.

 

Догляд за пензликами зі штучного ворсу

За пензликами зі штучного ворсу не так важко доглядати. Щоб їх помити достатньо скористатися звичайним антибактеріальним милом. Головне — не потрапити водою в металевий тримач (ферулу) пензля та не замочувати їх на довгий час.

Якщо ж довго возитися з очищенням не хочеться, можна просто скористатися спеціальним очищувальним засобом. Його достатньо розпилити на ватний диск чи паперовий рушник та витерти об нього пензлі.

Пласкими пензликами потрібно водити ковзаючими рухами зі сторони в сторону, а круглими — рухаючися колами. Так вони не втратять свою форму.

Також засіб для догляду за пензликами зі штучного ворсу можна зробити самим. Достатньо змішати 200 мл спирту, 2–3 столові ложки дитячого шампуню, 1 столову ложку засобу для миття посуду та пів чайної ложки кондиціонеру для волосся. Такий засіб продезінфікує пензлики й очистить від косметики. А висохнуть вони, при цьому, дуже швидко та будуть готові до наступного використання вже за декілька хвилин.

 

Догляд за пензликами з натурального ворсу

Пензлики з натурального ворсу більш складні в догляді. Їх не можна часто мити водою, аби волос не втрачав своєї м’якості та не обламувався. Мити натуральні пензлики за допомогою спеціальних засобів, що містять спирт, теж не варто. З часом ворс стане грубіший та частково осиплеться.

Є два способи вирішити це питання: використати спеціалізовані засоби для очищення пензликів без спирту чи використання губок, що знімають пігмент з ворсу.

Мити пензлики з натурального ворсу все ж таки можна, але краще робити це не частіше разу на місяць, використовуючи при цьому дуже делікатний засіб (наприклад, пінку для вмивання для чутливої шкіри).

Так само як і з пензликами зі штучного ворсу, вода не має потрапляти в металевий тримач. Інакше може розчинитися клей, що кріпить ворс до ручки.

Промивши пензлики та віджавши залишкову воду пальцями, поклади їх на горизонтальну поверхню на рушник чи паперову серветку та залиш на певний час повністю висохнути.

 

Звичайно, можна користуватися засобами для експрес-очищення пензликів (серветки та спреї). Але не варто ним зловживати. Вони ідеальні для форс-мажорних обставин. Наприклад, якщо потрібно очистити пензлик у подорожі.

 

Догляд за спонжами

Після кожного використання спонжу, одразу після використання засобу, його рекомендовано мити з милом. Аби зробити це, потрібно наповнити раковину чи будь-яку іншу посудину водою, додати невелику кількість рідкого мила та перемішати його з водою.

Далі легкими натискаючими рухами пальців протирай спонж, щоб зняти з поверхні залишки тонального засобу. Потім варто промити спонж під проточною водою, аби позбавитися залишків мила.

Ну й далі просто лишаєш його висихати на рушнику.

 

А б’юті-блогерка Laureen у своєму Twitter порадила очищувати спонжі так:

  • покласти спонж у чашку з водою;
  • додати туди засіб для миття посуду;
  • ставите чашку на 1 хвилину у мікрохвильовку.

Тадам! У тебе в руках новенький спонж без залишків косметики та жирних плям.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована