Безкоштовна доставка в точки видачі!

У чому різниця: класичний та гель-лак для нігтів

У чому різниця: класичний та гель-лак для нігтів
Завантаження... 426 переглядів 4 хвилин читання
У чому різниця: класичний та гель-лак для нігтів

Манікюр є важливою рутиною у догляді за руками, а охайний стан нігтів та кутикули – частиною загального образу. Покриття нігтів допомагає проявити індивідуальність, характер та загальний настрій.

Серед найпопулярніших покриттів вже кілька років – гель-лак та класичний лак. І часто в мережі можна натрапити на суперечки, яке покриття краще вибирати.

Поговоримо про класичний та гель-лак для нігтів, їхній склад, основні відмінності та особливості нанесення.

 

Особливості класичного лаку для нігтів

Традиційний лак для нігтів – це найпоширеніший вид покриття, який ми всі знаємо і любимо, адже за лічені хвилини можна зробити однотонне покриття або з дизайном. 

Одна з найважливіших особливостей – легкість у використанні. Він швидко наноситься і сохне. Цей матеріал вимагає мінімального обладнання і навичок, тому є ідеальним варіантом для використання вдома.

Також виробники пропонують великий вибір кольорів та відтінків, що дозволяє знайти ідеальний варіант для будь-якого настрою та образу.

Щодо видалення, то тут теж без проблем. Для цього тобі знадобиться спеціальний розчин, ватний диск та кілька хвилин вільного часу.


Особливості гель-лаку

Гель-лак з’явився всього кілька десятиліть тому і є більш стійкою альтернативою класичному лаку, але вимагає дотримання спеціальної технології нанесення та висихає лише в UV- або LED-лампі. 

Він має високий рівень стійкості без розтріскування, що відрізняє його від класичного лаку. В середньому гель-лак тримається три тижні.

Також гель-лак має дуже естетичний блиск, який з’являється після нанесення фінішного шару покриття. 

Після застигання в UV- або LED-лампі цей засіб утворює міцний захисний шар для нігтів. Але на відміну від звичайного лаку, його складно знімати. Для цього потрібно мати фрезер або спеціальний розчинник, безворсові серветки та фольгу. Процес зняття займає багато часу. Також важливо знімати гель-лак обережно, щоб не пошкодити нігтьову пластину.


Склад класичного та гель-лаку 

Для того, щоб ти змогла вибрати покриття, яке підходить саме тобі, ми вирішили детально порівняти формули, склад та спосіб нанесення обох засобів.

Класичний лак для нігтів зазвичай має водорозчинну базу і швидко висихає при контакті з повітрям. Він забезпечує відмінний колір та блиск, але не такий стійкий як гель-лак.

Формула традиційного лаку для нігтів включає розчинник, пігменти, полімери та додаткові складники.

Розчинник використовується для розведення пігментів і формування рідкої консистенції, яку зручно наносити на ніготь.

Пігменти допомагають отримати необхідний колір і відтінок.  Полімери відповідають за створення плівкового шару після висихання лаку. Серед додаткових інгредієнтів можна знайти стабілізатори, ароматизатори, антиоксиданти тощо.

Гель-лак – це гібридна формула, яка потребує полімеризації під ультрафіолетом або LED-лампою. Вона стійка до розтріскування і подряпин, тримається на нігтях значно довше, ніж класичний лак.

Склад гель-лаку для нігтів є складнішим. Він включає акрилатні або метакрилатні полімери. Вони створюють в'язку основу, яка твердне під впливом ультрафіолетового або LED-випромінювання. 

Також обов'язково у складі є фотоініціатори. Вони активують полімеризацію під впливом світла. Звичайно, наявні пігменти, які забезпечують утворення відповідного кольору. 


Технологія нанесення класичного лаку

Крок 1. Підготувати нігті

Важливо, щоб вони були чисті та сухі.

Крок 2. Нанесення базового покриття

Воно захищає нігті від пересихання та дозволяє лаку більш рівномірно розподілятися по нігтьовій пластині. Цей крок є не обов'язковим.

Крок 3. Нанесення першого шару лаку

Наносимо тонким шаром, що засіб швидше висох.

Крок 4. Нанесення другого шару

Наносимо ще один тонкий шар лаку, щоб колір був більш інтенсивним. Очікуємо до повного висихання.

Крок 5. Закріплюємо результат топом

Опціонально наносимо топ і тішимось красивим нігтиками.


Технологія нанесення гель-лаку

Нанесення гель-лаку для нігтів вимагає дещо більше часу та уваги, але результат тебе порадує.

Крок 1. Підготовка нігтів

Спочатку потрібно очистити нігті, видалити надлишкову кутикулу та сформувати форму нігтів.

Крок 2. Підготовка поверхні нігтя

За допомогою блоку для полірування або бафа потрібно прополірувати поверхню нігтя. Це допоможе створити гладку поверхню для кращого зчеплення з гель-лаком.  

Крок 3. База

Спочатку потрібно нанести тонким шаром базове покриття і добре покрити край нігтя. Базу потрібно також сушити в UV-  або LED-лампі протягом 30-60 секунд до повної полімеризації.

Крок 4. Нанесення кольорового гель-лаку

Тепер можеш наносити кольоровий гель-лак тонким шаром. Починай з центру нігтя і рухайся до країв. Уникай контакту з кутикулою і шкірою. Після нанесення кожного шару просушуй нігті в лампі 30-60 секунд. Якщо колір високопігментований, для просушування може знадобитись більше часу (60-90 секунд).

Крок 5: Другий шар кольорового гель-лаку (опціонально)

Якщо потрібно, нанеси другий шар кольорового гель-лаку. Так ти зможеш підвищити інтенсивність кольору і забезпечить більш рівномірний тон.

Крок 6: Нанесення топу

Гель-лак обов’язково потрібно перекривати топовим покриттям. Він створює блискучий шар та захищає покриття від сколів і подряпин.

Крок 7: Видалення липкого шару (опціонально)

Якщо топове покриття має липкий шар, його потрібно видали після полімеризації за допомогою спеціального засобу та безворсової серветки.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована