Безкоштовна доставка в точки видачі!

Чому волосся росте повільніше, ніж хотілося б: 7 причин

Чому волосся росте повільніше, ніж хотілося б: 7 причин
Завантаження... 1948 переглядів 3 хвилин читання
Чому волосся росте повільніше, ніж хотілося б: 7 причин

Ти й шампунь вибираєш, який стимулює ріст, і до перукаря записуєшся згідно з місячним календарем, а волосся досі не відросло до поясу…

Чому так трапляється й що робити, аби волосся росло швидше — розповідаємо нижче.

Стрес

Винуватець чи не кожної проблеми нашого організму. І проблеми з волоссям не стали винятком.

Аби позбутися від стресу частіше гуляй на свіжому повітрі, практикуй йогу та медитацію, відвідуй сеанси масажу, займайся різними видами спорту, спілкуйся з приємними тобі людьми, роби те, що подобається.

Не забувай про психологічне здоров’я й ти одразу помітиш результат!

 

Нестача заліза

Найрозповсюдженіша проблема повільного росту волосся — нестача заліза в організмі. Це ще називається анемією.

Трихологи (лікарі, які допомагають з проблемами шкіри голови та волосся) на першому прийомі зазвичай просять спершу перевірити рівень гемоглобіну в крові. Якщо він нижче норми, то рекомендовано ввести в раціон більше продуктів, які містять залізо — темно-зелені овочі, м’ясо, морепродукти, бобові тощо.

Якщо ситуація не покращується, можна спробувати приймати залізовмісні комплекси вітамінів. Перед цим варто проконсультуватися з лікарем.

 

Нестача сну

Безпосередній вплив на швидкість росту волосся має гормон мелатонін, що виробляється нашим організмом у темряві, а особливо активно під час сну. Якщо ти спиш менш як вісім годин на день це проблема, менш як шість годин — катастрофа.

Якщо варіантів позбутися недосипу немає, рекомендовано наносити перед сном на шкіру голови розчин мелатоніну з концентрацією 0,0033 %. Це не тільки стимулює швидкість росту, а й робить волосся більш міцним та густим.

 

Недостатнє живлення волосся

Можна додатково «підгодовувати» волосся народними методами.

Наприклад, втирати в шкіру голови обліпихову олію. Це протидіє випадінню волосся.

Або можна втирати перед сном у коріння волосся настоянку з ялівцю. Для цього 1 столову ложку ялівцю залий 2 склянками окропу та настоюй 3 години. Потім проціди та відіжми. Після втирання настою в шкіру голови одягни шапочку для душу та обгорни голову рушником на 30–40 хв.

Головне, перевір перед цим, чи не викликають у тебе якісь компоненти рецептів алергічну реакцію.

 

Занадто часті візити до перукаря

Існує думка, що стригти кінчики потрібно не рідше, як раз на місяць. Це вже давно застаріло. Якщо волосся не змучене частим фарбуванням та гарячими укладками, його достатньо стригти раз на 2–3 місяці.

А найкращим виходом буде просто спостерігати за станом свого волосся та відвідувати майстра за необхідністю.

 

Прийом антибіотиків

Антибіотики шкодять мікрофлорі кишківника. А це напряму діє на швидкість росту волосся. Для звичайної людини зв’язок неочевидний, але професіонали знають, що мікрофлора кишківника — наш захисний бар’єр, що слабшає в результаті прийому антибіотиків. Токсини починають проникати в організм, з кров’ю вони досягають волосяних фолікулів та руйнують їх. Звучить страшнувато, але насправді це легко лікується.

Щойно мікрофлора відновлюється за допомогою прийому пробіотиків чи природним шляхом — ситуація нормалізується. Зазвичай на це може знадобитися близько місяця.

 

Генетика

Зазвичай, максимальну довжину, якої може досягти твоє волосся, можна визначити подивившись на своїх родичів. У більшості жінок показник довжини, закладеної природою, варіюється від 40 до 70 сантиметрів.

Якщо ти відростила волосся трохи нижче лопаток, а далі воно «не хоче», цілком можливо, що це твій генетичний максимум.

Тож не варто рівнятися на красунь із косою до пояса — вони скоріше виняток, аніж правило.

Та не засмучуйся. Адже згідно з опитуваннями, найпривабливішою довжиною волосся вважається 30–40 см. А це якраз трохи нижче лопаток.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована