Безкоштовна доставка в точки видачі!

Помилки у макіяжі, які додають віку

Помилки у макіяжі, які додають віку
Завантаження... 82 перегляди 3 хвилин читання
Помилки у макіяжі, які додають віку

Мейкап створений, аби підкреслювати нашу природну красу. Та іноді ми використовуємо такі техніки та прийоми, які додають віку.

Тому сьогодні розглядаємо найпоширеніші помилки у макіяжі та вчимося їх уникати!

 

Ефект маски на обличчі

Невміле використання тональних засобів щільної текстури часто підкреслює всі дрібні недоліки шкіри. У нанесенні таких засобів важливо знати безліч нюансів — від вибору основи під макіяж до текстури засобу та інструменту нанесення.

Якщо ти не працюєш з такою косметикою щодня, краще маскувати незначні недоліки локально. Решту обличчя залиш чистою чи покрий легким флюїдом. Крім того, природна фактура шкіри — це красиво. А натуральність зараз у тренді.

Для щоденного макіяжу потрібна ледь помітна корекція. Щільний консилер залиш тим, хто постійно знаходиться під світлом софітів та наглядом камер. Усім іншим варто обирати легкі текстури, які не будуть сушити ніжну шкіру навколо очей та не підкреслюватимуть дрібні зморшки.

 

Агресивний контуринг

Загалом техніка крута й не варто повністю від неї відмовлятися. Проте надмірне затемнення вилиць та крил носа аж ніяк не освіжає обличчя. А без цього виглядати молодо не вийде.

Контуринг вдало виглядатиме у вечірньому макіяжі. Для денного освітлення варто обирати легкий рум’янець та рівний свіжий тон. Можеш додати трохи сяяння за допомогою хайлайтеру. Але не втрачай баланс.

 

Забагато пудри

Багато хто знає про цю помилку, та, на жаль, мало хто дійсно не перепудрює обличчя. Варто відрізняти, коли пудра робить обличчя матовим та доглянутим, а коли ти підкреслюєш усі мімічні зморшки та візуально старішаєш на 5–10 років.

Використовуй прозору пудру-фініш як альтернативу. Вона лягає легкою вуаллю та не обтяжує образ.

 

Темна підводка на нижній частині ока

Цей прийом візуально робить очі вужчими та додає звабливої брутальності образу. Але, пам’ятай про те, що він ще й «накидає» зайвих років.

Якщо підвести слизову ока все ж таки хочеться, краще вибрати бронзовий, м’ятний, рожевий чи білий кольори. Вони «відкривають» погляд та омолоджують.

 

Тіні «металік»

Шимер підкреслює всі недоліки повіка. Тому покривати такими тінями все око не дуже гарна ідея.

Використовуй їх локально. Якщо це смокі — трохи металіку можна нанести в центр повіка. У повсякденному мейку, для більш свіжого погляду, можна додати блиску в куточки ока.

 

Тіні без бази

Часто, якщо наносити тіні без бази, вони скочуються в грудки та забиваються в складочки повіка. По-перше, це виглядає не охайно. По-друге, так створюється ефект втомленого обличчя.

 

Висхідні лінії в зовнішньому куточку ока

Пружність та висхідні лінії — синоніми молодості. З часом лінії опускаються, а пружність втрачається. Тому у будь-якому макіяжі, незалежно від твого віку, варто піднімати лінії. Пам’ятай про це, коли наступного разу малюватимеш стрілки чи робитимеш смокі.

 

Акцент на нижніх віях

Якщо нанести декілька шарів туші на нижні вії — око візуально стає круглим та обтяжує погляд.

Проте, цей прийом часто використовують для створення модних образів на подіумах. Тож він буде доречним для тематичної вечірки чи фешн-події, але точно не для щоденного макіяжу.

 

Надмірне використання олівця для губ

Олівець потрібен для того, аби підкреслити контур губ та завадити помаді розтікатися впродовж дня. Занадто товста лінія чи відтінок, що відрізняється від тону помади, тебе точно не прикрасять. Губи виглядатимуть меншими та тоншими.

 

Понад один акцент

Якщо робиш яскраві губи — тіні використовуй нюдові. І навпаки, яскраві очі — нюдові губи. Акцентуючи на всьому одразу ти вбиваєш ефект макіяжу. Обличчя стає важким та старшим на вигляд. Тож варто зберігати баланс.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована