Безкоштовна доставка в точки видачі!

Що їсти влітку: 5 корисних сезонних продуктів

Що їсти влітку: 5 корисних сезонних продуктів
Завантаження... 25 переглядів 3 хвилин читання
Що їсти влітку: 5 корисних сезонних продуктів

Літо — не лише про відпустки та відпочинок на природі. Це ще й чудова можливість наситити організм вітамінами за допомогою сезонних овочів та фруктів.

Сьогодні говоримо про ТОП найкорисніших сезонних продуктів, які допоможуть підтримувати організм у комфортному стані.

 

Кабачки

Цей овоч чудово засвоюється організмом. У ньому містяться вітаміни А та С, важливі мікроелементи, калій, кальцій, залізо та магній. Крім того, кабачки виводять з організму шкідливі речовини та токсини.

Особливо багаті вони на лютеїн та зеаксантин. Це найкорисніші елементи для очей, що не часто зустрінеш в інших продуктах. Вони запобігають розвитку катаракти та сліпоти.

Пектин, що також міститься в кабачках, запобігає розвитку раку та знижує рівень холестерину в організмі.

У кабачках є цілий комплекс речовин, що підтримують твою вагу в нормі. Це вітаміни групи В, холін та цинк. До того ж, вони є одними з найбільш низькокалорійних дарів природи. Зрівнятися з ними можуть лише огірок та баклажан.

 

Абрикоси

Ці помаранчеві плоди багаті на яблучну, винну та лимонну кислоти, вітаміни В, С, Е, Р, А, а також залізо, срібло, калій, магній та фосфор.

Абрикоси сприяють підвищенню імунітету, що стане в пригоді в сьогоднішніх реаліях. А також запобігають розвитку залізодефіцитної анемії. Позитивно впливають на процеси утворення крові, що є важливим під час авітамінозу та захворюваннях серця та судин.

Абрикоси будуть корисними для підвищення роботи мозку та покращення пам’яті. Тому вони особливо рекомендовані для вживання школярам та студентам.

 

Кавун

Це ягода, яка на 90 % складається з води, отже є прекрасним варіантом, аби втамувати спрагу. На відміну від газованих напоїв та фруктових соків, кавуни не містять цукру. А значить, їх можна їсти навіть людям із цукровим діабетом.

У м’якоті кавуна містяться клітковина, пектини, геміцелюлоза, вітаміни В1, В2, С, РР, фолієва кислота, провітаміни А, каротин, залізо, магній та калій, аскорбінова кислота.

Кавун стимулює харчові та обмінні процеси. Також, завдяки високому вмісту води, він є досить низькокалорійним.

Кавун корисний тим, що нормалізує травлення, знижує калорійність раціону, виводить токсини та шлаки, зменшує ризик захворювання на діабет і серцеві хвороби, покращує обмін речовин і стан шкіри, позитивно впливає на печінку й нирки, нормалізує тиск.

 

Диня

Вона є не менш корисною, ніж кавун. Насичує організм кальцієм, відповідно, укріплюючи кістки та зуби. Користь приносять також вітаміни А, В, фосфор, хлор та йод. Такий склад стимулює мозкову активність людини.

Диня на 90 % відсотків складається з води, тож вона втамовує спрагу та позитивно впливає на травлення. Як і кавун, вона є низькокалорійною та дозволена до вживання під час дієт.

У дині висока концентрація аскорбінової та фолієвої кислот. Перша тримає організм у тонусі та укріплює імунітет, а друга — підтримує рівень заліза в організмі. Особливо корисна для вагітних дівчат та тих, хто годує груддю.

 

Ягоди

Полуниця, малина, смородина, черешня, лохина, чорниця — складно виділити щось одне, адже всі вони корисні та необхідні. Тому всі ягоди зібрані в один пункт.

Лохина та полуниця містять багато води. Тож є незамінними у літню спеку.

Малина містить яблучну, винну та саліцилову кислоти, фруктозу, калій, мідь, вітамін С. Чудово тамує спрагу та покращує травлення. Виводить токсини з організму. А завдяки високому вмісту міді — бореться з поганим настроєм.

Чорна смородина містить вітаміни C, В1, В2, В6, В9, D, Е, К, Р, А, пектини, органічну та фосфорну кислоти, залізо та калій. Вона покращує обмінні процеси, очищує кров, діє як вітамінний та протизапальний засіб

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована