Безкоштовна доставка в точки видачі!

Як насправді працює зволоження шкіри

Як насправді працює зволоження шкіри
Завантаження... 125 переглядів 3 хвилин читання
Як насправді працює зволоження шкіри

 Зволожувати, не можна зневоднювати! Чи можна?

У цьому матеріалі розбираємось, чи виправдано ми всі маримо засобами з гіалуроновою кислотою і соком алое. І чи повинен зволожувальний крем стояти на туалетному столику кожної б’юті-богині.

 

Спойлер: так, але це не точно.

 

Справи такі: за гідратацію шкіри відповідають захисний ліпідний шар, який просто не дає можливості воді випаровуватись понад міру, і гіалуронова кислота, яка утримує вологу.

 

В чому проблема: прогрес крокує швидше, ніж еволюція. Наша дерма просто не готова самостійно захищатись від глобального потепління, впливу навколишнього середовища та неконтрольованих перепадів температур: ліпідний шар тоншає, а вироблення гіалуронової кислоти зменшується.

Щоразу, коли ви потрапляєте у опалюване приміщення, відчуваєте легку прохолоду від кондиціонера або просто опиняєтесь у центрі міста з вашої шкіри випаровується більше вологи, ніж розраховує на те природа.

 

Що з цим робити?

Якщо ви помітили зайву сухість і тьмяний колір обличчя, варто звернутись за консультацією до косметолога. Фахівець з’ясує причину зневоднення і порекомендує косметику. Навіть хороший зволожувальний крем, вибраний навмання, може не допомогти. І це не означає, що він не працює просто продукт призначений для іншого типу проблем.

 

Наприклад, ви помітили лущення шкіри й придбали суперзволожувальний гель на основі гіалуронової кислоти. Що відбувається: кислота утримує вологу у шкірі, але ніяк не розв’язує проблему лущення. А все тому, що складність у пошкодженому ліпідному шарі, і вам потрібен засіб, який його підсилить. Коли захисний шар відновиться шкіра перестане втрачати воду, стане м’якішою і почне сяяти.

 

Attention

Суха шкіра не те саме, що зневоднена. Ми часто плутаємо ці поняття. Тож час визначити раз і назавжди: сухій шкірі не вистачає масла, зневодненій води. Це різні характеристики, але вони часто пов’язані: суха шкіра має слабий ліпідний бар’єр, тому втрачає багато води.

 

Може бути і зворотна ситуація: у вас жирна шкіра і, відповідно до поширеного стереотипу, ви взагалі її не зволожуєте, а навпаки активно скрабуєте і максимально «підсушуєте». У таких випадках епідерміс лякається агресивного догляду й у відповідь виробляє ще більше ліпідів і шкірного сала, які за логікою організму, мають захистити вас і зменшити втрату вологи. У результаті з’являються чорні цятки і комедони.

 

Механізм роботи зволожувальних засобів

Формулювання «зволожувальний» крем трохи вводить нас в оману, бо створює враження, що косметика «заливає» воду. Насправді, завдання засобів утримати вологу всередині. Грубо кажучи завадити шкірі втратити накопичене.

Тому компоненти діляться на 2 типи: окклюзійні ( плівкоутворюючі ) і вологоутримучі.

 

Окклюзійні: сквалан, натуральні масла, ланолінова кислота, бджолиний віск.

Як працюють: створюють плівку на шкірі, яка не випускає вологу.
 

Вологоутримучі: гіалуронова кислота, екстракт алое, гліцерин.

Як працюють: утримують вологу у шкірі. Кожна молекула гіалуронової кислоти може втримати на собі 1000 молекул води. Екстракт алое говорить сам за себе: гель всередині рослини на 90% складається з води.

 

Косметика на основі окклюзійних інгредієнтів

 


«Захисне зволоження» від Nature.med

 

Крем «на кожен день» для нормальної і комбінованої шкіри. Дуже актуальний в холодні сезони, бо не лише зволожує, а й живить шкіру.

Що в баночці: масло авокадо, касторове масло, оксид цинку, діоксид титану.


Mixa Hydrating, нічний крем-маска

 

Важка зволожувальна артилерія для реактивної шкіри.

Що в баночці: касторове масло, соняшникове, саліцилова кислота, соєва олія.

Косметика на основі вологоутримувальних компонентів

 


L'Oréal Paris Skin Expert

 

Хороша альтернатива зволожувальному крему. Завдяки гелевій текстурі, флюїд швидко засвоюється і не лишає жирного блиску.

У основі формули: очищена вода, екстракт алое, гіалуронова кислота і гліцерин.

 

Зволожувальний крем Care від Nivea

 

SOS-засіб для чутливої шкіри з екстрактом алое.

Що в баночці: гліцерин, алое, масло карите.


Чи варто зволожувати шкіру постійно?

По ситуації. Усе більше косметологів відмовляються від стандартної формули «очищення-тонізація-зволоження». У моді персоналізований підхід: якщо ви не відчуваєте стягнутості, не помічаєте лущення, тьмяний колір обличчя, і загалом шкіра поводить себе нормально то вона чудово справляється з гідратацією самостійно, і нав’язувати свою допомогу не потрібно. 

 

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована