Безкоштовна доставка в точки видачі!

У чому різниця між сухою та зневодненою шкірою

У чому різниця між сухою та зневодненою шкірою
Завантаження... 263 перегляди 3 хвилин читання
У чому різниця між сухою та зневодненою шкірою

У розпал найсухішого сезону року розбираємось у плутанині про суху та зневоднену шкіру.

 

За статистикою 70% жінок жаліються на сухість шкіри. При цьому частина опитуваних намагаються побороти це за допомогою жирних кремів та олій. І зазвичай, це не дає бажаного результату, адже проблема була не у сухості, а у зневодненості і працювати з нею потрібно по-іншому.

Сухість і зневоднення викликані різними причинами. У першому випадку, шкірі не вистачає себуму, у другому — води. До того ж суха шкіра — це тип або постійна характеристика, так само як жирна або комбінована. Зневоднена — тимчасовий стан, на який можна вплинути за допомогою правильного харчування і догляду.

Через цю плутанину з’явився міф, що жирну шкіру нібито не потрібно зволожувати. Це неправда. Зволоження потрібне усім типам шкіри. Ба більше, якщо жирну шкіру не зволожувати, ваша дерма почне виробляти ще більше шкірного сала, щоб захистити від випаровування ту невелику кількість вологи, що є. У результаті жирний блиск посилиться, а чорні цятки стануть більш помітними.

 

Чому шкіра втрачає вологу?

Причина номер один абсолютно закономірна. У дерматології це називається трансепідермальна втрата вологи. На поверхні нашої шкіри є ліпідний шар, який зберігає в ній воду та захищає шкіру від проникнення зовні шкідливих речовин. Зневоднення — результат ослаблення цього захисного шару. Вважається, що суха шкіра більш схильна до зневоднення, бо виробляє менше шкірного жиру, що захищає від втрати води. Але з іншого боку, жирну і проблемну шкіру, зазвичай, дуже агресивно очищають, що послаблює захисну мантію.

Інша поширена причина — погода і сухість повітря. У опалювальний сезон, вологість повітря наближається до нуля, і це відразу стає помітно на шкірі. Влітку на зміну батареям приходять кондиціонери. У сухому повітрі шкіра втрачає велику кількість води шляхом випаровування. Тривале перебування на сонці також активізує випаровування води зі шкіри.

 

Як зрозуміти, що шкірі не вистачає вологи:

  • тьмяний колір обличчя;
  • на дотик нагадує промаслений папір;
  • під час активної міміки, помічаєте “заломи”, які з часом сходять.

 

Як доглядати за зневодненою шкірою

Тут знову ж таки діє головна б’юті-мантра — пийте воду. Але це не все. Шкірі все ж таки потрібне зволоження зовні, тож вам варто обрати інтенсивний зволожувальний засіб. Вони бувають двох типів — на основі плівкоутворювальних і вологоутримувальних компонентів.

Плівкоутворювальні: сквалан, натуральні масла, ланолінова кислота, бджолиний віск.

Як працюють: створюють плівку на шкірі, яка не випускає вологу.

Їх рекомендують володаркам сухої шкіри.

 

Вологоутримувальні: гіалуронова кислота, екстракт алое, гліцерин.

Як працюють: утримують вологу у шкірі. Кожна молекула гіалуронової кислоти може втримати на собі 1000 молекул води. Екстракт алое говорить сам за себе: гель всередині рослини на 90% складається з води.

Така косметика допоможе тим, хто турбується про жирну і комбіновану шкіру.

 

Як доглядати за сухою шкірою

Неагресивне очищення

Пам’ятайте, що у вашої шкіри слабкий ліпідний бар’єр, тому вона не оцінить ваші надзусилля. Обирайте ніжні очищувальні засоби та пілінги на суперлегких кислотах — на мигдалевій, наприклад.

 

Підтримка ліпідного шару

За порадою косметолога, оберіть зволожувальний або живильний крем на основі ефірних олій. Вони додатково захистять шкіру від подразнення.

 

Зволоження

Не забувайте, що ваша шкіра втрачає вологу надмірно. Тому допомагайте їй сироватками або хорошими зволожувальними кремами.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована