Безкоштовна доставка в точки видачі!

Тканинні, гідрогелеві та багато інших: яку маску для обличчя вибрати?

Тканинні, гідрогелеві та багато інших: яку маску для обличчя вибрати?
Завантаження... 180 переглядів 3 хвилин читання
Тканинні, гідрогелеві та багато інших: яку маску для обличчя вибрати?

Попри те, що маски для обличчя вважаються додатковим доглядом, він є обов’язковим. Адже висока концентрація активних компонентів у складі може усунути проблеми шкіри швидше за крем чи тонік. Але, вибираючи потрібну маску, дуже легко заплутатися у текстурах та властивостях. Розповідаємо про види масок, щоб допомогти тобі з вибором.

 

Маски на основі глини, як і будь-які інші очисні маски (наприклад, маски-плівки та альгінатні маски), не можна перетримувати на обличчі. Часу, вказаного в інструкції буде більш ніж достатньо. Такі засоби багаті на мінерали. Тому вони здатні вбирати надлишок шкірного жиру та інші забруднення, глибоко очищуючи пори та розгладжуючи шкіру. Потребують змивання водою. Підходять для всіх типів шкіри.

 

Альгінатні маски (їх ще називають моделюючими) випускаються у вигляді порошку. Створені на основі полісахаридів водоростей. Перед використанням їх потрібно розвести у воді та нанести товстим шаром. Маска застигає, повторюючи форму обличчя. Знімається одним рухом, знизу догори. Після цього шкіра в тонусі та без набряків. Ідеальні для всіх типів шкіри.

 

Маски-плівки являють собою гелеподібну суміш, що після застигання перетворюється на плівку. Вона також знімається знизу догори. А разом із нею знімаються відмерлі клітини епідермісу та сальні пробки. Бонусом отримуєш неагресивний ліфтинг та пілінг-ефект. Підходять для чутливої шкіри.

 

Маски-ексфоліанти — це маска і скраб в одному пакеті. Можуть мати будь-яку текстуру — від гелевої до глиняної. Змиваються круговими рухами, точно як звичайні скраби. Усе для того, щоб ефективно відполірувати та видалити ороговілі часточки зі шкіри. Ідеальні для всіх типів шкіри.

 

Киснево-бульбашкові маски дарують відчуття хмарки на обличчі. Після нанесення на обличчя вона починає пінитись, тим самим висмоктуючи все непотрібне з пор за допомогою кисню. Легке пощипування та лоскотання бульбашок додають процедурі веселощів. Підходять для всіх типів шкіри.

 

Тканинні маски зручно використовувати в домашніх умовах. Вони мають щільну основу, що добре прилягає до обличчя та дає можливість займатися своїми справами. Основа маски просочена концентрованими сироватками та збагачена гіалуроновою кислотою, вітамінами та іншими корисними речовинами. Вмиватися після такої маски не потрібно. Сироватку, що залишилася, достатньо розподілити легкими масажними рухами по обличчю. Ідеальні для чутливої шкіри.

 

Гелеві маски добре зволожують шкіру та надають сяяння. Зазвичай, це заспокоюючі та зволожувальні маски. Серед них можна знайти як ті, що виступають в якості експрес засобів, так і особливі нічні маски. Якщо це все ж таки нічний засіб, його можна використовувати як завершальний етап догляду. Робити гелеві маски можна майже щодня. Змивати їх не потрібно. Достатньо вбити залишки засобу у шкіру або видалити надлишок серветкою. Підходять для сухої шкіри.

 

Кремові маски чудово живлять та заспокоюють. Вони мають легку текстуру, тому вбираються у шкіру майже миттєво. Перед застосуванням ознайомся з інструкцією, адже більшість з них не потребує змивання. Ідеальні для нормальної та сухої шкіри.

 

Різні пори року — різні маски

Восени та взимку підійдуть маски з живильними компонентами в складі. Наприклад, з вівсяним молочком, олією ши, вітаміном Е.

У теплі пори року варто звертати увагу на заспокоюючі, охолоджувальні та протизапальні інгредієнти у складі масок. Це може бути пантенол, алое, гіалуронова кислота, ромашка чи м’ята.

 

Правила використання масок

Концентрація активних речовин у складі цих засобів дуже висока, тому не варто використовувати їх більш як два рази на тиждень. Звісно, якщо інструкція не допускає іншого.

Якщо маска багаторазова та без дозатора, не варто набирати її руками. Використовуй спеціальний аплікатор чи лопатку. Адже руками ти занесеш туди бактерії, що можуть зіпсувати засіб.

Крім того, вони мають бути щільно закритими, аби туди не потрапляла волога. Найбезпечнішими у цьому сенсі є тканинні маски — вони герметично запаковані та одноразові.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована