Безкоштовна доставка в точки видачі!

Сухе розтирання щіткою: для чого та як його робити?

Сухе розтирання щіткою: для чого та як його робити?
Завантаження... 1035 переглядів 3 хвилин читання
Сухе розтирання щіткою: для чого та як його робити?

Літо у розпалі і усім нам хочеться мати ідеальну гладеньку шкіру із засмагою, як у Нікі Мінаж. Але, по-перше, пам’ятайте, що засмагати потрібно безпечно і, в умовах 2020, — максимально дистанційно, а по-друге — ви прекрасні за будь-яких умов.

 

Найбільше нам хочеться позбутися саме тих численних ямочок на стегнах, які ми час від часу помічаємо при “невдалому” освітленні. Розтирання сухою щіткою вважається одним за найефективніших методів боротьби з целюлітом. Чи справді він працює і чи варто нам так сильно боротися з “апельсиновою шкіркою” — розбираємось у нашому матеріалі.

 

Про природу целюліту

За різними даними від 85% до 98% жінок мають целюліт. При цьому лікарі ніколи не вважали це проблемою. Коли лікар бачить у вас целюліт — для нього це просто підшкірний жир. Щоби перевірити цю теорію вчені зібрали зразки жирової тканини у чоловіків і жінок та порівняли їх. З’ясувалося, що різниці ніякої немає. Однак, жир на інших частинах тіла чомусь не такий помітний, як на стегнах. Причина от у чому: наш підшкірний жир накопичується у адипоцитах (жирових клітинах). У жінок адипоцити здатні накопичувати більше жирів. Але шкіра при цьому є тоншою і містить менше колагену, ніж у чоловіків. Тож причина “апельсинової шкірки” — не нездорове функціонування ендокринної системи, а просто тонка не еластична шкіра.

Висновок напрошується сам собою: хочете позбутися бугорків — укріплюйте дерму.

 

Розтирання сухою щіткою є одним з найпопулярніших методів боротьби з целюлітом. І воносправді допомагає візуально приховати підшкірний жир. Але важливо робити такі масажі правильно, адже бездумне масажування може призвести до пошкодження епідермісу і тільки більше розтягуватиме шкіру.

 

Що потрібно знати про масаж сухою щіткою

  1. Це один з найефективніших методів “легкого пілінгу” шкіри. Справді, при такому масажі ороговілий шар ідеально відлущується.
  2. Обирайте щітку з натуральною, а не синтетичною щетиною. Штучні волокна “ніжніші” і тому не дають бажаного результату.
  3. Протипоказань для масажу сухою щіткою майже немає. Його не радять лише людям із висипанням і хворобами шкіри.
  4. Масаж потрібно робити на сухому тілі. Така ексфоліація на розпареній шкірі може призвести до почервонінь.
  5. Після процедури можна прийняти душ, але вже без скрабування. І обов’язково потрібно нанести зволожувальний або живильний крем.
  6. Робити розтирання потрібно не частіше одного разу на тиждень.
  7. Такі розтирання чудово бадьорять і тримають шкіру у тонусі.

 

Схема розтирання сухою щіткою

  1. Головне правило - рухи повинні бути від периферії до центру. Від стоп і від кистей - до серця.
  2. Почніть зі стоп, піднімаючись вище по ногах. Рухи повинні бути повільні - від низу до верху. Достатньо зробити 10 масажувань для кожної ноги.
  3. Тепер руки. Почніть з долонь, потім проведіть щіткою по руках, рухаючись від зап’ястя до плеча. Достатньо зробити по 10 рухів для кожної руки.
  4. Живіт. Масажуйте шкіру щіткою круговими рухами за годинниковою стрілкою.
  5. Сідниці. Круговими рухами проводьте від центру до боків.
  6. Спина: від низу до верху, від хребта до плеча.
  7. Шия: зверху до низу. Тут, скоріш за все, вам знадобиться допомога.
Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована