Безкоштовна доставка в точки видачі!

Щітка для волосся: як та коли мити?

Щітка для волосся: як та коли мити?
Завантаження... 2254 перегляди 3 хвилин читання
Щітка для волосся: як та коли мити?

Здоров’я та краса волосся залежить не лише від способу життя, раціону чи якості шампуню. Важливу роль грає ще й чистота улюбленого гребінця.

Ми розібралися як часто та як саме мити щітку для волосся, аби твоє волосся було красивішим та здоровішим.

Навіщо мити щітку для волосся?

Ми могли б залишити це питання риторичним. Але, все ж таки пояснимо. Щіткою для волосся ти користуєшся щодня. Отже, логічно, що на ній збираються тисячі бактерій, залишки шкірного сала, пил та стайлінгові засоби. Все це може негативно впливати на шкіру голови, викликаючи подразнення та почервоніння. Щоб уникнути всіх цих неприємностей, потрібно слідкувати за гігієною своїх інструментів для волосся.

 

Як часто потрібно мити гребінець?

Дотримуйся правила: чим частіше, тим краще. Так точно не схибиш. Але, спеціалісти одностайно сходяться в думці, що потрібно це робити не рідше разу на два тижні. Оптимально — раз на тиждень. Два — якщо ти захоплюєшся стайлінговими засобами та користуєшся ними не лише «на свята».

 

Змінювати щітку для волосся потрібно хоча б раз на рік. По-перше, за 12 місяців на ній утворюється величезна кількість бактерій, що неможливо вимити жодним розчином. По-друге, щітки теж мають властивість зношуватися та псуватися. На них з’являються мікротріщини, що пошкоджують та дряпають структуру волосся.

 

Як вимити щітку для волосся?

Вимити круглу щітку складніше за все. Адже ця форма сприяє заплутуванню волосся, що випало, на гребінці під час розчісування. А дістатися до забруднення біля основи зубчиків взагалі задачка з ряду анріал.

Перш за все, позбався від усього волосся зі щітки. Якщо не виходить зробити це руками, допоможи собі щипцями чи ножицями.

Далі підготуй розчин теплої води, нашатирного спирту, шампуню та перекису водню. Все у рівних частинах. Залиш щітку у цій «ванні» не менш ніж на годину. Після гарно вимий її під водою.

Виймати щітку з цього розчину варто лише у рукавичках, адже навіть невелика кількість нашатирного спирту може зашкодити ніжній шкірі рук.

Якщо після цієї процедури щітка все ще недостатньо чиста, використай рідке мило та маленьку щіточку для досягнення максимального ефекту.

 

Щоб вимити масажну щітку, використай перевірений спосіб — очищення содою та оцтом. Ці прості засоби, що є у кожної, здатні швидко та ефективно видалити навіть застарілі забруднення та лупу, а також розчинити жирні плями та наліт на щітці.

 

План такий:

  • Очисть щітку від волосся.
  • Помісти її у розчин однієї столової ложки соди, двох ложок оцту та кількох літрів води.
  • Потримай гребінець там 10-15 хв.
  • Залишковий наліт відчищай зубною щіткою під проточною водою.
  • Добре потруси щіткою та натисни на центр гумової основи, аби прибрати звідти залишки води. Так ти уникнеш збору вологи всередині щітки та подальшого утворення плісняви.
  • Залиш щітку висихати, поклавши її на чистий рушник, зубцями донизу.

 

Якщо щітка вироблена з дерева або має натуральний ворс, заміни соду та оцет на звичайний засіб для миття посуду.

 

Також швидко та ефективно очистити масажні щітки може допомогти піна для гоління. Вкрий піною всю поверхню та зубчики щітки та залиш на 15 хвилин. Змий засіб під проточною водою. Цей спосіб швидкий та дієвий, ідеально підходить для масажних щіток на гумовій основі з металевими зубцями.

 

Аби почистити дерев’яний гребінець, скористайся ватою, змоченою в спирті чи в іншому спиртовмісному розчині. Щодня акуратно протирай зубчики щітки, видаляючи забруднення. Для цього матеріалу особливо важливий регулярний догляд, адже одноразові агресивні засоби для чищення можуть просто зіпсувати дерево.

 

Пластикові щітки найбільш невибагливі у догляді. Для їх очищення підійдуть майже всі засоби.

 

Щоб очистити металевий гребінець, злегка змочи його та щітку для чищення, занур щітку в соду і поступово очищай забруднення. Коли результат стане прийнятним, ретельно промий гребінець водою і насухо витри інструмент.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована