Безкоштовна доставка в точки видачі!

Питання дня: як вибрати щітку для волосся?

Питання дня: як вибрати щітку для волосся?
Завантаження... 268 переглядів 3 хвилин читання
Питання дня: як вибрати щітку для волосся?

Догляд за волоссям – це не лише правильно підібрані косметичні продукти, а й аксесуари. Одним з таких є щітка. Її ми використовуємо щоденно, а іноді й кілька разів на день. Та чи часто ми задумуємось, як цей аксесуар впливає на волосся та шкіру голови?

Якщо кілька століть тому вибір був невеликий, то зараз для якісної щоденної б’юті-рутини можливості практично необмежені. В асортиментах магазинів можна знайти щітки відповідно до типу волосся: для ламкого та тонкого, густого, кучерявого, короткого та довгого, сухого, пошкодженого та фарбованого. Серед популярних матеріалів – метал, дерево, силікон, карбон, ебоніт, кераміка, пластик та натуральні матеріали.

 

Різні цілі – різні щітки

Щодня нова щітка? Так, це можливо, адже для різних маніпуляцій потрібен окремий аксесуар.

Для випрямлення

Працюють такі щітки шляхом їхнього використання при високих температурах. Вони одночасно розчісують та вирівнюють волосся. Рекомендуємо вибирати аксесуар з терморегулятором, щоб не пошкоджувалося волосся під дією високих температур.

Для укладки

Щітки для укладки волосся можуть мати різні форми й розміри, залежно від бажаного результату. Наприклад, кругла щітка з великим діаметром допоможе створити об'ємну зачіску, в той час, як плоска щітка допоможе розгладити волосся та надати йому блиск. Деякі щітки можуть мати частину нейлонових щетинок, які допомагають розгладжувати волосся, та частину природних щетинок, які надають блиск та зменшують статичний ефект.

Для щоденного розчісування

Щітка для щоденного розчісування повинна бути м'якою та делікатною до волосся, щоб уникнути пошкодження і ламкості. Вибирай щітку, яка підходить для твого типу волосся. Якщо під час розчісування відчуваєш дискомфорт, або щітка рве волосся, то вона тобі не підходить.

Для сушіння феном

Для цієї бюті-рутини підійде щітка з натуральних ворсинок. Вона зменшить електростатичний ефект та зробить наступне розчісування легкими й без заплутаного волосся. Аксесуари з керамічним покриттям захистять пасма від перегрівання. Також можна використовувати щітки з м’якими ворсинками, бо вони не пошкоджують волосся. Для укладки за допомогою фена фахівці рекомендують використовувати браші. Вони дозволяють зробити об’ємні укладки від самих коренів волосся.

 

Як вибрати щітку, яку полюбить твоє волосся?

Щоб аксесуар для волосся приніс користь, варто врахувати наступні фактори:

  • Тип волосся. Щітки для волосся бувають різних розмірів, форм та з ворсинками з різних матеріалів. Так, для тонкого та слабкого волосся підходять м’які щітки з великими круглими ворсинками, для грубого та жорсткого волосся варто вибирати щітки з твердими ворсинками та з металевою основою.
  • Стиль зачіски. Якщо аксесуар потрібен для локонів, краще вибрати щітку з м'якими ворсинками та невеликим діаметром. Для розчісування рівного волосся краще взяти плоску щітку з тонкими ворсинками.
  • Розмір щітки. Великі щітки підходять для розчісування довгого волосся, а невеликі – для короткого.
  • Матеріал ворсинок. Якщо в тебе пошкоджене волосся, то краще взяти щітку з м’якими ворсинками з натуральних матеріалів або силікону.
  • Форма щітки. Для створення об’єму волосся можна взяти щітку з великим діаметром та м’якими ворсинками. Для розчісування волосся після миття краще скористатися щіткою з плоскою формою.
  • Твої побажання. Наприклад, щоб зменшити електризацію волосся варто придбати щітку з ворсинками з натуральних матеріалів, а для хорошого настрою вибирай яскраві кольори та нестандартні дизайни.

 

Як часто оновлювати щітку для волосся?

Час експлуатації щіток для волосся може коливатися від 6 місяців до 2 років. Це залежить від матеріалу аксесуара та частоти його використання. Наприклад, щітки з дерева варто міняти вже за пів року. Зубчики швидко пошкоджуються, а тому можуть травмувати волосся. На б’юті-ринку є продукти, виготовлені з високоякісної сировини, які можуть служити до 2 років.

Не забувай турбуватися про чистоту щітки. Після кожного використання забирай волосся, яке лишається між зубчиками. Раз на тиждень мий її під проточною гарячою водою з мильним розчином та висушуй, щоб запобігти розмноженню бактерій.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована