Безкоштовна доставка в точки видачі!

Питання дня: як боротися з пилом вдома?

Питання дня: як боротися з пилом вдома?
Завантаження... 257 переглядів 3 хвилин читання
Питання дня: як боротися з пилом вдома?

Ідеально чисте помешкання – мрія чи не кожної господині. Але чи можливо позбутися пилу цілком та назавжди? Звичайно, що ні. Він скрізь: під меблями, на підвіконнях, побутовій техніці, розетках, улюбленій вазі, шторах та навіть книгах. Тому не варто сподіватися на диво, що він кудись зникне, а потрібно брати на озброєння ефективні методи, які допоможуть зменшити його кількість.

 

Пил – це поняття, яке охоплює всі дрібні частинки, які можуть літати в повітрі. Деякі з них ми можемо побачити неозброєним оком, а деякі розглянути лише під мікроскопом. Насправді маленький пил може стати причиною великих проблем зі здоров’ям, а не лише субстанцією, яка дратує та псує настрій.

 

Цікаві факти про пил:

  • Пил є абсолютно скрізь;
  • Пил – потужний алерген;
  • В складі пилу можуть бути живі організми (грибки, пліснява, пилові кліщі);
  • 70% пилу природного походження, і лише 30% – це результат життєдіяльності людини;
  • За 1 календарний рік на планету Земля падає близько 10 тонн космічного пилу;
  • Птахи, на відміну від людей, приймають пилові ванни в якості гігієнічних процедур.

 

Ефективні методи боротьби з пилом вдома

Для того, щоб насолодитися максимально тривалою чистотою потрібно дотримуватись деяких правил прибирання:

1. Чистий пилотяг. Мий свого помічника після кожного прибирання. Адже якщо всередині залишився пил від попереднього ритуалу наведення скрипучої чистоти, то він просто знову розвіється по приміщенню.

2.Генеральне прибирання. Проводь «санітарний день» раз на місяць. Важливо починати протирання зверху, а закінчувати підлогою. Витрушуй килими та винось, при можливості, подушки та ковдри на мороз або сонце. Це допоможе позбутися мікроорганізмів, що люблять жити в «комфорті». Частіше пери штори, покривала та інші текстильні предмети інтер’єру.

3.Вологе прибирання. Не варто нехтувати цим методом боротьби з пилом. Домогосподарки зі стажем рекомендують вимивати ретельно підлогу та інші поверхні раз на 7-10 днів. Зверни увагу на кутки, важкодоступні місця «на» та «під» меблями, холодильник, радіатори. Ретельно протирай всі поверхні.

4. Нова локація – нова ганчірка. Найголовніша помічниця – волога бавовняна ганчірка або мікрофібра. З її допомогою ти дійсно позбудешся пилу, а не просто перемістиш його в інше місце. Для комплексного прибирання приміщення потрібно мати їх цілий арсенал для різних поверхонь. Не забувай їх прати та висушувати після чергового клінінгу.

5. Провітрювання. Якомога частіше відкривай вікна кімнат. Найкраще це робити після дощу, коли весь пил осідає на поверхні землі. Але не роби цього при вітряній погоді.

6. Позбудься пилозбірників. Старі ковдри, матраци, килими, штучні квіти, текстильні речі, якими вже ніхто не скористається – це все центри накопичення пилу та розсадник для пилових кліщів.

7. Рівень вологості. Слідкуй за рівнем вологості у квартирі. Тут найкраще триматися золотої середини. Адже чим сухіше повітря, тим більше часточок пилу підійматися вгору. А високий рівень вологості – це найкраще середовище для розмноження шкідливих мікроорганізмів.

8. Засоби для прибирання. Більшість з них мають антистатичну дію. Саме це відштовхує мікрочастинки пилу та не дозволяє їм оселятися на різних поверхнях. Тут можеш обрати поліроль для меблів, аерозолі для захисту побутової техніки, спреї для обробки м’яких меблів чи килимів.

9. Кімнатні рослини. Не секрет, що кімнатні рослини очищують повітря. Тому посади кілька горщиків рослин, але не забувай за ними доглядати. Для кухні краще підійде хлорофітум, а для спальні – герань, універсальним є кипарисовик. Він поглинає саме пил.

 

Сучасні прилади та пристосування проти пилу

  • Пилотяги з водяними фільтрами не на 100%, але ефективно борються з мікрочастинками
  • Зволожувач повітря підтримує нормальний рівень вологості. Особливо корисний в зимовий період, коли повітря в приміщеннях пересушене.
  • Очищувачі повітря спеціально розроблені для боротьби з частинками пилу в повітрі.
  • Мембранні сітки на вікнах захищають від потрапляння в приміщення більших частинок пилу.
  • Щітки для прибирання допоможуть дістатися у всі закутки.
  • Поглиначі повітря, які збирають пил в повітрі.
Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована