Безкоштовна доставка в точки видачі!

Полісахариди: гіалуронова кислота, алое, альгінати. Чому вони потрібні шкірі?

Полісахариди: гіалуронова кислота, алое, альгінати. Чому вони потрібні шкірі?
Завантаження... 242 перегляди 2 хвилин читання
Полісахариди: гіалуронова кислота, алое, альгінати. Чому вони потрібні шкірі?

Тільки-но уявіть, у вашій косметиці є цукор! Тільки у зміненому варіанті — у вигляді полісахаридів. Не поспішайте лякатися, адже у цьому випадку фруктоза і глюкоза нам навпаки дуже допомагають. За довгою складною назвою ховаються компоненти, які здійснили справжню революцію у косметології — гіалуронова кислота, алое і альгінати.

У косметиці зона впливу полісахаридів досить широка:

  • загущують текстури;
  • зволожують;
  • кондиціонують;
  • пом’якшують шкіру;
  • загоюють рани.

Відомий приклад полісахаридів — гіалуронова кислота. Для косметики використовують гіалуронку з маленькими молекулами, які можуть проникати у глибокі шари шкіри і утримувати там вологу. Щоб покращити результат і не дозволити воді випаруватися, експерти радять закріплювати такі засоби кремом на основі олії для шкіри.

Гіалуронова кислота виробляється клітинами дерми шкіри — фібробластами. Функція гіалуронової кислоти в шкірі — підтримувати природний рівень зволоженості. Вона виконується завдяки здатності молекул кислоти “зв’язувати” воду. Внаслідок цього утворюється міжклітинна речовина, яка підтримує колагенові волокна дерми і служить своєрідною «опорою» для епідермісу.

Гіалуронова кислота, в основному, синтезується штучно. Але бувають косметичні полісахариди рослинного походження. Можливо, навіть, вони ростуть на вашому підвіконні. Мова йде про алое.

Полісахариди містяться у листі алое, допомагаючи рослинні довго обходитись без поливу. Приблизно той же ефект створює гель алое для шкіри — просто не випускає вологу зі шкіри. Полісахариди в алое присутні довголанцюгові і коротколанцюгові. При нанесенні таких засобів на шкіру утворюється своєрідна «плівка», яка уповільнює процеси випаровування вологи. Крім того, полісахариди набухають і утримують вологу в шкірі, а це має ефект тривалого зволоження епідермісу.

У полісахаридів алое є додаткова перевага перед іншими зволожувачами. Комплексно впливаючи на ліпідний шар епідермісу, вони утворюють певні «канали», через які «протягують» активні компоненти.

Тепер розкриваємо таємницю тієї чарівної альгінатної маски, якій достатньо 20 хвилин, щоб відновити вашу шкіру після стресового тижня.

Альгінова кислота є полісахаридом. Вона не розчиняється у воді, але здатна зв'язувати велику кількість води. Крім цього, альгінати є постачальниками активних біологічних речовин в складі медичних і косметичних препаратів. Альгінатні маски підтягують шкіру, покращують кровообіг, розгладжують мімічні зморшки. А введення у них додаткових біологічних компонентів (ефірних олій, екстрактів лікарських рослин, колагену, протизапальних речовин і ін.) дозволяє домогтися більш високої ефективності.

У альгінатних масок є ще одна суперособливість— вони підсилюють дію сироваток. Тож, якщо вам терміново потрібно відновити шкіру після процедури, або просто влаштувати шкірі невелику відпустку — альгінати перші у цьому помічники.

Словом, кожен із косметичних полісахаридів — справжня знахідка. Але б’юті-прогрес не стоїть на місці, тому вчені уже зараз створюють засоби, у яких змішують відразу кілька видів полісахаридів. Наприклад, гіалуронова кислота і біоцелюлоза. Так-так, не дивуйтеся. Як би дивно вона не називалася, біоцелюлозу використовують у хірургії для відновлення шкірного покрову людини. Її схожість із структурою шкіри людини покращує “транзитивність” косметики. Тобто допомагає корисним компонентам проникати у вашу шкіру.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована