Безкоштовна доставка в точки видачі!

Харчування взимку: як не переїдати?

Харчування взимку: як не переїдати?
Завантаження... 165 переглядів 3 хвилин читання
Харчування взимку: як не переїдати?

Зима – прекрасна пора року. Свята, сімейні застілля, гори смачної їжі… У результаті цифри на вагах повзуть догори.
 

Але ось свята закінчились, а бажання поїсти ні. Чому? Просто холодна пора року – стрес для організму. І щоб його пережити, необхідно більше енергії. Простіше кажучи – їжі. Дуже часто це призводить до переїдання. Але ми знаємо хитрощі, які допоможуть впоратись з невгамовним голодом і зберегти фігуру. Про них сьогодні і розповімо.

 

1. Отримуй задоволення від їжі

Простою мовою – потрібно насолоджуватись якістю їжі, а не її кількістю. Не можна забороняти собі їсти те, що хочеться. Але важливо розуміти, що у харчування є своя роль, і що потрібно дотримуватись балансу. Цим же правилом пояснюється феномен витончених фігур французьких дівчат. Просто вони віддають перевагу якісній їжі, замість великої кількості фастфуду та напівфабрикатів.

 

2. Рахуй калорії

Стеж за тим, що їси протягом дня. Заведи щоденник харчування або завантаж відповідний додаток. З’ясуй, скільки калорій у день ти можеш дозволити собі спожити і старайся не перевищувати цей ліміт.

Розподіляти кількість калорій протягом дня можеш на свій розсуд. Так ти зможеш дозволити собі улюблені ласощі. Позаяк секрет у тому, щоб врівноважити калорії в інших прийомах їжі.

 

3. Їж залізо

Ні, не буквально, звичайно ж. Вживай продукти, які багаті на цей компонент. Якщо підтримувати нормальний рівень заліза, то гормональний фон буде в порядку. Надлишок гормону ґреліну змушує нас хотіти їсти. Таким чином, залізовмісні продукти допоможуть не переїдати.

Залізо є у м’ясі. Для збереження здоров’я рекомендуємо вибирати варене, тушковане, приготоване в духовій шафі або на пару м’ясо. Крім цього, білкові продукти довше перетравлюються організмом, а значить, ти почуваєш себе ситою довше.

Для вегетаріанців заміною м’яса можуть бути зелені яблука, сочевиця, гречка, квасоля, груші, хурма, інжир і гранат.

 

4. Готуй їжу заздалегідь

Набагато простіше контролювати кількість з’їденого, коли у тебе є заготовлене меню. Тому спробуй звечора розпланувати харчування на наступний день. А зранку розкласти його по контейнерах і харчуватись лише їхнім вмістом.

Таким чином, спокусливі ласощі будуть дозволені лише на особливих заходах, а фігура буде у нормі.

 

5. Їж регулярно

Так, зимою потрібно їсти. І навіть більше, ніж зазвичай. Головне – вибирати правильну їжу і харчуватись «за графіком». Ну або хоча б не допускати сильного відчуття голоду. Інакше ти будеш здатна з’їсти слона. І тоді ніяка дієта не врятує.

Тому дотримуйся такої схеми харчування: три основних прийоми їжі і два перекуси.

 

6. Їж правильно

Перша думка зимою, коли відчуваєш голод – з’їсти чогось солоденького. Це не дивно, оскільки це прості вуглеводи. І вони допомагають організму швидко відновити енергію. Позбутися цього відчуття ти навряд чи зможеш. Але ти можеш його контролювати. Наприклад, перенести споживання вуглеводів на першу половину дня. При цьому нехай обід буде складатись з великої кількості овочів, риби і невеликої кількості гарніру. А вечеря буде овочевою та білковою.

 

7. Зверни увагу на прянощі

Такі спеції, як чорний перець, чилі, куркума і карі мають властивість зігрівати організм і довше зберігати тепло. Тому якщо їсти пряну їжу, їсти буде хотітись менше.

До всього іншого, прянощі покращують стан шкіри, сповільнюють старіння і навіть борються з зимовими вірусами.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована