Безкоштовна доставка в точки видачі!

Дрібний шрифт: помада для губ

Дрібний шрифт: помада для губ
Завантаження... 28 переглядів 3 хвилин читання
Дрібний шрифт: помада для губ

Помада — засіб яким ми користуємося ледь не щодня, але чомусь не задумуємося, з чого вона складається.

Насправді до її складу входить широкий діапазон хімічних речовин. Від набору цих інгредієнтів та їх точних пропорцій залежить фінальний колір, глянець та стійкість. Таких компонентів понад тисячу, але є речовини, які можна назвати основними. І зараз ми з ними познайомимось.

 

Воски

Є основою будь-якого виду помади. Вони забезпечують цільність структури косметики, а також додають їй інших корисних властивостей. Наприклад, можуть виступати в якості емульгаторів й допомагають з’єднати між собою інші інгредієнти. Також вони можуть давати глянцевий ефект.

Чим більша частка воску в помаді, тим вона твердіша.

Використовуються воски натурального походження — бджолиний або рослинний (з бразильської пальми карнауби чи мексиканської рослини канделіли). Цікаво, що температура плавлення рослинних восків приблизно 87 ˚С. Тож, така помада точно не буде танути на сонці.

Також використовують віск тваринного походження — ланолін. Він секретується з шерстяних залоз тварин.

 

Олії

Ще один важливий компонент. Вони наділяють помади пом’якшувальними властивостями, сприяють легкості нанесення засобу та додають глянцевого сяяння. Також діють як розчинники для розчинних барвників.

Найбільш вживаною олією є касторова. Її цінують за низьку ціну, стійкість до окислення та чудові доглядові властивості.

Рідше використовуються олії кокосу, оливи та ши. Вони є чудовими засобами для живлення та регенерації шкіри губ.

Нерідко олії можуть замінити парафіном чи вазеліном. Ці продукти нафтоперероблювання помітно знижують ціну кінцевого продукту, проте, на відміну від натуральних олій, не мають такого позитивного доглядового ефекту.

 

Барвники

Пігменти хоч і складають невеликий відсоток від загального складу засобу, але є головними. Адже саме вони визначають майбутній колір косметики.

Мабуть, лише гігієнічна помада може обійтись без цього компоненту. Хоча, нерідко в неї додають слабкий відтінок, що майже непомітний на губах.

Якщо ж ми говоримо про декоративну помаду, то тут без барвників не обійтися. Зазвичай, використовують ті, які дозволені в харчовій промисловості. Вони можуть бути як натуральними, так і штучними (на якість це ніяк не впливає, тому можеш покладатися на свої уподобання).

Цікавий факт: першим барвником, що використовувався ще в давні часи, був кармін. Його отримували з тіла самиць комах червців. Залежно від кислотності середовища, він давав різні відтінки червоного. Часто його використовують і досі.

Ще один розповсюджений пігмент — еозин, що змінює свій колір при нанесенні. У складі помади він червоний з легким блакитним відтінком. А під час контакту з губами відбувається реакція, яка робить колір таким, яким його задумав виробник. Ще одним плюсом цього пігменту є те, що він робить відтінок яскравим та стійким.

 

Додаткові речовини

Для посилення доглядових властивостей помади використовується ряд активних речовин.

Для посилення регенераційних властивостей додають вітаміни А та Е. Для антиоксидантного ефекту додають зволожувальні компоненти, речовини, що захищають від негативного впливу ультрафіолетових променів та антивікові засоби.

Щоб помада лягала рівним шаром до її складу можуть додавати плівкоутворювальні компоненти. Наприклад, харчовий поліетилен. Він дозволяє косметиці довше зберігати свої властивості та триматися на губах навіть під час прийому їжі.

 

Ароматизатори

Також можуть бути як натуральними (наприклад, ті ж олії), так і штучними.

Вони потрібні для того, аби зробити аромат помади привабливим під час нанесення.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована