Безкоштовна доставка в точки видачі!

Дрібний шрифт: маска для волосся

Дрібний шрифт: маска для волосся
Завантаження... 29 переглядів 3 хвилин читання
Дрібний шрифт: маска для волосся

Складний та тривалий догляд за волоссям зараз у моді. Пілінг, кондиціонер, маска, сироватка для коріння, догляд за кінчикам… Чого тільки не придумали. З шампунем і кондиціонером все зрозуміло. До пілінгу голови потроху звикаємо. Догляд за кінчиками важливий, тому що захищає від високих температур і пошкоджень. А що ж з масками? Щоб зрозуміти, чи потрібні вони, необхідно розібратись, як вони працюють і що у їхньому складі.

 

Для чого потрібні маски для волосся?

Існує поширена думка, що маска для волосся – це марна трата часу і грошей, оскільки кондиціонер виконує ті ж функції. Але справа тут дещо в іншому.

Кондиціонер вирішує проблеми пошкоджень. Він утворює на поверхні волосся особливу плівку, захищає його від зовнішнього впливу і полегшує розчісування. Але яким би професійним не був засіб, він діє лише на кутикулу (верхню частину волосини).

Маски ж відрізняються глибшою дією, оскільки її компоненти здатні проникати в кортекс (основу волосини). Вони мають багатий склад і діють точково, вирішуючи ті чи інші проблеми. Все залежить від компонентів, що знаходяться у баночці. Наприклад, маски на основі глини очищують шкіру голови. А маски з амінокислотами, оліями та силіконами потрібні для зволоження і надання волоссю блиску.

Особливо важливі маски для догляду за довгим та пофарбованим волоссям. Довгій шевелюрі часто не вистачає живлення. А пофарбоване волосся має змінену структуру і без спеціального догляду довго не протягне.

 

З чого складається маска для волосся?

Маска може підживити і пом’якшити локони лише тоді, коли в її склад входить не менше чотирьох активних компонентів. Всі вони повинні знаходитись до позначки Parfumes на етикетці. Інакше це означає, що вміст даного компоненту в засобі менше 1%. Відповідно, виконати живильну функцію він ніяк не зможе, занадто незначна його концентрація.

 

Що може бути в ролі активної речовини – розглянемо нижче.

 

Силікон. Саме він створює захисну плівку на волоссі та «склеює» посічені кінчики. Компонент рівномірно розподіляється по поверхні волосини, огортає її стержень і пригладжує лусочки. Плюсом силікону є те, що під захисну плівку здатні проникати волога та кисень. Відповідно, дихання шкіри не порушується.

 

Кондиціонуюча речовина (цетрімоніум, бехентімоніум хлорид, кватерніум і т.д.). Ця група речовин покликана надавати м’якості, блиску, яскравості, керованості волоссю, сприяє кращому розчісуванню і, можливо, навіть додає об’єму. Загалом забезпечить усю сукупність властивостей, які характеризують волосся як «здорове».

 

Рослинна олія. Вибирай, виходячи з бажаного ефекту. Кокосова олія посилить захисні властивості волосся, попереджуючи випаровування вологи. Олія чайного дерева має протигрибковий ефект і бореться з лупою. Олії манго, макадамії та соняшника відновлюють і зволожують. Реп’яхова олія попереджує випадіння волосся.

 

Живильна речовина (рослинні екстракти, пантенол, гліцерин, колаген, кератин). Одним словом, усе те, що живить волосся вологою, дарує йому блиск та пружність. Кератин укріпить поперечні зв’язки волосся і надасть їм гнучкості. Пантенол допоможе боротись з сухістю, бо проводить молекули вологи в стержень волосини.

 

Сорбент. Може бути будь-яка абсорбуюча речовина. Але часто використовуються самі звичайні компоненти, такі як вугілля і глина. Вони глибоко очищають пори шкіри голови, прибирають залишки засобів для укладки, які щоденно накопичуються у кутикулі волосини, і навіть прибирають рештки вапняного нальоту від водопровідної води.


Вітаміни. Так, навіть волосся їх потребує. Вітаміни А та Е надають волоссю здорового вигляду. Цинк допомагає боротися з лупою. Вітамін В3 допомагає уникнути ранньої сивини. А вітамін В5 відновлює пошкоджене волосся.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована