Безкоштовна доставка в точки видачі!

Як доглядати за руками, коли на вулиці холодно?

Як доглядати за руками, коли на вулиці холодно?
Завантаження... 281 перегляд 3 хвилин читання
Як доглядати за руками, коли на вулиці холодно?

З першими заморозками страждає не лише шкіра обличчя, а й рук. Одними рукавичками тут не врятуєшся. Щоб шкіра залишалась м’якою та шовковистою, не сохла і не тріскалась, потрібно дотримуватись простих порад. Про них розповідаємо у нашій новій статті.

 

Порада №1 – мий руки натуральним милом

Звичайне мило може сушити шкіру. Особливо актуальною ця проблема стала з початком пандемії, коли миття рук перетворилось у дуже часту процедуру.

Замість цього використовуй натуральне мило. Краще якщо воно буде на рослинних жирах. Ну, а найкращий вибір – це мило з оливковою олією.

 

Порада №2 – не користуйся зволожувальними кремами

Як би це парадоксально не звучало, але зволожувальний крем може нашкодити твоїй шкірі у зимовий період. Він не створює захисний шар на шкірі та не проникає достатньо глибоко.

Заміни свій звичайний крем на живильний. Він буде утримувати вологу і насичувати шкіру корисними мікроелементами. У ньому повинні міститись ліпіди та жирні олії, які відновлюють ліпідний баланс. Також обов’язково потрібен алантоїн – головний засіб для регенерації. Добре, якщо у складі є вітаміни групи А та вітаміни групи В, які усувають авітаміноз.

Користуйся кремом у всіх випадках: помила руки – нанеси крем, зробила прибирання – нанеси крем, повернулась з холоду – нанеси крем. З часом це переросте у хорошу звичку, і твої руки завжди будуть доглянутими і приємними на дотик.

 

Порада №3 – не мий руки гарячою водою

У зимовий період гаряча вода – не найкращий спосіб зберегти шкіру оксамитовою. Оскільки високі температури відкривають пори і вода, яка залишається на поверхні рук, випаровується разом з внутрішньою вологою. При цьому шкіра залишається сухою і зневодненою.

Тому завжди мий руки ледве теплою водою і насухо витирай їх рушником.

 

Порада №4 – використовуй скраб

Один із найважливіших етапів догляду за руками – скрабування. Таким чином ти звільняєш шкіру від змертвілих частинок і забруднень, тим самим сприяючи кращій циркуляції крові. А креми, нанесені на скрабовану шкіру, діють ефективніше, оскільки мікроелементи та олії глибше проникають.

 

Порада №5 – не забувай про натуральні олії

Існує дуже багато натуральних олій, які діють ще ефективніше, ніж креми. Ідеально використовувати ці засоби в тандемі. Одні з найпопулярніших олій – мигдалева та кокосова. Вони обидві мають антибактеріальні властивості і виступають у ролі антиоксидантів. Ці олії укріплюють епідерміс, всотуються у шкіру і не залишають липку плівку.

 

Порада №6 – роби вазелінові маски

Купи пару тканинних рукавичок. Бажано з натуральних матеріалів (ідеальний вибір – бавовна). Також тобі потрібен звичайний косметичний вазелін. 3-4 рази на тиждень перед сном нанось щільний шар вазеліну на чисту шкіру і одягай рукавички. Вранці ретельно змий і ти отримаєш гладенькі і м’які руки.

 

Порада №7 – обов’язково носи рукавички

Причому не лише теплі рукавиці перед виходом на вулицю, а й спеціальні рукавички під час прибирання квартири. Це один з найпростіших способів позбавити шкіру рук сухості, тріщин та інших неприємностей.

Сьогодні уявити прибирання квартири без хімічних засобів просто неможливо. Вони чудово справляються з найрізноманітнішими забрудненнями, але шкодять шкірі. Хімія руйнує шар епідермісу, тим самим позбавляючи шкіру природного захисту. Без використання рукавичок ти ризикуєш отримати грубі та сухі руки з почервоніннями, подразненнями та алергічними реакціями.

 

Порада №8 – роби ванночки для рук

У холодну пору року шкіра постійно піддається різким перепадам температур. Ти приходиш з холодної вулиці у жарке приміщення і навпаки. Впоратися з цим стресом допоможуть трав’яні або парафінові ванночки. З трав можна брати липу, шавлію, календулу і ромашку. Робити їх потрібно 1-2 рази на тиждень.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована