Безкоштовна доставка в точки видачі!

Дрібний шрифт: суха олія

Дрібний шрифт: суха олія
Завантаження... 267 переглядів 3 хвилин читання
Дрібний шрифт: суха олія

Суха олія — косметичний продукт для шкіри та волосся, який своєю назвою може спершу збити з пантелику. Але не поспішай робити висновки, бо слово «суха» у назві — не про текстуру, а про властивості продукту при контакті зі шкірою. Розповідаємо детальніше про переваги, види та способи використання такої косметичної олії.

 

Переваги сухої олії

Доглядова косметика у вигляді олії — не найбільш популярна, хоча має не мало суттєвих переваг. Адже вбирається у шкіру вона достатньо довго та може залишати жирні сліди. Саме ці два пункти зазвичай стримують від покупки косметичної олії. Але використання сухої олії не несе у собі цих мінусів. Вона вбирається у шкіру за декілька секунд, миттєво зволожує та не залишає надлишкового блиску. На цьому плюси сухої олії, звісно ж, не закінчуються:

  • Суха олія збільшує вироблення колагену, що захищає шкіру від передчасного старіння;
  • Суха олія чудово підходить для догляду за волоссям. Вона зволожує його, зменшує ламкість і прибирає зайву пухнастість;
  • Сухі олії багаті поліненасиченими жирними кислотами, саме тому при нанесенні на шкіру вбираються з надзвичайною швидкістю;
  • У асортименті багатьох косметичних брендів можна знайти сонцезахисну суху олію, яка захищає шкіру від сонячних променів не гірше, ніж звичний крем чи лосьйон. Наприклад, якщо у складі є олія шипшини — такий продукт може зберегти шкіру від пошкоджень, спричинених впливом УФ-випромінювання, завдяки високому вмісту антиоксидантів.

 

Види сухої олії

Найчастіше сухі олії виготовляються з овочів, фруктів, трав чи насіння, які містять поліненасичені жирні кислоти. Зазвичай їх використовують як легкі засоби для волосся, тіла та нігтів. Найпоширеніші — олія авокадо, виноградних кісточок, насіння шипшини, кунжутна, соняшникова та сафлорова. Якщо говорити про форму випуску, зазвичай це пляшечка у вигляді спрею або з піпеткою. Сухі олії також можна знайти у складі багатьох шампунів та зволожувальних засобів для догляду за шкірою.

 

Використання сухої олії

Волосся

Суха олія допомагає зменшити ламкість волосся і запобігти появі посічених кінчиків. Для волосся чудово підійдуть олії, які містять мононенасичені жирні кислоти, бо вони легше вбираються пасмами у порівнянні з поліненасиченими. Наприклад, чудово підійде олія авокадо.

Як використовувати? Якщо хочеш зробити волосся більш слухняним, нанось суху олію на мокрі пасма після миття, а для більшого сяяння — як останній пункт у догляді за волоссям, після сушіння.

Шкіра

Суха олія може стати приємною альтернативою зволожувальному крему чи лосьйону для тіла. А ще, жирні кислоти у сухій олії допомагають зменшити запалення на шкірі.

Як використовувати? Нанось на очищену шкіру, наприклад, відразу після душу. Це допоможе затримати отриману вологу у шкірі та підтримати її водний баланс протягом дня.

Нігті та кутикула

Регулярне використання сухої олії на нігтях та кутикулі допомагає уникнути сухості та задирок, а відповідно підтримувати цю частину тіла у гарному стані.

Як використовувати? Нанеси декілька крапель сухої олії на нігті та кутикулу масажними рухами.

 

Важливо: перед повноцінним використанням будь-якої олії, спочатку нанеси її на невелику ділянку шкіри та почекай 24 години, щоб переконатись у відсутності алергічної реакції.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована