Безкоштовна доставка в точки видачі!

Що від тебе хоче фарбоване волосся? ТОП-5 вимог

Що від тебе хоче фарбоване волосся? ТОП-5 вимог
Завантаження... 115 переглядів 3 хвилин читання
Що від тебе хоче фарбоване волосся? ТОП-5 вимог

Думаєш, що домашній догляд за фарбованим волоссям — вигадки та маркетингові стратегії? О, ні, крихітко. Якщо вже завітала до салону на фарбування, приготуйся після купити ще кілька додаткових косметичних баночок.

Зараз все пояснимо. Прислухайся, і твоє волосся стане ще красивішим!

Експерти виділяють 5 головних вимог домашнього догляду. Вони достатньо прості й виконуючи їх ти збережеш доглянутий вид своїх локонів.

 

Правило №1

Не перестарайся з очищенням. Фарбовані локони нагадують м’яку губку. Вони швидко та легко вбирають та віддають воду, а з нею і пігмент. При довготривалому та агресивному митті волосся, фарбувальні речовини легко вимиваються, в результаті чого волосся стає більш тьмяним та ламким.

 

Правило №2

Промивай волосся лише теплою або навіть прохолодною водою. Під дією високих температур колір тьмянішає.

 

Правило №3

Якщо природний відтінок волосся сильно відрізняється від фарбованого — підфарбовуй корені волосся раз на три-чотири тижні. Для фарбувань «тон в тон» допустимо оновлювати колір не раніше, ніж через 7 тижнів.

 

Правило №4

Обов’язково підстригай кінчики — на пошкоджене та посічене волосся фарба лягає нерівномірно та затримується ненадовго.

 

Правило №5

Уникай ультрафіолету. Сонячне проміння сильно шкодить фарбованому волоссю. Без достатнього захисту відтінок волосся стає тьмяним, волосся стає більш сухим та ламким. Тому, в літній період варто обов’язково носити капелюшки та інші головні убори.

 

Перед тим як обирати продукти для домашнього догляду, спершу визначимо, яке фарбування ти обрала. Адже існує два способи зміни кольору волосся: фарбування та знебарвлення. Згідного цього і варто обирати домашній догляд.

 

Фарбоване волосся не втратило свій пігмент. Так, він змінився, став темнішим чи світлішим, але всередині залишився природнім. Отже, потрібно вибирати засоби, направлені на підтримання яскравості кольору та блиску волосся.

 

Якщо ж волосся було знебарвлене, то натурального пігменту в ньому або не лишилося, або лишилося зовсім мало. Відповідно, особливу увагу варто приділити своєчасному тонуванню, живленню та зволоженню. Останні два пункти необхідні через те, що знебарвлене волосся занадто ламке та нетривке.

 

При виборі засобів для догляду за фарбованим волоссям не варто сильно вчитуватися у склад. Звичайно, якщо ви не профі чи не шукаєте конкретні компоненти згідно з порадою колориста. Краще дивитися на етикетку та шукати маркування «для фарбованого волосся». Цього має бути достатньо. Таке маркування дає зрозуміти, що продукт є менш лужний, а значить, не буде інтенсивно вимивати барвник. Особливо актуально це для рудих відтінків та блонду. Якщо неправильно вибрати шампунь, то від бажаного кольору за кілька разів миття голови не залишиться і сліду.

Кондиціонер обирай з тої ж лінійки, що і шампунь. Так ти будеш певна, що засоби підходять один одному за рівнем pH. Вони не будуть «конфліктувати», а значить, колір протримається у початковому вигляді довше.

Багато виробників косметики створюють лінійки засобів окремо для рудого волосся чи блонду, враховуючи особливості кожного відтінку.

 

Щодо знебарвленого волосся, тут в принципі схожий механізм вибору, але є свої нюанси. Окрім шампуню та кондиціонеру для фарбованого волосся, варто додати в догляд відновлювальні маски та продукти з синім та фіолетовим пігментом. Знебарвлене волосся, по суті, пусте всередині. І якщо вчасно не заповнювати цю пустоту відновлювальними продуктами та тонувальними засобами, то волосся швидко втратить еластичність. А це призведе до тьмяності кольору та ламкості волосся.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована