Безкоштовна доставка в точки видачі!

5 способів провести карантин з користю для шкіри та волосся

5 способів провести карантин з користю для шкіри та волосся
Завантаження... 27 переглядів 3 хвилин читання
5 способів провести карантин з користю для шкіри та волосся

Карантин — ідеальний час спробувати все, чого так давно хотілось, але ніяк не доходили руки. Наприклад, те, що буде корисним для шкіри та волосся, бо догляд за ними ніхто не скасовував :)

 

Тож якщо ти готова додати до своїх б’юті-ритуалів щось нове та цікаве, ми підготували для тебе 5 таких занять:

 

Приділи увагу шкірі голови

Процедуру миття цієї частини тіла недаремно називають саме «миття голови», а не «миття волосся». Адже шкіра голови також потребує очищення, зокрема й більш ретельного за допомогою пілінгу.

 

Тільки-но уяви: пілінг сприяє якісному очищенню шкіри голови від забруднень, шкірного сала, залишків засобів для стайлінгу та ороговілих частинок. Після пілінгу шкіра набагато краще дихає, клітини відновлюються, а кількість виробленого себуму зменшується. Така процедура зменшує кількість лупи та позитивно впливає на процес мікроциркуляції крові, що сприяє росту волосся.

 

Пілінг шкіри голови можна робити для всіх типів шкіри, окрім пошкодженої. Оптимальна частота для жирної шкіри голови — 1 раз на тиждень, для нормальної — 1-2 рази на 2 тижні, а для сухої — не частіше, ніж 1 раз на 2 тижні, а то й на місяць.

Використовуй лише засоби, призначені саме для шкіри голови та пам’ятай, що процедуру потрібно проводити чітко дотримуючись інструкцій виробника обраного засобу.

 

Очисти пори

Пори — це протоки сальних залоз, які виводять секрет на поверхню шкіри, захищаючи її від зовнішнього впливу. Саме під час виконання захисної функції, вони можуть призвести до деяких косметичних дефектів. Адже чим більше речовини виділяється з сальних залоз — тим більш розширені пори, що може виглядати не дуже естетично через виникнення «чорних цяток» та навіть небезпечно для шкіри, бо вона у прямому сенсі перестає дихати.

 

Для підготовки шкіри до звуження пор можна використати спеціальний пілінг для обличчя, а для самого процесу очищення — маски з глини або чорного вугілля.

 

Спробуй нічну маску для обличчя

Ніч — ідеальний час для активної роботи доглядових засобів. Адже саме вночі твоя шкіра очищена від макіяжу та інших забруднень, м'язи розслаблені, кров приливає до дерми, а клітинне дихання посилюється. Саме у цей період відновлення шкіра найбільш ефективно реагує на засоби для догляду, які ти нанесла перед сном.

 

Нічні маски мають багатий склад інгредієнтів, які в основному спрямовані на зволоження. Також вони можуть задовольняти й інші потреби шкіри: відбілювання, нормалізацію роботи сальних залоз, мінімізацію вікових проявів.

 

Попри всю користь нічних масок, їх не варто робити щодня, щоб не перевантажити шкіру. Оптимальним варіантом буде 1 раз у 3-4 дні.

 

Почни користуватись олією для волосся

Застосовуючи всього кілька крапель олії для волосся ти врятуєш пасма від втрати вологи, підсилиш ріст волосся та забудеш про посічені кінчики.

 

Ось три «так» на користь олії для волосся:

1. Забезпечує глибоке живлення пасм, завдяки великій кількості вітамінів A та E, жирних кислот і мінеральних солей у складі;

2. Захищає волосся від негативних зовнішніх впливів: високої температури, УФ-променів та інших;

3. Виконує роль кондиціонеру та робить волосся більш гладеньким та міцним.

 

Однокомпонентні засоби також можна використовувати як основу для живильних та відновлювальних масок для волосся.

 

Позбудься усього зайвого

Досі сподіваєшся використати маску для обличчя, що не підійшла тобі рік тому, бо банально шкода викинути? Навіть не думай такого робити! Як мінімум, її вже не можна використовувати через те, що термін зберігання давно вийшов.

 

Уважно слідкуй за якістю усіх косметичних засобів, якими активно (та не дуже) користуєшся і безжалісно прощайся з усім, що змінило текстуру, колір чи запах, навіть попри хороший термін зберігання.

І якщо раніше ти могла відкласти цю ревізію через брак часу, то зараз такі відмовки не пройдуть :) Почни прямо зараз та зроби перевірку термінів зберігання обов’язковим заняттям принаймні раз на пів року.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована
Jordin Barnes
Завантаження...
Спасибо за советы)