Безкоштовна доставка в точки видачі!

5 способів застосування ефірних олій

5 способів застосування ефірних олій
Завантаження... 3721 перегляд 3 хвилин читання
5 способів застосування ефірних олій

Ефірні олії люблять не лише за їхній приємний запах, а й за інші корисні властивості. Їх використовують як у косметичних цілях, так і в лікувальних. Завдяки своїй молекулярній формулі, ефірні олії дуже швидко проникають в організм і вже через 20 хвилин починають активно впливати на  нього. Проте їхнє використання у чистому вигляді може бути небезпечним.

Що таке ефірні олії?
Насамперед вони є рослинними екстрактами. Компоненти, з яких їх створюють, зазвичай знаходяться у коріннях, насінні та квітах. У чистому вигляді ці сполуки є висококонцентрованими та сильнодійними. Саме ці компоненти надають рослині запаху, захищають від впливу негативних чинників довкілля та допомагають при запиленні. Ефірну олію можна отримати майже з усіх рослин. Саме тому їх існує безліч видів.
Важливо пам’ятати, що через високу концентрацію активних речовин, ефірні олії не використовуються у чистому вигляді. Їх, зазвичай, використовують із базою. Це може бути молоко, віск, косметичний засіб, свіжий мед. Найчастіше використовуються транспортні олії — оливкова, ши, кокосова, персикова та інші.

Інгаляції
Вдихання ефірних олій може покращити ваше самопочуття та емоційний стан. Можна нанести пару крапель олії на тканину, а потім вдихати її аромат. Трьох глибоких вдихів буде достатньо. Потім зробіть паузу, аби відстежити власне самопочуття та переконатись, що олія не викликає алергічних реакцій.
При цьому олію вибирайте згідно з ефектом, що бажаєте отримати. Наприклад, лаванда допомагає при тривожності. Бергамот підіймає настрій та знижує рівень кортизолу (гормону стресу). Імбир допомагає при нудоті. Евкаліпт полегшує головні болі.

Аромадифузор
Використання дифузору сприяє поширенню благодійних ароматів по всій квартирі. Для такого використання достатньо 1–2 краплі олії.
Олія перцевої м’яти підбадьорює організм. Троянда та жасмин підіймають настрій. Ромашка та золотобородник сприяють здоровому сну. Мускатний горіх посилює інтуїцію та концентрацію, позитивно впливає на пам’ять. Евкаліптова олія зміцнює імунітет та допомагає боротися з простудними захворюваннями. Лимон ефективний при мігренях.

Для ванни
Гаряча ванна розслабить ще ефективніше, якщо додати у воду декілька крапель ефірної олії. Лікувальний ефект досягається шляхом одночасної дії гарячих інгаляцій з одночасним введенням активних компонентів олій через шкіру.
У такому випадку, температура води не повинна перевищувати 37–38 °C, а тривалість прийняття ванни 15–20 хв.
Ефірні олії не розчиняються у воді. Тому, перед цим, їх потрібно розчинити у морській солі, молоці чи меді. Отриману суміш додавати у воду. На ванну знадобиться 5–10 крапель олії.
Якщо додаєте олії у ванну перший раз, краще почати з невеликих доз. 3–5 крапель олії та 5–8 хв у ванній.
Найбільш ефективні олії для аромаванни — кедр, ялиця, сосна сибірська та шавлій.

На шкіру
Можна використовувати засоби для догляду за шкірою з вмістом ефірних олій. Або, додайте пару крапель до улюбленого крему. Фішка олій у тому, що вони не просто знімають симптоми, а діють на причину небажаних змін. Крім цього, вони насичують шкіру вітамінами та мікроелементами.
Косметику, збагачену ефірними оліями варто наносити не менше, ніж за 4 години до виходу на сонячні промені. Також, не варто використовувати одну й ту саму олію довше, ніж 21 день. Адже виникає звикання шкіри та результативність продукту знижується.
Трояндова олія позитивно впливає на шкіру. Робить її м’якою, пружною та зволоженою. Лавандова — загоює шрами, опіки та укуси.

На ноги
Стопи ніг чудово поглинають вологу і всі корисні речовини разом з нею. Це може стати вашим заспокійливим ритуалом перед сном. Крім того, шкіра стоп менш чутлива, у порівнянні з іншими ділянками тіла. Тому, це місце є найбільш безпечним для використання олій.
Ноги – місце закінчення всіх нервових ліній. Натискаючи на відповідні ділянки, можна вплинути на відповідні органи.
Великий палець ноги відповідає мозку та голові. Наступні два пальці — це очі. Останні два — вуха. Верхня третина підошви — це наші груди. Середина — шлунок та система травлення.
Для ніг добре підійдуть олії ялівцю, евкаліпту, чайного дерева та душиці. І не забувайте про основу!

Якщо слідувати всім правилам використання ефірних олій та дослухатися до власного організму, то така ароматерапія принесе лише задоволення.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована