Безкоштовна доставка в точки видачі!

У чому різниця: гель, крем та флюїд для обличчя

У чому різниця: гель, крем та флюїд для обличчя
Завантаження... 1486 переглядів 3 хвилин читання
У чому різниця: гель, крем та флюїд для обличчя

Шкіра обличчя постійно потребує нашої турботи. Негативний вплив довкілля, зневоднення та вікові зміни впливають на стан та вигляд нашої шкіри. Звичайно, природний процес старіння ми не спроможні зупинити, але ми можемо забезпечити якісний щоденний догляд, який продовжить молодість шкіри.

Поговоримо про такі доглядові засоби, як гель, крем та флюїд для обличчя. Кожен з них є важливим у базовому щоденному догляді, але й кожен з них має свої особливості. Їх можна використовувати окремо, або ж в комплексі для більш помітного результату.


Гель для обличчя

Гель для обличчя – це хороша альтернатива для тих, хто шукає ефективний легкий догляд.

Насамперед гель для обличчя відрізняється від інших засобів своєю невагомою текстурою, яка легко наноситься та ледь не миттєво поглинається шкірою. Практично всі гелі мають зволожувальну дію.

Головною його особливістю є високий вміст води та зволожувальних екстрактів, наприклад алое або огірок. Гель швидко вбирається, забезпечує твоїй шкірі зволоження та свіжість. Часто в складі гелю для обличчя може бути також гіалуронова кислота, кофеїн.

Загалом гель для обличчя підходить для всіх типів, але важливо звертати увагу на склад та індивідуальні потреби шкіри. Косметологи рекомендують використовувати гель, як альтернативу крему, власникам жирної та комбінованої шкіри.

Наносити гель на обличчя потрібно після етапу очищення. 

На полицях магазинів косметики ти знайдеш окремо гель для обличчя та гель для зони навколо очей.


Крем для обличчя

Крем – це класика у догляді за обличчям. Зазвичай він більш густий, ніж гель, містить олії, пептиди, амінокислоти, комплекси вітамінів та інші живильні речовини. 

Креми для обличчя є важливою частиною догляду за шкірою, і вони можуть мати різноманітну дію, спрямовану на поліпшення стану шкіри. Власникам сухої та нормальної шкіри без цього засобу у щоденній рутині просто не обійтись.

Крем може забезпечити ледь не будь-яку потребу твоєї шкіри, якщо його правильно підібрати.

Так зволожувальні креми забезпечують підтримку гідробалансу шкіри, попереджають сухість та супутні проблеми. В їхньому складі найчастіше зустрінеш гіалуронову кислоту, гліцерин та вітаміни.

Для виснаженої шкіри потрібні живильні креми, які допоможуть покращити захисний бар'єр шкіри та наситити її корисними інгредієнтами. Живильні креми відрізняють тим, що в їхньому складі є олії, екстракти олій та вітаміни A, C, E.

Для чутливої та подразненої шкіри підійдуть креми, які мають у складі інгредієнти із заспокійливими властивостями, наприклад алое, календула чи пантенол.

Не варто забувати про захисні креми. Вони допомагають створити надійний захисний бар'єр від негативних факторів довкілля. Тут краще вибирати засіб відразу з SPF. 

Серед активних інгредієнтів в складі можуть бути амінокислоти, вітамін С, екстракт зеленого чаю тощо.

Серед жінок старшого віку мають попит креми  для антивікового догляду. Вони допомагають зменшити зморшки, покращують еластичність та пружність. Активними речовинами в таких кремах можуть бути пептиди, ретинол, гіалуронова кислота тощо.

Для того, щоб покращити тон, позбутися пігментації та темних кіл, тобі знадобиться вирівнювальний крем з альфа-арбутином, ніацинамідом чи ретинолом.

Кожен з кремів призначений для певного типу шкіри, а його дія спрямована на розв'язання конкретних проблем.


Флюїд для обличчя

Флюїд – це золота середина між гелем і кремом. Він має легку консистенцію, яка швидко вбирається, але при цьому містить інгредієнти для інтенсивного зволоження. 

Флюїди – ідеальний вибір для тих, хто шукає ефективний догляд, але вагається між легкістю гелю та живильністю крему.

Цей засіб має водяну основу, що робить його легким та забезпечує швидке поглинання. Він миттєво вбирається в шкіру, не залишаючи відчуття стягнутості та плівки на обличчі.

Попри свою легкість, цей косметичний продукт містить потужні зволожувальні інгредієнти. Це може бути гіалуронова кислота чи вітамін В5, які глибоко проникають в шкіру й утримують вологу.

Флюїд підходить для різних типів шкіри, включно з комбінованою та жирною. Він регулює роботу сальних залоз та забезпечує баланс вологи. Також засоби, які містять антиоксиданти покращують захисний бар'єр та захищають шкіру від впливу вільних радикалів та негативних факторів довкілля.

 

Отже, підсумуємо:

  • Гель – легкий, зволожувальний та освіжальний, ідеальний для жирної шкіри та корисний для комбінованої.
  • Крем – багатий, інтенсивний, підходить для сухої та нормальної шкіри, може розв'язувати різні проблеми шкіри, залежно від складу.
  • Флюїд – має легку текстуру, зволожувальний, комбінує переваги гелю та крему.
Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована