Безкоштовна доставка в точки видачі!

Догляд за шкірою восени: як допомогти шкірі з настанням холодів

Догляд за шкірою восени: як допомогти шкірі з настанням холодів
Завантаження... 107 переглядів 3 хвилин читання
Догляд за шкірою восени: як допомогти шкірі з настанням холодів

Саме тоді, коли светри замінюють у гардеробі футболки, ми відчуваємо безліч інших сезонних змін. Та все ж, є речі, які, сподіваємось, залишаться без змін. Наприклад, гладенька та сяюча шкіра. Адже літні сонячні промені для цього не обов’язкові. Бо не пора року змушує шкіру сяяти зсередини, а правильні звички у б’юті-рутині. Для цього потрібно змінити сезонний догляд. Ось, на що ми радимо звернути увагу.

 

Потужне зволоження

З легкими літніми гелями та емульсіями доведеться на деякий час попрощатися. З настанням осені варто придбати густий зволожувальний крем. Бажано, якщо в його складі будуть кераміди. Це незамінні жирні кислоти, що утворюються у шкірі природним чином, але у холодні місяці їх не вистачає. Саме кераміди утворюють захисний шар шкіри та утримують вологу, а це особливо важливо при зниженні температур. Тому потрібно постачати їх ззовні.

А ще можна додати до свого б’юті-графіку обов’язкову зволожувальну маску. Достатньо робити це раз на тиждень, щоб шкіра не втрачала сяяння. Зверни увагу на ті маски, що містять антиоксиданти та покращують колір шкіри. Тканинні маски дають миттєвий, але короткотривалий ефект, тому радимо вибирати кремоподібні засоби, що допомогають насичувати шкіру вологою. Це зробить її м’якою та гладенькою впродовж тривалого часу.

 

Будь уважна з ексфоліантами

Ексфоліація — позбавлення від ороговілих частинок епідермісу та стимулювання клітинногооновлення. Простими словами відлущування. Аби зробити цю процедуру максимально нетравматичною для шкіри, на деякий час відмовся від скрабів. На заміну вибирай м’які пілінги та засоби з кислотами.

Можна використовувати ексфоліанти регулярно. Не забудь попередньо перевірити, чи підходить тобі засіб, зважаючи на свій тип шкіри, інтенсивність секреції, вік та наявність дефектів шкіри (наприклад, акне). Так ти підсилиш сяяння та прискориш процес обміну у клітинах. Це забезпечить глибше проникнення активних компонентів у шкіру та кращий ефект від доглядових засобів.

А ще, можна брати засоби, де концентрація кислот у складі вища. Вони забезпечують поступове відлущення, тому пілінги можна буде робити не так часто.

Так чи інакше, ексфоліація необхідна для оновлення шкіри після літньої пори.

 

Дай шкірі обрати сироватку

Саме так! Не подругам та модним журналам, а своїй шкірі. Лише вона підкаже тобі, чого не вистачає.

Якщо ти страждаєш від сухості — зосередься на зволоженні та обирай засоби з гіалуроновою кислотою. Не вистачає сяйва? Після перебування на сонці помітила ріст пігментації? Зверни увагу на сироватки з освітлювальними інгредієнтами у складі.

 

Відкрий для себе ретинол

Це справжня чарівна паличка для твого зовнішнього вигляду, але ретинол (вітамін А) робить шкіру більш чутливою до сонця. Тому з настанням осені настає найкращий час для його використання. Ретинол уповільнює процеси старіння, стимулює оновлення клітин, зменшує інтенсивність запальних процесів, сприяє виробленню колагену та еластину.

 

SFP

Розповсюджена помилка серед дівчат — закинути засоби з SFP подалі одразу після закінчення літа. Проте ультрафіолетове випромінювання впливає на шкіру впродовж усього року. Навіть, якщо весь світловий день ти сидиш в офісі. Адже нещодавні дослідження показали, що ультрафіолет пробивається навіть через скло. Зверни увагу на SPF засоби з легкими текстурами, які не подразнюють шкіру та доглядають за нею.

 

Їж гарбузи

Тим паче, що осінь — сезон врожаїв. Гарбузи та кабачки з жирним насінням сповнені вітаміну С. Це означає, що вони не лише підтримують імунітет, а і є чудовими антиоксидантами. Також вони багаті калієм, що оздоровлює волосся та нігті.

А додавши у гарбузове пюре трохи меду та горішків, можна отримати відмінну живильну маску для обличчя.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована