Безкоштовна доставка в точки видачі!

Як зрозуміти, що крем для обличчя не працює?

Як зрозуміти, що крем для обличчя не працює?
Завантаження... 2004 перегляди 3 хвилин читання
Як зрозуміти, що крем для обличчя не працює?

Придбали новий крем, але не можете зрозуміти, чи він працює? Є декілька лайфхаків, які допоможуть визначити, наскільки вдалою виявилась покупка і чи варто її повторювати.

Для початку, чи знаєте ви як правильно наносити крем для обличчя? Від цього напряму залежить ефект, який він здійснює на шкіру.

1. Крем наноситься виключно на очищену шкіру. Обов’язково зніміть макіяж (якщо він був) і вмийтесь.
2. Після очищення нанесіть тонік. Він додатково очищує шкіру після водопровідної води та слугує провідником для активних компонентів крему. Після тоніка шкіра повинна бути дещо зволоженою, але не мокрою. Таким чином крем «запакує» вологу і зволожувальний ефект буде максимальним.
3. Крем наноситься лише по масажних лініях. При цьому, акуратно постукуйте подушечками пальців, вбиваючи крем у шкіру. У жодному разі не тріть обличчя.
4. Принцип «чим більше, тим краще» з кремом не працює. На все обличчя достатньо 1-2 горошин засобу. Надлишок крему не засвоюється і робить шкіру занадто жирною. Якщо все-таки випадково переборщили, то через 10-15 хвилин просто промокніть обличчя серветкою.
5. Наносьте крем двічі на день. Зранку і ввечері. За 30-60 хвилин до виходу на вулицю і за 15-30 хвилин до нанесення макіяжу зранку. І ввечері – за 2 години до сну в ідеальних умовах або за 30 хвилин в умовах шаленого ритму життя. Так крем вбереться у шкіру, а не у подушку.
6. Обирайте крем відповідно до своєї вікової категорії. Шкіра звикає до компонентів, які ми їй даємо і реагує на них. Наприклад, якщо молода дівчина користується кремом для 40-річних жінок, а потім раптово припиняє, якість її шкіри погіршується. Змінюється колір, текстура та інше. Річ у тім, що клітини перестають працювати належним чином, звикаючи до тих речовин, які надходять ззовні.
Якщо усі вищеперераховані рекомендації виконуються, то залишається лише слідкувати за відчуттями й аналізувати, чи працює засіб для догляду.

Тривалість використання крему
Більшість компонентів мають накопичувальний ефект. Шкіра, залежно від віку, оновлюється за місяць-півтора. Це мінімальний термін, за який активні компоненти проявлять себе і покажуть перші результати. А максимальний ефект отримаєте лише через 3 місяці щоденного дворазового використання засобу.
Якщо результат з’явився і задовольнив вас, засобом можна користуватись скільки заманеться. Оскільки звикання шкіри до косметики не існує.

Чи відчувається дискомфорт без крему?
В середині тримісячного терміну використання крему зробіть невеличкий експеримент. На 2-3 дні зробіть паузу у використанні засобу. Якщо з’явиться дискомфорт, це означає, що крем вирішує лише поверхневі проблеми шкіри. А при відмові від його використання, всі симптоми повертаються.

Зміна зовнішнього вигляду шкіри
Якщо шкіра ніби світиться зсередини – це чудова ознака. Це означає, що вона добре зволожена. Але такого ефекту неможливо досягти одним лише кремом. Здоровий вигляд шкіри – результат комплексного підходу.
Якщо на шкірі з’являються висипи або лущення, засіб краще не використовувати.

Печіння або почервоніння після нанесення крему
Перед використанням будь-якого продукту варто уважно ознайомитись зі всіма написами на баночці. Особливо уважно – з інструкцією використання. Існують креми, у складі яких містяться речовини, здатні викликати печіння або легке почервоніння. Це зазвичай вказують в інструкції. Такі особливості властиві антивіковим або кислотним кремам.
Якщо про побічний дискомфорт нічого не написано, але він все одно присутній – крем вам не підходить.

Відчуття стягнутості
Якщо протягом дня або після ночі з’являється відчуття стягнутості, це означає, що крем не справляється зі своїм завданням і йому час підшукати заміну.

Якщо крем не викликає жодного дискомфорту, але й не має вау-ефекту – не поспішайте засмучуватись. Можливо, ваша шкіра у прекрасному стані і їй просто необхідний догляд для підтримки такого стану.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована