Безкоштовна доставка в точки видачі!

Із самоізоляції у літо: готуємо косметичку до нового сезону

Із самоізоляції у літо: готуємо косметичку до нового сезону
Завантаження... 18 переглядів 4 хвилин читання
Із самоізоляції у літо: готуємо косметичку до нового сезону

У найтепліший сезон року шкіра чекає від вас двох речей — зволоження і захисту від сонця. Ми підготували топ найнеобхідніших засобів, котрі допоможуть дермі пережити спекотні часи, а вам дозволять насолоджуватися ніжною й гладенькою шкірою обличчя.

 

  1. Крем з SPF-фактором 30-50

Сонце не лише збагачує нас вітаміном D і покращує настрій, але й провокує появу пігментних плям та пришвидшує фотостаріння. Тож засоби з spf загалом необхідні весь рік. Інша справа, що взимку достатньо й spf 15, а от влітку бажано обирати засоби від spf 30 і вище. На це впливає 3 фактори:

  • фототип шкіри або чутливість до сонця;
  • інтенсивність випромінювання, котра влітку значно вища;
  • довжина світлового дня і, відповідно, час, який ми проводимо на вулиці. Так-так, усі ваші довгі вечірні прогулянки та вечері на терасах не проходять безслідно — шкіра усе пам’ятає.
Легкий крем для обличчя з SPF 60 Біокон

А що таке взагалі spf?

SPF показує, скільки відсотків сонячного випромінювання пропускає засіб. Наприклад, SPF 6 пропускає 16,7%, з SPF 10 – 10%, SPF 15 – 6,7%, SPF 20 – 5%, SPF 25 – 4%, SPF 30 – 3,3%, SPF 45 – 3%, SPF 50 – 2%, SPF 50+ - 2%.

Як дізнатися, який у мене фототип?

Головне, не експериментальним шляхом. :) Краще запитайте у свого косметолога.

Всього їх 6:

  • Перший фототип — кельтський. Це саме ті сонячно-руді люди, як Санса Старк з «Гри престолів». Під відкритими сонячними променями людям з таким фототипом можна перебувати не більше 5-10 хвилин.
  • Другий фототип – нордичний, арійський. Це Рапунцель з її неймовірним світлим волоссям і глибокими блакитними очима. Час перебування на сонці – не більше 10-15 хвилин.
  • Третій фототип шкіри – темний європейський. Люди з карими або сірими очима і трохи смаглявою шкірою без ластовиння, яка легко засмагає. Допустиме перебування на сонці до 20-35 хвилин.
  • Четвертий фототип середземноморський. Гарячі іспанці та італійці проводять на сонці дуже багато часу і часто страждають від цього, адже допустиме прийняття сонячних ванн для них до 30-40 хвилин.
  • П'ятий фототип шкіри середньо-східний. У цих людей дуже смаглява шкіра без ластовиння, волосся та очі темні, шкіра швидко засмагає. Рекомендується застосування сонцезахисних засобів лише при інтенсивному впливі сонячних променів.
  • Шостий фототип шкіри – африканський. Людям з цим фототипом шкіри при проведенні косметологічних процедур потрібно бути обережними, адже навіть при проведенні епіляції на такій шкірі може з’явитись гіперпігментація. Рекомендується застосування сонцезахисних засобів лише при екстремальному впливі сонячних променів.

 

  1. Зволожувальна сироватка або гель

Ваш зволожувальний крем тепер не зможе впоратись з надмірною втратою вологи. Тож його можна підсилити за допомогою сироватки, гелю або емульсії. І не забувайте, що шкіра отримує вологу не лише зовні, тож славнозвісні 8 стаканів чистої води теж обов’язкові.

Сироватка L'Oréal Paris Skin Expert REVITALIFT для всіх типів шкіри
  1. CC-крем або флюїд замість важкого тонального засобу

У спеку краще уникати засобів із густими консистенціями, які забивають пори. Адже за таких умов усі процеси у дермі пришвидшуються і можна дуже швидко отримати розширені пори і чорні цятки. Тож літо ідеальний час, щоб обрати новий легкий СС-крем або флюїд зі зволожувальними властивостями.

CC крем Mixa Anti-redness для чутливої ​​шкіри з SPF 15
Аква-флюїд L'Oréal Paris Skin Expert Геній Зволоження для нормальної та комбінованої шкіри
  1. Термальна вода

Ваш рятівник на всі випадки життя: і освіжає, і трохи зволожує. Але не сподівайтеся, що вона замінить собою крем — це не її призначення. Задача термальної води — просто освіжити шкіру. Але надто сильно нею не захоплюйтесь, адже випадково можете змити свій spf.

Термальна вода Sunny Day
  1. Маски «5-хвилинки»

Швидкі тканинні маски — справжня знахідка. Якщо хочете отримати натуральний ефект хайлайтеру, обирайте маску на основі алое або гіалуронової кислоти.

Тонізуюча маска для обличчя з екстрактом яблука BIOAQUA
  1. Патчі й крем для шкіри навколо очей

Про чутливу зону навколо очей теж не варто забувати. Доглядайте за нею щодня кремом з spf і декілька разів на тиждень підтримуйте ефект патчами. І головне, не забувайте про сонцезахисні окуляри.

Гідрогелеві ліфтингові патчі під очі VIABEAUTY з Колагеном та Біо-золотом
Розгладжувальний гідро-крем Lirene для шкіри навколо очей з SPF 10
  1. Ніжні очищувальні муси, гелі й пінки

Очищення — особлива тема влітку, оскільки кислотні пілінги та ексфоліація відкладаються до осені, але позбуватися ороговілого шару і бруду якось потрібно. На допомогу приходять ніжні муси, пінки й гелі для вмивання. Декілька разів на тиждень можна скористатися очищувальними смужками або зробити маску.

Ніжний мус для вмивання NIVEA

Очищувальна пінка для вмивання NATURE.med®

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована