Безкоштовна доставка в точки видачі!

Чекліст: 5 продуктів, які допоможуть очистити шкіру

Чекліст: 5 продуктів, які допоможуть очистити шкіру
Завантаження... 307 переглядів 3 хвилин читання
Чекліст: 5 продуктів, які допоможуть очистити шкіру

Хороший косметолог перед тим, як рекомендувати вам косметику, завжди цікавиться раціоном і способом життя. І не дарма, адже навіть якщо ви народилися з ідеальною шкірою, недосипи, низька рухливість та надмірна кількість молочних продуктів зіпсують ваші вихідні дані.

 

Тож нагадуємо — перед тим, як шукати чудо-засіб, переконайтеся, що ви:

  • спите не менше 7 годин на добу. Це справді важливо, адже недосип стимулює вироблення шкірного сала, що провокує появу чорних цяток і жирного блиску;
  • займаєтеся спортом, або, як мінімум, робіть 8 000 кроків на день. Тут все просто: що більше ми рухаємося, то швидший буде метаболізм і шкіра краще оновлюватиметься;
  • викреслили молочні продукти тваринного походження з щоденного раціону. Річ у тім, що коров’яче молоко містить казеїн, котрий стимулює вироблення себуму.

 

Якщо за попередніми 3-ма пунктами у вас все чудово, можна переходити до продуктів, які покращать результат і позбавлять вас від нескінченних пошуків чудо-еліксирів.

 

Горіхи

Горіхи багаті на жирні кислоти Омега-3 та Омега-6. Ці інгредієнти діють, як заспокійливе на наш організм. Часто їх рекомендують навіть як натуральний замінник знеболювального при спазмах. На шкіру горіхи діють так само: знімають запалення і призупиняють активне вироблення шкірного сала.

Але не забувайте, що і волоські горіхи, і мигдаль, і кеш’ю дуже важкі для шлунку. Тож їх бажано вживати у першій половині дня і не більше 28 г на день. Точну порцію краще розраховувати разом з дієтологом: тут все залежить від ваги та способу життя.

Авокадо

Фрукт, від якого у захваті усі ваші органи. В основному, через велику дозу вітаміну E. Це найсильніший захисник нашого організму: він не дозволяє вільним радикалам і пилу мегаполісів псувати наше здоров’я і шкіру. До того ж вітамін E «підсвічує» шкіру зсередини, як справжній хайлайтер. До антиоксидантних продуктів також належатьцитрусові. Але, на відміну від авокадо, вони є поширеними алергенами, тож вживати їх щодня точно не можна.

Риба

Риба працює у комплексі: жирні кислоти + білок. З одного боку, риб’ячий жир, як і горіхи, заспокоює шкіру, з іншого, білок — зміцнює її. Тож це дійсно продукт-знахідка. Інша справа, що через забруднення водойм мікропластиком, важко знайти хорошу рибу дикого вилову. Тож дієтологи рекомендують купувати морепродукти векологічних господарств, де ви будете впевнені у якості.

Огірки

І це не тому, що вони були патчами 90-х. Просто поекспериментуйте: достатньо 2 дні гарно висипатися, пити воду і з’їдати 1 огірок під час перекусу — і набряки разом з темними колами відійдуть у далеке минуле. Пояснення просте: огірки виводять всю зайву рідину.

Зелень

Пам’ятаєте, як працює зелений консилер? Нагадуємо — маскує почервоніння. Зелень працює за тією ж схемою. Уся таємниця у хлорофілі — він збагачує шкіру киснем, що змушує її оновлюватися і сяяти. Тут є маленький секрет — обирайте «зеленішу»зелень. Вчені стверджують, що насиченість кольору і є показником кількості хлорофілу.

Морква і буряк

Обидва ці овочі збагачують організм вітаміном А — він робить нашу шкіру гладенькою, захищає від вільних радикалів і покращує колір.

 

Ну і головний секрет наостанок — не забувайте хвалити себе за усі зусилля й іноді відпочивати від усіх рекомендацій і дієт.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована