Безкоштовна доставка в точки видачі!

У чому різниця: кушон, тональний, CC та BB креми

У чому різниця: кушон, тональний, CC та BB креми
Завантаження... 1696 переглядів 3 хвилин читання
У чому різниця: кушон, тональний, CC та BB креми

Правильно вибрані косметичні засоби – запорука вдалого щоденного та вечірнього макіяжу. Останнім часом на полицях магазинів з'являються нові й нові засоби. Як же вибрати те, що дійсно підійде?

Серед засобів для створення рівномірного тону та маскування недоліків шкіри особливе місце займають тональні креми, ВВ та СС креми, останнім часом все частіше чуємо про кушони. Всі вони створені для бездоганного вигляду шкіри, але кожен з них має свої унікальні властивості.

Розглянемо різницю між цими засобами, щоб ти могла підібрати косметичний продукт, який потрібен твоїй шкірі.

 

Тональний крем

Тональний крем – це класика у світі макіяжу. Він розроблений для того, щоб рівномірно тонувати шкіру та приховувати недоліки, надаючи повне або середнє покриття. Цей продукт ідеально підходить для тих, хто шукає засоби для стійкого макіяжу.

Сучасні тональні креми мають оновлену рецептуру, тому забезпечують додатковий догляд за шкірою та не забивають пори, але все таки це засіб більш щільної текстури й не варто використовувати його щодня.

  • Призначення – використовується для рівномірного тону шкіри та маскування недоліків.
  • Покриття – забезпечує середнє або повне покриття.
  • Текстура – переважно густа.
  • Застосування – ідеально підходить для тих, хто шукає стійкі та більш пігментовані засоби.

СС крем

CC крем (Color Correcting або Complexion Corrector) – це продукт, спрямований на коригування тону шкіри та маскування незначних недоліків. Він забезпечує легке або середнього покриття та має коригувальні властивості. CC крем надає шкірі здорового сяйва.

СС креми можна знайти в різних відтінках, а також прозорі з мікрочастинками, які теж коригують тон шкіри. Зазвичай СС крем має рідку текстуру, яка легко розтушовується та поглинається шкірою. Формули СС кремів можуть бути збагачені антиоксидантами, мікроелементами, вітамінами та пептидами.

  • Призначення – коригування тону шкіри, виправлення незначних недоліків.
  • Покриття – легке або середнє.
  • Текстура – зазвичай легка та має коригувальні властивості.
  • Застосування – підходить для тих, хто потребує кольорокорекції обличчя.

ВВ крем

BB крем (Blemish Balm або Beauty Balm) – це багатофункціональний продукт, який об'єднує в собі догляд за шкірою та макіяж. Він надає легке та середнє покриття. Зазвичай має легку текстуру та швидко поглинається. Тобі знадобиться BB крем, якщо ти шукаєш догляд та корегування в одному засобі, адже він може мати зволожувальні властивості, а також забезпечувати антивіковий догляд.

Більшість ВВ кремів забезпечують зволоження, живлення та захист від ультрафіолету. В цьому і його основна перевага над тональним кремом.

  • Призначення – поєднує в собі догляд за шкірою та вирівнювання тону.
  • Покриття – надає легке та середнє покриття.
  • Текстура – легка та волога.
  • Застосування – підійде для щоденного використання тим, хто віддає перевагу натуральному вигляду та не потребує сильного маскування недоліків.

Кушон

Кушон – це новинка у світі макіяжу, яка надає легкий маскувальний ефект та природний вигляд. Зазвичай має вологу гелеву або кремову текстуру. Кушони дуже зручні для щоденного використання та оновлення макіяжу протягом дня. 

Більшість кушонів вирівнюють тон та роблять шкіру матовою, але зберігають природний вигляд. Також можна знайти засоби, які містять SPF. Серії цих засобів зазвичай мають кілька відтінків, які адаптуються під колір шкіри. Через свою невелику форму їх зручно носити з собою будь-де.

  • Призначення – щоденний макіяж та швидке коригування зовнішнього вигляду шкіри.  
  • Покриття – легке.
  • Текстура – гелева або кремова.
  • Застосування – для щоденного використання, підтримує природний вигляд.

У кожного з цих засобів є свої переваги, і вибір залежить від твоїх потреб та уподобань. При виборі враховуй тип шкіри, бажаний ефект та рівень покриття. Експериментуй з різними косметичними продуктами, щоб знайти той, який найкраще відповідає потребам твоєї шкіри, і допоможе створити ідеальний макіяж.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована