Безкоштовна доставка в точки видачі!

Дрібний шрифт: скраб для тіла

Дрібний шрифт: скраб для тіла
Завантаження... 9 переглядів 2 хвилин читання
Дрібний шрифт: скраб для тіла

Нанесення скрабу — це справді особливий ритуал. Часто це не лише десерт для шкіри, а й момент психологічного детоксу.

 

Що таке скраб для тіла

Ключові етапи турботи за шкірою тіла — очищення, живлення, зволоження. Скраб відлущує ороговілі клітини, чим покращує дію наступної косметики.

 

Основні властивості скрабів:

  • очищення шкіри від забруднень;
  • відлущення;
  • зволоження;
  • поліпшення мікроциркуляції;
  • перешкоджає вростанню волосся після епіляції.

 

Відлущувальний ефект буває трьох типів:

1. Хімічний. За допомогою кислот: фруктової, гліколевої, саліцилової, AHA і BHA. Вони забезпечують поступове розчинення ороговілого шару шкіри без агресивного впливу. Такі процедури краще робити лише за порадою дерматолога, адже кислоти бувають досить-таки агресивними.

 

2. Механічний або пілінг. Названий так завдяки абразивним частинкам у складі, а це: абрикосові кісточки, цукор, сіль, шкаралупа волоського горіха, кавова гуща.

 

3. Змішаний. Поєднує у складі всі компоненти, перераховані вище.

 

Що всередині баночки?

Скраби бувають кремові, гелеві, цукрові, глиняні і на основі ефірних олій. Майже всі абразивні частинки містять натуральні компоненти: кава, сіль, цукор, вівсяні пластівці, вулканічний пісок, шкаралупа горіхів й інші.

 

Цукор

Ефективно відлущує верхній шар шкіри, вирівнює рельєф і надає їй сяйва. Зовні цукрові скраби дуже схожі на десерти. Але, перед тим, яку купувати таку косметику, проведіть вдома невеликий тест на шкірі: розітріть на долоні щіпку вологого цукру і почекайте 15 хв, якщо все добре — можна купувати.

 

Кава

Найпопулярніший домашній скраб: готуєте еспресо, випиваєте, а гущу лишаєте для душових процедур. Базою для таких скрабів найчастіше виступають ефірні олії.

 

Горіхова шкаралупа

Її скрабуючі частки повинні бути дуже маленькими. Тоді вона зможе глибоко очистити шкіру, зробивши її сяючою і чистою.

Також до складу скрабу швидше за все будуть входить заспокійливі екстракти (алое, термальна вода) або ті, які, навпаки, підсилюють кровообіг (екстракти водоростей).

 

Сіль

Сольові скраби відбілюють шкіру, знежирюють її і працюють, як антисептик. Але, як і кислотні та цукрові, підходять далеко не всім. Тож перед покупкою, порадьтеся із спеціалістом. І не забувайте, що таку косметику не варто наносити на подразнену шкіру.

 

Як базу до всіх цих абразивних часточок часто використовують ефірні олії, мед, вершки та навіть екстракт алое — вибір залежить від додаткового ефекту, який ви хочете отримати. Мед — живить шкіру, алое — зволожує, а ефірні олії — покращують захисні властивості. Та не забувайте, що скраб все-таки очищувальний засіб, основна задача якого — зняти ороговілий шар. Тож, щоб мати ідеально гладеньку і чисту шкіру, завершуйте догляд лосьйоном або кремом.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована