Безкоштовна доставка в точки видачі!

Олія для волосся: яка підходить саме тобі?

Олія для волосся: яка підходить саме тобі?
Завантаження... 328 переглядів 3 хвилин читання
Олія для волосся: яка підходить саме тобі?

У б’юті світі можна вічно мріяти про 3 речі: модну коротку стрижку, густе довге волосся і чудодійну олію, яка врятує твою гриву після цих експериментів. Останнє особливо важко, бо коли бачиш усі ці баночки — хочеться нанести відразу все. Але, на жаль, так не можна — тож у цьому матеріалі розбираємося, яка олія потрібна саме тобі.

 

Арганова олія

Вважається найдорожчою з усіх олій — і не дарма, адже видобувається вручну берберськими жінками. Скільки не намагалися у Марокко механізувати цей процес — все дарма. Ніяк не виходить видобувати механізовано без втрати якості. Арганова олія містить багато вітаміну E, завдяки чому відновлює посічені кінчики і сухе волосся по довжині. Крім того, діє як термозахист, захищаючи волосся від ультрафіолету. А ще це улюблений косметичний засіб найвпливовішої і найстильнішої жінки Сходу — Шейхи Мози.

 

Кокосова

Має сильний відновлювальний ефект. Зазвичай, її цінують за аромат, завдяки якому відчуваєш себе у рекламі Баунті. Але сила її не в цьому. По-перше, олія повертає до життя сухе, стомлене сонцем волосся, а по-друге — чудово лікує запалення на шкірі голови. Але перед тим, як наносити кокосову олію на шкіру голови — проконсультуйся з трихологом, адже неправильне застосування може навпаки забити пори і спровокувати низку інших проблем.

 

Розмаринова олія

Маст-хев для ламкого волосся. Гарно очищає, містить кальцій і вітамін D. Розмаринова олія ідеально підходить для зміцнення тонкого волосся, що січеться. Найкраще використовувати у комплексі з живильною насиченою олією. Наприклад, оливковою.

 

Жожоба

Добувається методом холодного віджиму і взагалі не є олією. Це просто рідкий віск насіння однойменної рослини. Містить велику кількість вітамінів А, E і D і прекрасно підходить для відновлення й живлення всіх типів волосся. Часто використовують ще й для догляду за віями.

 

Олія авокадо

Олія, як і сам плід, містить білки і жири, амінокислоти і вітаміни (А, D, E і В6), завдяки чому запобігає механічним пошкодженням і закриває кутикулу. Олію авокадо радять використовувати власницям густого волосся. Така щільна консистенція для коротких і тонких волосин може виявитися надто важкою.

 

Касторова олія

Ідеальний засіб, щоб стимулювати ріст нового волосся. Багата на вітамін Е, мінерали і протеїни. Олія також містить антиоксиданти, які підтримують нормальний рівень кератину у стрижні волосся, роблять його сильним і гладким. Плюс олія бере під контроль процес випадіння волосся і, завдяки протигрибковим властивостям, відмінно захищає від лупи. Щоб запобігти склеюванню волосся по довжині, нанось касторову олію тільки на кінчики.

 

Мигдалева, соєва, виноградна

Якщо ти досі думаєш, що жирному волоссю живлення не потрібне, то це тріо зламає стереотип. Усі три олії мають легку текстуру, яка не склеює і не жирнить, але, водночас, пом’якшує волосся.

 

Перед застосуванням бажано будь-яку олію або засіб на її основі розігрівати. Для цього просто налий потрібну кількість у долоню і інтенсивно розтирай протягом 1-2 хвилин. Так вона швидше і легше проникне в структуру волосся.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована