Безкоштовна доставка в точки видачі!

Харчування навесні: які продукти варто додати у раціон?

Харчування навесні: які продукти варто додати у раціон?
Завантаження... 247 переглядів 2 хвилин читання
Харчування навесні: які продукти варто додати у раціон?

З приходом весни хочеться легкості та свіжості у всьому. Не виняток й харчування. Тому саме час додати у раціон більше корисних овочів та фруктів. Яких? Розповідаємо прямо зараз.

 

Капуста

Всі види капусти корисні, навіть найбільш звична, білокачанна, обов’язково має бути присутня у раціоні тих, у кого є нестача вітаміну С. Бо саме в ній цього вітаміну міститься більше, ніж у цитрусових. Кольорова, брюссельська, броколі – також чудове джерело необхідних вітамінів та клітковини, які сприяють швидкому виведенню з організму шлаків і токсинів.

Не забуваємо й про квашену капусту, адже вона є справжнім суперфудом. Окрім вітамінів та мінералів, у ній містяться корисні бактерії, які з'являються при ферментуванні. Якщо квашена капуста хрустить, це вказує на високий вміст корисної клітковини.

Зелень та листя салату

Листя салату містять вітамін С, вітаміни групи В та вітамін Е. Останній належить до антиоксидантів, які запобігають появі зморшок. Завдяки їм шкіра стає здоровою, а волосся густим.

Про користь зелені розповідаємо детальніше, на прикладі найпопулярніших представників:

  • Петрушка – містить найбільше вітаміну С серед зелені, покращує травлення та зміцнює імунітет.
  • Шпинат має високий вміст заліза, завдяки чому допомагає гемоглобіну бути активнішим і краще постачати кисень у клітини організму.
  • Кріп містить унікальну суміш фітонутрієнтів, включаючи флавоноїди рутин та кверцетин, які роблять його потужним антиоксидантом.
  • Рукола містить флавоноїди, які зміцнюють стінки кровоносних судин, допомагають виводити з організму «поганий» холестерин та зайву вологу.
  • Базилік, завдяки евгенолу у складі, має антибактеріальну, спазмолітичну та тонізувальну дію.

Редиска

Вітамін С, вітаміни групи В, залізо та калій — це не лише стандартний набір вітамінів для підтримки здоров'я шкіри, волосся, серця та судин, а й характеристика корисних властивостей редиски. При виборі памʼятай, що чим червоніший коренеплід — тим більше у ньому вітаміну С. Також редиска багата фітонцидами, які допомагають укріпити імунітет та запобігти простуді й вірусним захворюванням.

Цитрусові

Лимони, помело, апельсини та грейпфрути обов'язково повинні бути у твоєму раціоні весною. Адже всі ці фрукти багаті на вітамін С, який необхідний для зміцнення судин, здорової шкіри та кращого засвоєння заліза. Також аскорбінова кислота допомагає підтримувати імунітет та захищає від застуди. Окрім вітаміну С, цитрусові містять пектини, які допомагають виводити з організму шлаки та токсини.

Спаржа

Спаржа багата цінними вітамінами (A, Е, C, B1 та B2) і мінералами (калій, мідь, магній, кальцій, фосфор, цинк і залізо). Калієві солі та спаржева кислота сприяють роботі нирок, що полегшує виведення продуктів розпаду обміну речовин, а цинк сприяє загоєнню ран і зміцненню сполучних тканин. Кальцій і фосфор корисні для побудови кісткових тканин, а залізо і магній покращують кровотворення.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована