Безкоштовна доставка в точки видачі!

Як зрозуміти, що твоя подушка провокує акне?

Як зрозуміти, що твоя подушка провокує акне?
Завантаження... 1857 переглядів 3 хвилин читання
Як зрозуміти, що твоя подушка провокує акне?

Неймовірно, але факт: якщо не хочеш мучитись від акне, потрібно доглядати не лише за шкірою, а й за подушкою.

Розповідаємо, як зрозуміти, що твоя подушка провокує це неприємне явище.

 

Приємне та ніжне відчуття викликають домашні улюбленці, які нерідко сплять разом зі своїми господарями, залізають під ковдру чи зручно вмощуються на подушках. Та чи варті всі ці теплі емоції того, аби потім ходити до лікарів та здавати купу тестів, щоб дізнатися, чому на обличчі з’явилися прищі, вугрі та акне.

Існує думка про те, що якщо домашній улюбленець постійно знаходиться вдома, то ніяких бактерій вірусів та іншого бруду він занести не може. Повір, може.

 

Однак, не лише домашні тварини можуть зашкодити шкірі. Наволочки та подушки, якщо неправильно за ними доглядати, можуть стати причиною поганого стану шкіри. Більшість стикалися з тим, що відпочивши вночі на чистих наволочках та м’яких подушках, шкіра чомусь виглядає пом’ятою, стають видимими дрібні зморшки, а на найвиднішому місці вискочив прищ. У чому ж проблема?

 

Вважається, що наволочки з бавовни, шовку чи атласу виступають у ролі «пилососу», що вбирають в себе жир та бруд. Якщо у тебе жирне волосся, перед сном ти помазала обличчя щільним кремом або просто забула видалити залишки косметики — це все обов’язково залишиться спочатку на матеріалі наволочки, а потім неодмінно перенесеться на шкіру.

 

Тож лікарі рекомендують змінювати наволочки кожні два-три дні. Або, їх ще можна оброблювати паром чи прасувати. Перед сном не варто наносити жирну косметику товстим шаром, а використовувати крем потрібно за 30 хвилин до сну, промокнувши обличчя сухою серветкою безпосередньо перед сном. Особливо це стосується тих, чия шкіра схильна до появи вугрів, акне та прищів. Поганий догляд за наволочкою лише поглибить проблему.

 

Прати наволочку варто звичайним пральним порошком без додаткових пом’якшувачів та віддушок. Не використовуй спеціальні ополіскувачі. Уникай пральних порошків з великою кількістю ароматизаторів. Час від часу «виварюй» наволочки на високих температурах.

 

Додатково можна обрати гіпоалергенну подушку, без пір’я в якості наповнювача. У ній точно не поселиться пиловий кліщ.

 

Саму подушку потрібно прати не менш як двічі на рік. І змінювати з періодичністю не раз на 15 років, а кожні три роки. Крім того, необхідно щоденно перевертати подушку, збивати та розправляти з усіх сторін. Таким чином ми наповнюємо її повітрям. Це важливо тому, що більшість мікроорганізмів, включаючи бактерії акне, анаероби за своєю природою. Тому вологе середовище без повітря стає ідеальним місцем для розмноження мікроорганізмів.

 

Найкраще прати подушки на делікатному режимі при 30-40 градусах з віджимом. Режим сушки для подушок використовувати не можна, оскільки гаряче повітря може їх зіпсувати. Також для прання варто використовувати рідкі, а не сухі засоби. Про відбілювачі в цьому випадку краще забути.

 

Старайся прати водночас декілька подушок, аби пральна машина залишалася заповненою. Також в барабан можна додати пару тенісних м’ячиків — так вони не дадуть наповнювачу скуйовдитися.

 

Сушити подушки необхідно лише у горизонтальному стані. Для цього підійде і сушка для одягу, і мотузки для білизни. Ідеальним місцем буде тепле та добре провітрюване приміщення. Якщо на дворі зима — краще обійтися звичайною кімнатою. Подушку потрібно постійно збивати руками та перевертати, аби не дати наповнювачу перетворитися на одну велику грудку.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована