Безкоштовна доставка в точки видачі!

Які продукти варто їсти для здоровʼя волосся?

Які продукти варто їсти для здоровʼя волосся?
Завантаження... 657 переглядів 3 хвилин читання
Які продукти варто їсти для здоровʼя волосся?

Красиве, густе та міцне волосся – мрія кожного. Але потрібно пам’ятати, що для красивого волосся організму необхідні протеїни, адже на 90% наше волосся складається з кератину.

Поговоримо про фактори, які впливають на стан волосся, зокрема про корисні продукти.


Як покращити стан волосся?

Красиве, міцне та здорове волосся – це результат догляду, правильного харчування, гармонії організму та окремих генетичних чинників. То що ж впливає на стан нашого волосся?

Правильний догляд

Регулярне миття, використання відповідних шампунів і кондиціонерів, застосування масок та олій для волосся – все це допомагає захистити шкіру голови та наповнити цибулини волосся корисними мікроелементами та вітамінами.

Збалансоване харчування

Правильне харчування є одним з найважливіших факторів, які впливають на стан волосся. Через споживання окремих продуктів наш організм отримує такі поживні речовини як біотин, залізо, омега-3 жирні кислоти, вітаміни різних груп та мінерали.

Вода

Так, чиста вода, яку ми споживаємо щодня має вплив на стан нашого волосся. Достатня гідратація організму допомагає зберегти еластичність та оптимальний гідробаланс.

Стрес

На цей фактор ми не можемо повпливати повністю, але все ж потрібно мінімізувати рівень стресу у своєму житті. Він має негативний вплив на весь організм, зокрема й на стан волосся та шкіри голови.

Правильне миття та сушіння волосся

Дотримання всіх етапів під час миття та сушіння волосся також мають великий вплив на стан та зовнішній вигляд пасм.

Важливо використовувати не тільки шампунь, а й додаткові доглядові засоби. У твоїй косметичці має обов'язково бути ще бальзам та маска. Корисними стануть олії та незмивні спреї, які насичують волосся вітамінами, допомагають зберегти гідробаланс та захищають від пошкоджень.

Під час сушіння феном обов'язково потрібно використовувати термозахисний спрей. Важливо також не перегрівати волосся. Краще використовувати середній або низький температурний режим, хоч таке сушіння і займає більше часу.

Генетика

Це той фактор, на який ми вплинути не можемо, але він відіграє важливу роль у структурі, текстурі та природному кольорі волосся. Хтось має світле густе волосся, а хтось хвилясте русяве. Твоє завдання – забезпечувати якісний догляд ззовні та зсередини.


ТОП 10 продуктів для зміцнення та краси твого волосся 

Красиве волосся – показник загального стану організму, а відповідно для нього дуже важливим є те, що ми їмо. Ти здивуєшся, але регулярне споживання окремих продуктів допоможе зробити твоє волосся сильним, блискучим та зволоженим.

Ось продукти, які мають особливу цінність для волосся:

Лосось

Багатий омега-3 жирними кислотами, які сприяють зміцненню волосся, підвищують його блиск та зменшують ламкість.

Яйця

Вони містять біотин, важливий вітамін для здоров'я волосся, який сприяє його росту та утворенню кератину.

Шпинат

Цей продукт багатий залізом, вітамінами A та C, які підтримують здоров'я шкіри голови й стимулюють ріст волосся. До речі, зараз розпочинається сезон зелені, тому додай шпинат до щоденного раціону.

Авокадо

Цей фрукт має високий вміст вітаміну E, який допомагає захистити волосся від пошкоджень та зміцнює їх. В теплий сезон особливо важливо подбати про зміцнення та захист волосся від негативного впливу зовнішніх факторів та ультрафіолету.

Волоський горіх

Справжнє джерело цинку, який сприяє виробленню білків волосся і його росту. 

Ягоди

У ягодах містяться антиоксиданти, такі як вітамін С, які захищають волосся від стресу та пошкоджень, зміцнюють їхню структуру. 

Насіння льону

Джерело омега-3 жирних кислот та важливих мінералів, які покращують стан волосся та зміцнюють його.

Куркума

Має протизапальні властивості, що допомагають підтримувати здоров'я шкіри голови.

Квасоля

Багата біотином і залізом, які необхідні для зміцнення волосся. Вони також запобігають втраті вологи.

Сир

Сир також корисний для здоров'я волосся завдяки своєму вмісту поживних речовин, адже це джерело високоякісного білка, який є основним будівельним матеріалом волосся. Білок допомагає утримувати волосся сильним та здоровим. Крім того, у складі сирів міститься кальцій, який зміцнює волосяний фолікул, вітамін В 12, залізо та цинк.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована