Безкоштовна доставка в точки видачі!

Дрібний шрифт: ніацинамід

Дрібний шрифт: ніацинамід
Завантаження... 809 переглядів 3 хвилин читання
Дрібний шрифт: ніацинамід

Б’юті-ринок завжди в пошуках інноваційних інгредієнтів, які будуть підходити всім типам шкіри та вирішувати комплекс проблем. Особливо це стосується питань проблемної шкіри, вікових змін та підтримки гідробалансу. Останнім часом багато розмов про ніацинамід, його застосування та ефективність у різних косметичних засобах для догляду за обличчя. Розберемося, що це за компонент.

 

Ніацинамід або нікотинова кислота – водорозчинний вітамін В3. ефективність цього компоненту доведена багатьма лабораторними дослідженнями. Він активно та позитивно впливає на організм людини: покращує кровообіг, стан волосся, відновлює життєво необхідні процеси в організмі, забезпечує протизапальну дію, діє як місцевий антиоксидант, а також впливає на гостроту зору.

 

Механізм дії ніацинаміду

Гідробаланс шкіри

Водорозчинний вітамін В3 допомагає знизити трансепідерміальну втрату вологи, створює захисний бар’єр.

 

Антивіковий ефект

Вироблення церамідів запобігає віковим змінам шкіри. Ніацинамід покращує еластичність шкіри, підтримує гідроліпідний бар’єр, стимулює синтез кератину та колагену, що покращує пружність шкіри та робить менш помітними зморшки. 

 

Попередження пігментації

Тут теж цей компонент є ефективним. Він блокує переміщення меланіну в кератиноцити, тобто розподіляє накопичений пігмент в епідермісі, запобігаючи його накопиченню в одному місці. Ніацинамід ефективно бореться з пігментацією після вагітності, викликаною ультрафіолетовими променями, ендокринними захворюваннями.

 

Висипання, атопічний дерматит, акне

Ніацинамід значно зменшує кількість висипань на шкірі, покращує захисні функції, діє як антибіотик.

 

Регуляція роботи сальних залоз

Водорозчинний вітамін В3 оптимізує роботу сальних залоз.

 

Користь для шкіри голови та волосся

Нікотинова кислота – це універсальний елемент, який додають не лише в косметичні засоби шкіри обличчя, а й в засоби для догляду за волоссям. Його можна знайти у складі шампунів, кондиціонерів, різноманітних спреїв.

Він ефективно бореться з лупою, регулює вироблення шкірного сала, зволожує, покращує еластичність волосся та діє як протизапальний засіб.

 

З ким «товаришує» ніацинамід?

Ніацинамід має таку популярність ще й тому, що його поєднують з багатьма іншими складовими косметичними засобами. Він прекрасно вступає в дружбу з кислотами, ретинолом, вітаміном С та гіалуроновою кислотою. Саме тому продукти з вмістом ніацинаміду такі ефективні.

Ніацинамід + кислоти

Найкраще поєднувати з саліциловою, азелаїновою та АНА-кислотами. Перше поєднання – найкраща формула для жирної шкіри, вона знижує кількість вироблення шкірного сала та запобігає висипанням, зменшується прояв запальних процесів, допомагає вирівняти тон шкіри.

 

Ніацинамід + гіалуронова кислота

Ця комбінація ефективно бореться з проявами вікових змін шкіри. Перший покращує вироблення колагену, а гіалуронова кислота покращує еластичність шкіри. Крім того, обидві речовини на водній основі  забезпечують зволоження шкіри

 

Ніацинамід + вітамін С

Поєднання цих складових є досить спірним, адже в неправильній комбінації вітамін С буде нейтралізувати дію вітаміну В3. Тому їх можна використовувати одночасно тільки якщо вони містяться в певному продукті, наприклад, кремі. Якщо ж це два різні продукти, то їх потрібно використовувати з дотриманням певного проміжку часу, щоб обидва компоненти спрацювали.

 

Ніацинамід + ретинол

Ці два компоненти гармонійно доповнюють одне одного. Звичайно, їх можна використовувати й окремо. Ретинол використовують у косметичних засобах для оновлення шкіри, вирівнювання тону та розгладжування зморшок, але він може подразнювати шкіру і потрібно додатково використовувати продукт для заспокоєння. Тут вступає в дію ніацинамід. Адже він заспокоює шкіру.

 

Ніацинамід + цинк

Для проблемної та жирної шкіри добре підійде поєднання ніацинаміду та цинку. Перший зменшує кількість вироблення шкірного сала, другий компонент підсушує шкіру. В результаті вона буде достатньо зволожена, без жирного блиску та з природнім сяйвом.

 

Вибирай свій власний дует з ніацинамідом.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована