Безкоштовна доставка в точки видачі!

Дрібний шрифт: кераміди

Дрібний шрифт: кераміди
Завантаження... 145 переглядів 3 хвилин читання
Дрібний шрифт: кераміди

А ти знала, що до складу мембран клітин входять кераміди? Кераміди належать до групи ліпідів і є основним будівельним матеріалом для формування мембрани. Також вони відіграють важливу роль у збереженні структури шкіри та її захисних функцій. Крім того, вони забезпечують утримання вологи та захищають від негативного впливу довкілля, зокрема ультрафіолету. Тому й не дивно, що вони є у складі багатьох доглядових засобів для шкіри.

 

Кераміди та захисний бар’єр

Близько 50% захисного бар'єра – це кераміди. Вони безпосередньо впливають на загальний вигляд та стан шкіри. Коли їх не вистачає, шкіра втрачає пружність, знижується рівень колагену та еластину, з’являється сухість, подразнення, акне, іноді поколювання.

Надійний захисний бар’єр без керамідів просто неможливий. Роговий шар шкіри складається з відмерлих клітин, які утворюють своєрідну плівку на поверхні. Вона є основним захисним бар’єром, який утримує молекули води, захищає від вітру, ультрафіолету, різких перепадів температури, забруднення.

Кераміди відіграють ключову роль у формуванні та підтримці захисного бар'єра. Вони, як клей, заповнюють простір між клітинами та скріплюють їх. Саме в такий спосіб утримується волога та створюється захисний шар.

Кераміди виробляються нашим організмом, але з віком їхня кількість знижується. Особливо це стає помітним після 35, коли знижується рівень естрогену в організмі. Відповідно, з’являється ризик розвитку різних захворювань шкіри через порушення захисного бар'єра.

Зменшення кількості керамідів у шкірі є одним із факторів, що сприяє втраті вологи, посиленню втрати колагену та еластину, появі зморшок та інших ознак старіння шкіри. В периорбітальній зоні, зоні декольте, носогубних складок та на лобі такі зміни найбільш помітні.

Для збереження здоров’я та краси важливо підтримувати рівень керамідів в організмі, а також використовувати комплексний щоденний догляд за шкірою з їхнім вмістом.

 

ТОП-5 косметичних продуктів з вмістом керамідів

Коли говоримо про засоби з керамідами, то це не лише про доглядову косметику для обличчя. Підтримки рівня керамідів потребує весь організм, особливо шкіра, нігті й волосся. Ось добірка категорій засобів, які допоможуть це зробити:

  • Крем для обличчя та тіла. Існує багато косметичних засобів для обличчя та тіла, які містять кераміди. Вони допомагають підтримувати оптимальний гідробаланс та захисний бар’єр шкіри.
  • Маски для обличчя. Ці засоби допомагають підтримувати здоровий рівень керамідів у шкірі та забезпечують додатковий захист від втрати вологи.
  • Шампуні та кондиціонери для волосся. Вони допомагають зміцнювати волосся, підтримувати його здоровя та красу.
  • Засоби для догляду за нігтями. До них належать сироватки, бальзами, олії. Кераміди допомагають зміцнювати нігті та запобігають їхній ламкості.
  • Засоби для догляду за шкірою губ. Шкіра губ дуже тендітна та вразлива, тому засоби, які допоможуть втримати вологу і захистити від впливу довкілля просто необхідні. Серед асортименту засобів для губ є бальзами, креми та маски з керамідами.

 

Звідки отримати природні кераміди?

Поповнити рівень керамідів можна з щоденного раціону. Отож пройдемося по продуктах багатих на кераміди:

  • Яйця. Саме в жовтку міститься спінозин. Його основна властивість – зміцнення мембрани, тому, вживаючи яйця, підтримуємо здоров’я шкіри.
  • Соєві боби. В їхньому складі є глюкосилцерамід, який знижує рівень розвитку хронічних хвороб.
  • Овочі. Буряк і морква містять кераміди, які допомагають зміцнити клітинні мембрани.
  • Риба. Лосось та сардини – це жирні види риби, які містять кераміди. Вони підтримують здоров’я та зменшують ризик серцево-судинних захворювань.
  • Крупи. Вівсянка та кукурудзяна крупа містять кераміди, які допомагають зміцнити клітинні мембрани травного тракту.
  • Волоські горіхи. Кераміди, які містяться у складі цього продукту, сприяють підтримці здоров’я мозку.

 

Звичайно, харчування не зможе повністю забезпечити організм керамідами, але у комплексі з косметичними засобами для щоденного догляду це можливо.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована