Безкоштовна доставка в точки видачі!

Дрібний шрифт: чайне дерево у косметиці

Дрібний шрифт: чайне дерево у косметиці
Завантаження... 296 переглядів 3 хвилин читання
Дрібний шрифт: чайне дерево у косметиці

Ще задовго до сучасних технологій виготовлення косметичних продуктів люди використовували чайне дерево (мелалеука). Все розпочалося в Австралії, саме звідти воно родом. Застосовували не всі частини дерева, а лише його листя. Вважалося, що воно має цілющі властивості.

Якщо говорити про корисні властивості екстракту та олії чайного дерева, то перш за все варто звернути увагу на їхню антисептичну та протизапальну дію. Вони добре загоюють рани, підсушують шкіру, а ще стимулюють відновлювальні процеси в клітинах.  Думаємо, у твоїй косметичці точно є хоч один засіб з екстрактом або ефірною олією чайного дерева.

 

У чому різниця: екстракт та олія

Екстракт та олія чайного дерева мають схожі властивості й обидва ці інгредієнти активно використовуються у косметології, але вони добуваються різними методами та мають різні хімічні склади.

Екстракт чайного дерева отримують з листя чайного дерева шляхом витягування активних речовин з рослини з використанням різних розчинників. Отриманий продукт містить в собі концентровані дози корисних речовин, таких як антимікробні сполуки та антиоксиданти.

Олія чайного дерева отримується шляхом парової дистиляції листя чайного дерева. Вона містить природні олії, які володіють протизапальними та антисептичними властивостями.

Олія чайного дерева зазвичай використовується в косметичних засобах для догляду за шкірою, в той час, як екстракт чайного дерева частіше використовується як інгредієнт в мийних засобах, засобах для очищення обличчя та боротьби з акне, косметичних засобах для догляду за зрілою шкірою.

Отже, екстракт та олія чайного дерева мають спільне походження, але діють по-різному та використовуються з різними цілями.

 

Косметичні продукти із вмістом олії чайного дерева

  • Олія чайного дерева широко використовується в косметичних засобах для догляду за обличчям. Її додають до кремів, тоніків та серумів для догляду за проблемною, жирною або комбінованою шкірою обличчя. Вона допомагає позбутися акне та запобігти його повторній появі.
  • Олію чайного дерева також додають до шампунів, кондиціонерів та масок для волосся. Вона допомагає зменшити лупу та свербіння шкіри голови, а також захищає волосся від пошкоджень.
  • Засоби для догляду за тілом на основі цього інгредієнта зменшують запалення, заспокоюють та вирівнюють тон шкіри. Найчастіше це лосьйони, креми та масажні олії.
  • Олія чайного дерева допомагає покращити стан нігтів: зміцнює нігтьову пластину, запобігає розщепленню та появі інфекцій. Її додають до масажних олій, кремів та масок для догляду за шкірою та нігтями.
  • В косметичних засобах всі інгредієнти використовуються у допустимій концентрації. Якщо ж ти вирішила використовувати олію чайного дерева у чистому вигляді, зверни увагу на дозування.

 

Косметичні продукти із вмістом екстракту чайного дерева

  • Екстракт чайного дерева в косметології теж має багато корисних властивостей для шкіри. Чайне дерево, також відоме як мелалеука, зазвичай використовується як натуральний антисептик, антибактеріальний засіб та антиоксидант.
  • Часто цей інгредієнт можна побачити у складі засобів проти акне. Екстракт чайного дерева містить антимікробні властивості, які допомагають боротися з бактеріями, які спричиняють акне. Він також зменшує запалення та пришвидшує загоєння ран.
  • Крім того,  його активно використовують в доглядових засобах для жирної шкіри, адже він помітно зменшує кількість себуму та допомагає звузити пори. Це сироватки, креми, засоби для очищення.
  • Екстракт чайного дерева має пом’якшувальні та зволожувальні властивості, тому його можна зустріти в засобах для схильної до сухості шкіри. На полицях магазинів ти точно знайдеш зволожувальні креми для рук, а також мийні засоби зі згаданим вище інгредієнтом.
  • Екстракт чайного дерева є також потужним антиоксидантом та має в складі жирні кислоти, тому його використовують в рецептах антивікових косметичних продуктів. Він помітно зменшує зморшки, попереджає появу нових, вирівнює тон. Разом з тим він заспокоює, зменшує запалення, робить шкіру більш підтягнутою та свіжою.
Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована