Безкоштовна доставка в точки видачі!

Дрібний шрифт: пілінг шкіри голови

Дрібний шрифт: пілінг шкіри голови
Завантаження... 268 переглядів 2 хвилин читання
Дрібний шрифт: пілінг шкіри голови

Пілінг та скраб для шкіри голови не є новим продуктом на бʼюті-ринку, але у багатьох ці слова досі асоціюються лише з доглядом за обличчям та тілом. Та, повір, шкірі голови такий продукт теж потрібен. Адже ігнорування відлущування може призвести до лущення шкіри, тьмяного волосся та закупорювання фолікулів і свербіння.

 

Що таке пілінг для шкіри голови?

Якщо коротко, то це процедура очищення шкіри голови, під час якої видаляється ороговілий шар епідермісу. Оскільки це контрольоване пошкодження верхніх шарів шкіри, воно приносить користь волоссю: після такого очищення покращується проникнення поживних речовин до фолікулів. Шкіра регенерується швидше, мікроциркуляція посилюється, і все це призводить до стимуляції росту волосся.

 

Якими бувають пілінги?

Пілінги бувають фізичні (ультразвукові, лазерні), механічні (скраби для використання вдома) і хімічні. У складі останніх найчастіше використовуються AHA-кислоти, саліцилові кислоти, протеолітичні ферменти (ретинол і трихлороцтова кислота).

Також пілінги відрізняються за ступенем проникнення. До поверхневих належать скраби, які працюють лише в межах найбільш зовнішнього шару епідермісу. Серединні проникають набагато глибше і досягають стику епідермісу і дерми. Глибокі виконуються лише професійними лікарями: вони здатні дійти до дерми.

 

Як часто потрібно очищати шкіру голови за допомогою пілінгу або скрабу?

Все залежить від типу шкіри волосяної частини голови, це можна визначити, зважаючи на те, як часто ти миєш голову. Якщо волосся «жирняться» щодня, пілінг можна робити раз в тиждень. Якщо миєш голову раз в три-чотири дні, роби пілінг 1-2 рази у 2 тижні. Якщо миття голови відбувається рідше, ніж раз в 4-5 днів, пілінг потрібен не частіше, ніж раз у два тижні або, навіть, місяць.

 

А є протипоказання? 

Звичайно. Ось у яких випадках потрібно сказати «ні» пілінгу: 

  • Наявність запалень на шкірі голови;
  • Псоріаз волосяної частини голови. У такому випадку пілінг може спровокувати появу нових елементів захворювання;
  • Індивідуальна непереносимість компонентів скрабу. Краще проконсультуватись з трихологом, якщо є сумніви.

 

Що ще потрібно знати про пілінг шкіри голови?

1. У жодному разі не можна використовувати скраб чи пілінг для тіла на волосяній частині голови. Адже продукти для гладкої шкіри не адаптовані до впливу на стрижні волосся, вони можуть їх пересушити. Для кожної частини тіла — свій продукт. Ти ж не використовуєш крем для ніг на обличчі, правда ж?

2. Після пілінгу дуже важливо використовувати шампунь, а потім бальзами або маску, щоб не допустити пересихання. Це базовий принцип дерматології: спершу ми добре очищаємо шкіру, а потім зволожуємо її.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована