Безкоштовна доставка в точки видачі!

Чекліст: 4 правила гігієни під час карантину (і не тільки)

Чекліст: 4 правила гігієни під час карантину (і не тільки)
Завантаження... 308 переглядів 3 хвилин читання
Чекліст: 4 правила гігієни під час карантину (і не тільки)

Дотримання правил гігієни — проста річ, що може убезпечити тебе від захворювань та зробити великий вклад у підтримку здоров’я загалом. Саме гігієна є важливою частиною здорового способу життя, разом з регулярним збалансованим харчуванням, здоровим сном та достатньою фізичною активністю.

 

Ми зібрали 4 правила, яких потрібно пильно дотримуватись під час карантину та зробити їх своєю щоденною рутиною на все життя :)

 

Приділяй увагу особистій гігієні

Руки — наш первинний контакт з зовнішнім світом. Вважай, що на них збирається все, що ти «пізнав» у проміжок часу від одного миття рук до іншого. Тому мити їх потрібно регулярно — принаймні 5 разів на день та приділяти одній такій процедурі десь хвилину.

 

Обов’язково мий руки перед кожним прийомом їжі, до та після відвідування туалету, перед контактом з обличчям та одразу після повернення додому. Якщо немає можливості помити руки — користуйся антисептиком на основі спирту, але коли вибір є — надавай перевагу воді та милу. Вологі серветки у цій ситуації сильно не врятують. У більшості випадків вони призначені для того, щоб очищати від видимого бруду, а не від мікробів.

 

 

Також не забувай про загальну гігієну тіла: регулярно приймай душ, чисти зуби та дбай про чистоту шкіри обличчя. Все так само, як і завжди.
 

Дезінфікуй телефон

Так-так, ми говоримо саме про предмет, який з гордістю збирає на себе всі мікроби та віруси і який також потрібно постійно дезінфікувати. Тут тобі на допомогу прийде антисептик на спиртовій основі. Достатньо розподілити його на паперову серветку та протерти телефон.

 

Не забувай й про комп’ютер, навушники та усі пристрої, якими користуєшся часто — їх також потрібно дезінфікувати регулярно. Адже який сенс так пильно слідкувати за чистотою рук, якщо через секунду вони знову торкнуться до смартфона чи комп’ютера, який востаннє очищали пів року тому?


 

Міняй постільну білизну

Брудна постільна білизна — ідеальне середовище для розвитку мікроскопічного життя та розповсюдження мікробів, тож міняти її потрібно якомога частіше. Оптимальним варіантом буде раз на тиждень, але якщо відчуваєш, що потрібно частіше — без сумнівів роби це.

Річ у тім, що окрім нашого власного «мікрожиття», на постілі також оселяються чужорідні мікроби з шерсті домашніх тварин, пилу, пилку рослин та багато чого іншого. Погодься, зважаючи на час, який ми проводимо у ліжку — такі сусіди не дуже бажані.

 

 

Роби вологе прибирання

Тут все просто: чим чистіший дім — тим він безпечніший, а вологе прибирання — ідеальний спосіб позбавлення від пилу, бруду, хвороботворних бактерій та грибкових утворень.

Оптимальний варіант — раз у декілька днів протирати поверхні вологою ганчіркою та мити підлогу у найбільш прохідних місцях дому, а раз на тиждень робити повноцінне вологе прибирання.

Особливу увагу приділяй чистоті та дезінфекції таких місць частого використання, як: ванна кімната, кухня та вбиральня. Використовуй спеціальні засоби з дезінфікуючими складниками, що призначені для прибирання цих зон.

 

Зроби свій дім комфортним та чистим місцем, у якому тобі буде приємно й безпечно проводити час у період ізоляції :)

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована