Безкоштовна доставка в точки видачі!

Бальзам, кондиціонер, маска: відмінності та правила використання

Бальзам, кондиціонер, маска: відмінності та правила використання
Завантаження... 7381 перегляд 3 хвилин читання
Бальзам, кондиціонер, маска: відмінності та правила використання

При виборі косметики для догляду за волоссям дуже легко заплутатися. Адже на полицях на тебе чекає таке різноманіття засобів, що загубитися може кожен. Олії, бальзами, маски, кондиціонери та спреї… «Навіщо так багато?» — запитаєш ти. Та ми теж не до кінця розуміємо. Але точно знаємо, що тобі потрібно три головні засоби для догляду за волоссям: бальзам, кондиціонер та маска. А в чому різниця та для чого їх використовувати, розберемось прямо зараз.

 

Властивості цих засобів схожі. Але в кожного є свої особливості. Тож давай по черзі.

 

Бальзам

Зазвичай відповідає за надання додаткового об’єму, блиску та гладкості твоєму волоссю. Обов’язково бальзам потрібен дівчатам із тьмяним та пористим волоссям.

 

Маска

Засіб, призначений для пошкодженого волосся. Виконує функцію живлення та відновлення.

 

Кондиціонер

Найбільш популярний засіб. Призначений для захисту волосся від агресивних факторів довкілля. Тобто, він виконує чисто механічну функцію.

 

А тепер порівняймо їх.

 

Почнемо з бальзаму та маски.

Обидва продукти мають зволожувальні, живильні та відновлювальні властивості. Навіть їхній склад має багато схожих компонентів, однак із різною концентрацією.

Як ми вже знаємо, бальзами використовують для надання об’єму, блиску та гладкості. Маски — для живлення та відновлення.

Також різна глибина проникнення продуктів — маска проникає в глибші шари волосу та відновлює зсередини.

Бальзам достатньо потримати на волоссі 3–5 хвилин, аби отримати належний ефект. А для маски цей час коливається від 10 хвилин до години.

Маску не варто використовувати частіше одного-двох разів на тиждень, тому що є ризик обтяжити волосся. Бальзам же можна використовувати три-чотири рази на тиждень.

 

Тепер бальзам та кондиціонер.

Кондиціонер має більш щільну та густу текстуру. І використовується для механічного захисту волосся. Наприклад, якщо ти часто користуєшся феном, або, якщо на тебе чекає складний процес створення зачіски, варто перед цим використати саме кондиціонер. Він вкриє волоски спеціальною плівкою, що захистить їхню структуру.

Його основне призначення — вирівнювання верхнього шару волосся (кутикули), надання йому м’якості та блиску. Також кондиціонер допомагає розплутувати кінчики. Він не обтяжує волосся та підходить власницям тонкого волосся, дозволяючи зберегти об’єм зачіски. Ще одна задача кондиціонеру — робити зачіску слухняною.

Бальзам має більше відновлювальних та зволожувальних властивостей. Він містить збільшену дозу корисних мікроелементів, тому забезпечує комплексну дію на волосся.

Обидва засоби закривають луски волосся після їхнього розкриття шампунем або засобами для фарбування.

Кондиціонер можна використовувати хоч щодня. А тримати на волоссі його можна не більше трьох хвилин.

Бальзаму ж потрібно трохи більше часу, аби активні компоненти проникли глибше.

 

Головне питання — що вибрати?

Для того, щоб отримати на нього відповідь, необхідно визначитися, який ефект ти хочеш отримати.

Маска підходить для глибокого відновлення пошкодженого волосся й може замінити собою бальзам, але, через більш концентрований склад, її не можна використовувати часто.

Бальзам живить, зволожує, надає блиск та еластичність. Але, діє не так глибоко, як маска. Тому для сильно пошкодженого волосся його може не вистачити.

А кондиціонер захищає волосся від зовнішніх пошкоджень. Діє лише поверхнево, тож і функції унього відповідні. Його варто використовувати тим, хто не має особливих проблем із волоссям.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована