Безкоштовна доставка в точки видачі!

Шкідливо чи корисно? 10 б’юті-порад, які насправді шкодять

Шкідливо чи корисно? 10 б’юті-порад, які насправді шкодять
Завантаження... 278 переглядів 3 хвилин читання
Шкідливо чи корисно? 10 б’юті-порад, які насправді шкодять

Кожна з нас має свої маленькі секретики краси. Одні тобі розказали подружки, іншими поділилися мама та бабуся, а деякі ти вичитала в інтернеті. Та чи ти впевнена у тому, що всі ці поради однаково корисні? Розберімося, яких найбільш вживаних «лайфхаків» насправді потрібно остерігатися.

 

Порада 1 – використовувати кокосову олію замість зволожувального крему

Кокосову олію можна втирати у волосся та суху шкіру після душу. До того ж це обов’язково має бути 100% олія без спиртів у складі.

Та використовувати її як крем усе ж таки не варто. Інакше ризикуєш отримати висипання та закупорені пори. Адже крем — це складний продукт, що містить стабілізовані та подрібнені живильні та зволожувальні компоненти. Так вони краще проникають через епідермальний бар'єр, ніж компоненти з кокосової олії.

 

Порада 2 ­– освітлювати шкіру обличчя соком лайму чи лимону

Однозначне — ні! Соки лимону та лайму занадто агресивні для ніжної шкіри обличчя. Вони провокують хімічні реакції, що можуть викликати опіки та висипання. А ще лимони містять фоточутливі з’єднання, що реагують на дію сонячного світла та роблять шкіру дуже чутливою до УФ-випромінювання. Саме це призводить до гіперпігментації.

Якщо хочеш освітлити шкіру, скористайся засобами, що розроблені спеціально для цієї проблеми. Шукай продукти з вмістом лимонної чи аскорбінової кислоти (вітаміну С).

 

Порада 3 – використовувати лимонний сік для догляду за нігтями

Попри обіцянки освітлити та укріпити нігті, лимонний сік призводить лише до розшарування нігтів та появи тріщин на кутикулі.

Якщо ти й справді хочеш укріпити нігті — придбай комплекс відповідних вітамінів чи біотин.

 

Порада 4 – скрабувати шкіру цукром, сіллю чи содою

Ці продукти непогані для тіла, та не для обличчя. Їх гранули занадто великі та легко можуть пошкодити ніжну шкіру обличчя.

Краще придбати спеціальний дрібнодисперсний засіб, що ніжно відлущуватиме ороговілі часточки шкіри з обличчя.

 

Порада 5 – лікувати висипання зубною пастою

Якщо на чистоту, то ймовірність того, що сода та перекис у складі зубної пасти висушать твій прищ, і справді існує. Проте, з більшою ймовірністю, вони зроблять шкіру ще червонішою та подразненою. Тому обличчя та зубна паста — не найкраще поєднання.

 

Порада 6 – використовувати яєчний білок, аби підтягнути шкіру

Цей «лайфхак» дістався нам від бабусь. І хоча, вони не бажають нам нічого поганого, цей рецепт краще залишити їм. Адже в сирих яйцях міститься купа бактерій — сальмонел, що можуть викликати гострі інфекційні захворювання.

 

Порада 7 – лікувати вугрі дитячим кремом від попрілостей

Навіть те, що цей крем призначений для найніжнішої дитячої шкіри, не може врятувати його та змусити тебе наносити його на шкіру. У ньому є купа компонентів, що категорично протипоказані шкірі обличчя. Наприклад, мінеральні олії, парафін та синтетичний віск, що лише додадуть шкірі проблем.

 

Порада 8 – видаляти чорні цятки за допомогою клею

Навіть звучить кошмарно. Навіть якщо ти візьмеш дитячий клей і тобі пощастить уникнути подразнення — чорні цятки цей засіб не видалить.

 

Порада 9 – протирати шкіру льодом

Найпопулярніший лайфхак, який може призвести до виникнення судинних «зірочок» ні шкірі. А позбавитися від них можна буде лише за допомогою лазеру. Крім того — протирання льодом це стрес для шкіри. Після процедури звужуються пори, що заважає роботі сальних та потових залоз і зводить на нівець використання крему.

 

Порада 10 – використовувати вазелін замість засобу проти зморшок

Як часто ми бачимо в інтернеті, що вічно молоді селебріті використовують вазелін замість уколів краси. А от косметологи вважають, що від зморшок ти не позбавишся. А забиті пори та вугрі точно матимеш.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована