Безкоштовна доставка в точки видачі!

Питання дня: як дізнатись, чи змінився у тебе тип шкіри?

Питання дня: як дізнатись, чи змінився у тебе тип шкіри?
Завантаження... 264 перегляди 3 хвилин читання
Питання дня: як дізнатись, чи змінився у тебе тип шкіри?

Десять років тому косметолог сказала, що в тебе жирна шкіра і з того часу ти користуєшся відповідними засобами, але вони чомусь перестали допомагати? Можливо, варто завітати до спеціаліста ще раз, бо твій тип шкіри міг змінитися (ага, він це може).

Про те, як змінюється тип шкіри з віком та як визначити його в домашніх умовах — розповідаємо прямо зараз.

 

Що відбувається з твоєю шкірою впродовж життя?

Всі внутрішні та зовнішні особливості людини закладаються в генетичному типі при народженні. І хоч це і своєрідна лотерея, але те, як саме будуть реалізовані схильності до тих чи інших особливостей, більшою мірою залежить від умов та способу твого життя.

Недостатня кількість води, дефіцит вітамінів, надлишок алкоголю та кофеїну і незбалансована дієта можуть вплинути на твоє здоров’я та чутливість шкіри. Тригерами можуть стати навіть мінімальний стрес чи неналагоджений режим сну.

А як класно виглядає шкіра під час відпустки! Все тому, що організм розумний та вносить корективи у власне функціонування, коли відчуває зміни клімату. Наприклад, володарки сухої шкіри можуть спостерігати природнє “сяяння”, а ті, хто мають жирну шкіру, помічають, що шкіра блищить більше звичайного.

 

У дитинстві шкіра новонароджених часто схильна до сухості. На формування захисної оболонки може піти декілька місяців. Саме тому, в цей час рекомендовано використовувати дитячі засоби зі зволожувальними властивостями.

До речі, у перші тижні відбувається гормональний бум, що схожий на той, що станеться у підлітковому віці. Саме тому в цей час можливі невеликі висипання. Та скоро малий перетвориться на ніжного пупса. А вже після проявиться тип шкіри, до якого малюк був схильний з народження.

 

У підлітковому віці ми переживаємо справжні гормональні бурі. Тестостерон, що є головним у цьому процесі, впливає на інтенсивність виділення себуму, в результаті чого підвищується жирність шкіри.

Якщо у тебе і до цього була жирна шкіра, то вона стане проблемною. Нормальна почне поводити себе як схильна до жирності. А юні володарі сухої шкіри можуть вважати, що їм пощастило, адже вона стане близькою до нормальної.

В цей час важливо не пересушити епідерміс та не довести шкіру до зневоднення. За бажання це можливо зробити навіть з проблемною шкірою.

А найрозповсюдженішим типом є змішаний тип шкіри — жирна Т-зона та нормальні або сухі вилиці. Тут важливо правильно доглядати за цими ділянками.

 

У молодості гормональний фон поступово стабілізується та вже не змушуватиме працювати сальні залози на максимум. Тож, обираючи доглядові засоби, перевіряй, аби вони збігалися з твоїм типом шкіри.

Для повноцінного зволоження нормальній, комбінованій та жирній шкірі потрібні гідрофіксатори (гіалуронова кислота та цераміди). А сухій додатково потрібні ще й ліпіди.

Крім того, на цьому життєвому етапі можуть виникнути обставини, що дійсно змінюють тип шкіри. Наприклад, вагітність чи гормональні зміни.

 

У зрілому віці шкіра стає сухішою. Якщо це пов’язано зі зневодненням, то неправильний догляд поглибить проблему. В період менопаузи важливою стане допомога олій та засобів з приміткою “50+”.

 

Як визначити свій тип шкіри не виходячи з дому?

Відразу після ранкового пробудження візьми тонку паперову серветку та приклади її до обличчя, акуратно промокаючи всі зони.

Після піднеси цей листок до світла, щоб побачити, чи є сальні сліди на серветці.

  1. Якщо сліди лишилися — у тебе жирна шкіра.
  2. Якщо плями є не на всіх ділянках (наприклад, лише ніс та підборіддя), то у тебе комбінований тип.
  3. Якщо серветка залишилася сухою, то в тебе нормальна чи суха шкіра.

Аби відрізнити нормальну шкіру від сухої, скористайся яким-небудь м’яким засобом для вмивання. Якщо після відчуєш стягнутість — у тебе суха шкіра.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована