Безкоштовна доставка в точки видачі!

Тренд: косметика з Cica

Тренд: косметика з Cica
Завантаження... 225 переглядів 3 хвилин читання
Тренд: косметика з Cica

Зараз найпопулярнішими компонентами у доглядовій косметиці є гіалуронова кислота, вітамін С, ретинол та центелла азійська (cica). Ніколи не чула про останню і хочеш дізнатись більше? Розповідаємо про те, що таке косметика з cica та чому вона така популярна.

 

Що таке Cica?

Cica — скорочення повної назви рослини Centella Asiatica (центелла азійська), яка і є головним героєм всіх засобів з написом cica на пакуванні. Цю рослину також можуть називати готу кола та індійський щитолисник. У аюрведичній медицині її традиційно використовували для боротьби з віковими змінами, а у східній — для відновлення та загоєння шкіри.

Корисних для шкіри властивостей у cica неймовірно багато. Екстракт центели азійської містить кофеїн, який підвищує метаболізм клітин, вітаміни А, В, Е, К та магній, який нормалізує роботу судин. Фітостовбурові клітини Centella Asiatica підвищують тонус судин, мають потужну протизапальну та зволожувальну дію і є чудовим антиоксидантом. Тобто центелла азійська має загоювальні, антибактеріальні, відновлювальні та антиоксидантні властивості, здатна посилювати вироблення колагену у шкірі та зміцнювати її захисний бар'єр.

Одна з причин популярності продуктів з cica — надмірне використання доглядових засобів з кислотами та ретиноїдами, які при неправильному застосуванні провокують зміну ліпідного балансу та навіть опіки. Адже центелла азійська ефективно відновлює пошкодження шкіри, лущення, вікові зміни, запалення та постакне.

 

Чим корисна для шкіри косметика з Cica?

Раніше центелла азійська в основному входила до складу лікувальної косметики, але зараз все більше косметичних брендів почали випускати продукти з цим компонентом. Адже крім багатого набору вітамінів і жирних кислот центелла азійська містить набір антиоксидантів, відомих як азіатикозиди, мадекасосиди, азіатикова та мадекасикова кислоти. Іноді їх додають у продукт у чистому вигляді або у комбінації, як «екстракт азійської центелли». Загалом потужний коктейль з активних компонентів змушує організм виробляти колаген та гіалуронову кислоту, бореться зі зморшками, акне, пігментними плямами та іншими недосконалостями, а також захищає шкіру від УФ-променів та фотостаріння.

 

Як працює косметика з Cica?

Центелла азійська стимулює обмінні процеси у шкірі, збагачує клітини киснем та глибоко зволожує епідерміс. Засоби з цим компонентом у складі необхідні у боротьбі з віковими змінами, такими, як втрата пружності та виникнення «гусячих лапок». Вони помітно підтягують овал обличчя та розгладжують шкіру, роблять її еластичною та гладенькою. Загалом продукти з cica можна вважати багатофункціональними. Адже зазвичай вони вирішують кілька проблем одразу. Крім антивікової дії вони ефективно борються із запаленнями, відновлюють та тонізують шкіру. За допомогою правильно підібраних засобів можна позбутися опіків, рубців і слідів від акне.

Cica добре працює у тандемі з багатьма активними інгредієнтами косметики, посилюючи їхню дію. Наприклад, у поєднанні з BHA- та AHA-кислотами, центелла азійська покращує їхню стерпність через виражену заспокійливу дію.

 

Кому варто спробувати косметику з Cica?

Косметика з центеллою азійською підійде будь-якому типу шкіри. Жирній та проблемній вона допомагає регулювати дію сальних залоз та прискорює загоєння пошкоджених ділянок, сухій – залишатися зволоженою та насиченою, а чутливій та схильній до алергій – бути менш реактивною.

На косметику з cica у складі варто також звернути увагу після хімічних пілінгів та інших салонних процедур для обличчя. А ще, вона чудово підійде під час використання ретинолу та AHA- й BHA-кислот.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована