Безкоштовна доставка в точки видачі!

Тренд: екстракт ананаса у косметиці

Тренд: екстракт ананаса у косметиці
Завантаження... 113 переглядів 3 хвилин читання
Тренд: екстракт ананаса у косметиці

Ананас – не просто смачний фрукт для вживання, а справжнє відкриття у світі косметичних засобів. Завдяки своїм багатим корисним властивостям для шкіри, екстракт ананаса став ключовим компонентом у багатьох доглядових засобах різних брендів.

У цій статті розглянемо, чому екстракт ананаса стає все більш популярним у косметичній індустрії та яку саме користь він може принести шкірі. 

 

Корисні мікроелементи та вітаміни для шкіри у складі ананаса

У складі ананаса міститься велика кількість корисних для нашої шкіри мікроелементів та вітамінів.

Почнемо з того, що цей фрукт є джерелом вітаміну С, який допомагає захищати шкіру від впливу вільних радикалів, що призводять до передчасного старіння шкіри та появи зморшок. Також вітамін С є необхідним для вироблення власного колагену, що сприяє збереженню пружності та еластичності шкіри. Великий вміст вітаміну Е посилює антиоксидантну дію та покращує захисну функцію шкіри.

Ще одним дуже цінним компонентом є бромелайн. Його отримують зі стебла ананаса. Основна його дія – м’яка ексфоліація. Він легко очищає пори та видаляє ороговілі клітини.

Ананас також багатий на вітамін А. Він стимулює оновлення клітин, покращує текстуру та робить зморшки менш помітними. Вітамін A допомагає також зменшити пігментацію та плями на шкірі.

Мідь, марганець та магній позитивно впливають на роботу клітин та метаболічні процеси в шкірі. 

 

Корисні властивості ананаса для шкіри

Ананас – це справжнє джерело корисних мікроелементів та вітамінів для нашої шкіри. В останні роки екстракт ананаса став популярним компонентом у багатьох косметичних продуктах, і абсолютно заслужено.  

Косметичні засоби з ананасом допомагають підтримати здоров'я та красу шкіри. До того ж цей інгредієнт подарований нам самою природою. Отже, як діє ананас на шкіру?

Ексфоліація та оновлення шкіри

Ананас містить бромелайн – фруктовий фермент, який допомагає ефективно видаляти відмерлі клітини шкіри. Це природний засіб для якісної та делікатної ексфоліації, який покращує текстуру шкіри, зменшує появу темних плям та нерівностей. Регулярне використання косметичних продуктів з екстрактом ананаса надає шкірі сяйва та здорового вигляду.

Протизапальні властивості та заспокоєння

Ананас має протизапальні властивості, які допомагають заспокоїти шкіру, зменшити почервоніння та зняти запалення. Це особливо корисно для тих, хто має проблемну або чутливу шкіру. 

Зволоження та підтримка гідробалансу

Екстракт ананаса містить компоненти, які допомагають зберігати вологу в шкірі, покращують її пружність та еластичність. Краще використовувати в комплексі з гіалуроновою кислотою. А як ти вже знаєш, зволоження є ключовим етапом догляду за шкірою. 

Боротьба з віковими змінами

Ананас містить антиоксиданти, які допомагають боротися зі шкідливими вільними радикалами, які є однією з причин появи вікових змін в ранньому віці. Косметичні засоби з екстрактом ананаса допомагають розгладити шкіру та вирівняти тон.

Очищення та ексфоліація

Бромелайн, який міститься в ананасі, є природним ексфоліантом. Він допомагає очистити пори та запобігає утворенню вугрів.


Як використовують ананас у косметичних засобах?

У косметичні засоби додають екстракт, який отримують в основному з соку та м’якуші. Екстракт використовують з метою збереження вітамінних та антиоксидантних властивостей, які в поєднанні з іншими інгредієнтами допомагають забезпечити необхідний догляд за шкірою та зберегти її красу.

В екстракті ананаса є бромелайн. Цей фермент, який міститься в ананасі, використовується для ексфоліації шкіри та очищення пор. Його часто додають до скрабів та інших засобів для пілінгу, масок або кремів для обличчя.

Для косметичних засобів використовують також екстракт отриманий з листя ананаса. У його складі є такі корисні речовини як флавоноїди, фенольні сполуки та інші антиоксиданти, які також допомагають зміцнити захисний бар'єр. Крім того, вони мають протизапальні та заспокійливі властивості. 

Ананасовий екстракт у вигляді аромату додається до косметичних засобів, щоб надати їм приємного аромату та зробити процес догляду за шкірою ще більш комфортним.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована