Безкоштовна доставка в точки видачі!

Питання дня: як читати етикетки доглядових засобів?

Питання дня: як читати етикетки доглядових засобів?
Завантаження... 193 перегляди 3 хвилин читання
Питання дня: як читати етикетки доглядових засобів?

Купуючи косметику, особливо доглядову, ми очікуємо wow-ефекту. Але користь приносить не бренд, пакування чи ціна, а саме склад. Адже кожен інгредієнт у складі виконує свою функцію і для твоєї шкіри він може бути корисним, або не дуже.

Для пересічного споживача склад косметичних продуктів є незрозумілим, але щоб підібрати ефективну косметику, потрібно вміти розшифровувати склад косметичних засобів та знати, як діють компоненти. Сьогодні поговоримо про найпоширеніші інгредієнти у складі косметичних засобів.

 

Читаємо етикетку

Виробники сертифікованої продукції завжди дотримуються міжнародного стандарту INCI, тому достатньо навчитися читати етикетку один раз. Спеціально для тебе ми підготували коротеньку інструкцію:

1. Зверни увагу на назву бренду та продукту. Це допоможе тобі ідентифікувати продукт та знайти додаткову інформацію про нього.

2. Переходь до списку інгредієнтів. Вони вказуються в порядку спадання їхньої концентрації у продукті. Наприклад, якщо на початку списку вода, це означає, що цей інгредієнт міститься у продукті в найбільшій кількості.

3. Назви екстрактів та олій вказуються латинською та зазначаються паралельно загальноприйнятій назві.

4. Останніми у списку інгредієнтів вказуються консерванти та фарбники. Штучні фарбники вказуються за міжнародними номером, а органічні – латинською.

5. Зверни увагу на терміни та умови зберігання. Це дуже важливо, адже різні продукти мають різний загальний термін придатності та після відкриття флакона.

6. Також виробники додатково можуть вказувати інформацію про тестування на тваринах, вміст спирту чи ароматизаторів, відповідність іншим стандартам.

7. Важливими є також піктограми, які дають додаткову інформацію про гіпоалергенність, УФ-захист тощо.

 

7 найпопулярніших інгредієнтів у складі косметичних засобів

А тепер перейдемо до інгредієнтів, які найчастіше можна зустріти у косметичних засобах і розберемося, що вони означають.

Aqua (Вода)

Цей інгредієнт майже завжди стоїть першим у складі рідких косметичних засобів, а це означає, що його концентрація найбільша. Вода у складі косметичних засобів виконує роль розчинника інгредієнтів.

Glycerin (Гліцерин)

Зустрічається у складі косметичних засобів для тіла та волосся. Діє як вологоутримувальний агент, зволожує шкіру, омолоджує, а також пом’якшує дію кислот з відлущувальним ефектом.

Alcohol (Спирт)

Цей інгредієнт можна зустріти у доглядових засобах для обличчя та тіла. До нього часто ставляться з обережність, але спирти є різні й можуть приносити користь. Дійсно шкідливим може бути етиловий спирт, який у складі позначається alcohol. Він використовується у засобах для жирної шкіри. Основне його завдання – розчинити зайвий себум. Але якщо говорити про каприловий (caprylic alcohol), децильний (decyl alcohol) чи цетеариловий (cetearyl alcohol) спирти, то вони активно працюють для кращого зволоження шкіри.

Sodium Hyaluronate (Гіалуронат Натрію)

Натрієва сіль гіалуронової кислоти є аналогом гіалуронової кислоти. Дбає про насичення молекул клітин водою та попереджує її втрату, покращує регенерацію клітин. Косметичні засоби з Sodium Hyaluronate роблять шкіру помітно гладшою, м’якою та зволоженою.

Retinol (Ретинол)

Іншими словами, це вітамін А. Вважається вітаміном тривалої молодості та краси. Він часто зустрічається у рецептурі засобів для догляду за зрілою шкірою. Як діє: пришвидшує процеси регенерації та уповільнює процеси старіння. Але використовувати його потрібно обережно. Він може спровокувати алергічну реакцію, подразнення та пігментацію шкіри. Потрібно знати з якими інгредієнтами його можна використовувати разом, а з якими ні.

Panthenol (Пантенол)

Належить до вітамінів групи В5. Використовується у складі засобів для волосся та всього тіла, засобах для дітей. Він знімає запалення, почервоніння, загоює рубці, зволожує та розгладжує шкіру.

Aloe Vera Extract (Мацерат алое)

Даний інгредієнт останнім часом набуває все більшої популярності. Він досить дієвий та безпечний. Адже добре живить шкіру, покращує регенерацію, зволожує, загоює, знімає запалення, відновлює гідроліпідний баланс. Це один з найкращих інгредієнтів для зняття подразнення шкіри.

 

Читайте етикетки, вибирайте дієві та нешкідливі косметичні засоби.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована